Bu eksikliğin yanı sıra 2019 yılında yapılan açıklamada ulaşım kartları, anahtar, toka ve piercing ile sınavlara girilebileceğinden söz edilmiştir. Konu ile alakalı gerekli işlemlerin yapılmasını ve temel haklarımın korunmasını rica ederim.
Kimliğiniz ve sınav giriş belgenizi mutlaka yanınızda bulundurunuz. Sınava geç kalan aday sınava alınmaz ve başarısız sayılır. Sınav salonuna elektronik cihaz sokmak yasaktır. Telefonunuzu salon girişindeki dolaplara bırakabilirsiniz.
ELEKTRONİK SINAVA GEÇİLDİ! Milli Eğitim Bakanlığı aracılığı ile yapılan açıklama da bundan sonra ki ehliyet sınavlarının elektronik sınav olarak yapılacağı belirtildi. Yani artık kağıt, kalem, silgi ile girilen yazılı sınavlar tarihe karışacak.
Sınava gelirken yanınızda SINAVA GİRİŞ BELGESİ ile birlikte NÜFUS CÜZDANI, PASAPORT veya önceki sertifika türünden EHLİYET bulundurmayı unutmayınız. Sınavınızın geçerli sayılması herşeyden önce sınav kurallarına uymanıza bağlıdır. Cep telefonu ile sınava girmek kesinlikle yasaktır.
İlgili 32 soru bulundu
Sınava elektronik cihaz sokmak yasaktır. Telefonunuzu getirmeyiniz. Kalem ve silgi getirmeyi unutmayınız. Yanlışlar doğru cevapları götürmüyor ve 50 sorudan en az 35 doğru cevap (70 puan) yapmanız gerekiyor.
E-sınavı ile merkezi ehliyet sınavı arasında soru sayısında değişiklik yoktur fakat E-sınavının süresi 45 dakikadır. Sınavdan başarılı olabilmeniz için en az 70 puan (35 DOĞRU ) almanız gerekmektedir. Her soru 4 şıklıdır.
Kursiyerlerin sınav sırasında fotoğraflı ve çift mühürlü sınav giriş belgesi, T.C. kimlik numaralı nüfus cüzdanı veya pasaport (geçerlilik süresi devam eden) yanında bulundurması gerektiğini hatırlatmak.
E-Sınav tarihinizden itibaren sınav ücretinizi yatırarak 15 gün sonra tekrar sınav başvurusunda bulunabilirsiniz.
Sınava girerken yanınıza elektronik cihaz almayınız. Kimlik belgeniz mutlaka yanınızda olsun.
Ehliyet sınavında toplamda kaç doğru soru çözmem gerekiyor? Adayların başarılı olabilmesi için toplam 50 sorudan oluşan yeni müfredat ehliyet sınavından 35 doğruyu cevaplaması ve toplam 70 puan alması gerekmektedir.
Direksiyon sınavı puanlama cetveli; mavi, sarı ve kırmızı renk hatalar; Direksiyon sınavı kırmızı hataları 1 kez yaparsanız, direksiyon sınavı sarı hataları 2 kez yaparsanız ve direksiyon sınavı mavi hataları 5 kez yaparsanız başarısız sayılıyorsunuz.
Elektronik sınavdan geçmeden direksiyon sınavına girebilir miyim ? Hayır, sadece e-sınavda başarılı olan öğrencilerin direksiyon aşamasına geçme hakkı vardır. Başvuru 5 iş günü içerisinde kursa gelerek yapılır.
Tüm öğrencilerin sınav esnasında kameraları ve mikrofonları açık olmalıdır. Sınav boyunca öğrenciler kamera ve mikrofonlarını kapatmamalıdır. Aksi bir durum kopya sayılacaktır.
Sınav alanına elektronik cihaz sokmanıza izin verilmiyor. Bu sebeple yanınızda cep telefonu, tablet ya da farklı dijital cihazlar götürmemeye dikkat etmelisiniz. Yanınızda karalama kağıdı, sözlük, hesap cetveli, hesap makinesi, telsiz, çağrı cihazı, cep telefonu, radyo vb. araçlar varsa salon başkanına teslim ediniz.
Sınav merkezinde eşyalarınızı emanet etmeniz mümkün. Yani telefonunuzu cüzdanınızı sınav yerine getirmemeye çalışmak gibi zorluklar çekmiyorsunuz.
Geçme notu 70 olarak belirlenmiştir. 100 üzerinden 70 veya daha fazla puan alan adaylar başarılı sayılacaktır.
Sürücü adayı eğer ki E-Sınavdan geçemezse en erken 2 hafta yani on beş gün sonra yeni bir E-Sınava girebilir. Bunun için yeni bir randevu almak gerekiyor. Bir sürücü adayı girdiği son E-Sınavdan itibaren 1 ay içinde E-Sınava girmek zorundadır. Eğer 1 ay içinde yeni e*sınava girmezse 1 hak yanmış olur.
Teorik sınavdan başarısız olduktan sonra 3 defa daha girebilirsiniz. Direksiyon sınavından başarısız olduktan sonra 3 defa daha girebilirsiniz. 4 hakkınızdada başarısız olursanız, 4 hak daha açılarak 14 direksiyon dersi ücreti ödersiniz.
Sınava elektronik cihaz sokmak yasaktır. Telefonunuzu getirmeyiniz. Kalem ve silgi getirmeyi unutmayınız. Yanlışlar doğru cevapları götürmüyor ve 50 sorudan en az 35 doğru cevap (70 puan) yapmanız gerekiyor.
2023 Ehliyet Sınavı Ücreti ve Ehliyet Fiyatları
Ehliyet almak için 2023'de ödenmesi gereken ücretler şöyle: Yazılı sınav ücreti: 120 TL. Direksiyon sınavı ücreti: 235 TL. A, A1, A2 ve F Sınıfı İçin Harç Ücreti: 825 TL, Değerli Kağıt Bedeli: 624 TL, Vakıf Payı: 145 TL, Toplam: 1.594 TL.
Direksiyon sınavına gireceğiniz yer sürücü kursunuzun olduğu il ve ilçedir. Örneğin Sivas Merkezde sürücü kursuna giden biri Sivas Merkezdeki direksiyon sınav güzergahında sınava girmek zorundadır. Direksiyon sınavlarında ikemetgah adreslerine göre değil sürücü kursunuzun bulunduğu il, ilçeye göre girilebilmektedir.
Motorlu Taşıt Sürücü Adayları Elektronik sınav ücreti 2023 yılı için 400,00 TL'dir. E-sınav ücretlerini banka yoluyla (Ziraat, Halk ve Vakıf bank), odeme.meb.gov.tr adresinden kredi kartınızla veya kursa ödeyebilirsiniz.
Sınav süresi içerisinde elektrik/internet kesintisi ile karşılaşmanız durumunda, sınav süresi bitmeden sisteme tekrar giriş yaparak kalan sürenizi kullanabilirsiniz. Ancak sınav süreniz bittikten sonra sınavınız sonlanacak ve bu ana kadar cevapladığınız sorular üzerinden not alacaksınız.
E-Sınavlar Hafta içi saat 18:00 ve 19:15 olmak üzere 2 oturum; hafta sonu 10:00, 11:15, 12:30, 13:45, 15:00 ve 16:15 olmak üzere günde 6 oturum şeklinde her gün yapılabilmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri