Ehliyet sınavındaki puanlama da oldukça basittir. Sınavda sorulan 50 sorudan en az 35 tanesine doğru yanıt vermeniz geçmek için yeterlidir. Sınavda 3 yanlış 1 doğruyu götürmemektedir. 35 soruyu doğru yanıtladığınız takdirde baraj puanı olan 70 puanı alarak sınavı geçebiliyorsunuz.
E-Sınavın süresi 45 dakikadır. Yani adaylara merkezi ehliyet sınavlarındaki süre olan 60 dakikadan daha az süre verilmektedir. E-Sınavdan geçmeniz için en az 35 soruyu yapmanız ve dolayısıyla 70 puan almanız gerekmektedir.
Adayların sorulara verdikleri doğru cevap sayıları tespit edilecek, yanlış cevaplar dikkate alınmayacak, tespit edilen doğru cevap sayıları ile 100 puan üzerinden hesaplama yapılacaktır. Merkezi sistem sınavında her soru, puan olarak eşit ağırlığa sahip olacaktır. Bu nedenle her soru 2 puan değerindedir.
Ehliyet sınavında toplamda kaç doğru soru çözmem gerekiyor? Adayların başarılı olabilmesi için toplam 50 sorudan oluşan yeni müfredat ehliyet sınavından 35 doğruyu cevaplaması ve toplam 70 puan alması gerekmektedir.
Sürücü belgesi teorik sınavını geçebilmek için en az 35 soruyu doğru yapmanız gerekir. Her soru 2 puandır. Bu hesaba göre en az 70 puan almış olmanız gerekir. 70 puanın altında kalan adaylar teorik sınavı geçememiş olur.
İlgili 38 soru bulundu
Sınavdan başarılı olabilmeniz için en az 70 puan (35 DOĞRU ) almanız gerekmektedir.
Bu sorulardan, 12 tanesi ilk yardım, 23 tanesi trafik, 9 Tanesi motor, 6 Tanesi trafik adabı sorularından oluşmaktadır. Ehliyet sınavındaki puanlama da oldukça basittir. Sınavda sorulan 50 sorudan en az 35 tanesine doğru yanıt vermeniz geçmek için yeterlidir. Sınavda 3 yanlış 1 doğruyu götürmemektedir.
Ehliyetini 4 ay sonunda geri alabilmen için de psikoteknik değerlendirme raporuna tabi tutulursun. Söz konusu raporda ilgili kişinin ehliyetini geri alabileceği belirtilirse sürücü belgesi 4. ayın sonunda geri alınır. Bir yıl içinde 3. kez 100 ceza puanını doldurursan da sürücü belgene süresiz olarak el konulur.
Ehliyet almak için teorik sınavda karşınıza trafik, motor ve ilk yardım ile ilgili sorular çıkar. Her ne kadar ehliyet sınavlarının teorik kısmı kolay olarak görülse de aslında oldukça zor bir sınavdır.
50 soruluk tek bir sınav yapılır. Her soru 2 puan değerindedir. Yanlış doğruyu götürmez. Bu nedenle 35 doğru yapan 70 puan alarak sınavı geçmiş kabul edilir.
Geçmiş dönemde çıkan sorular ile sınava çalışmak oldukça yararlıdır. Ancak bunun öncesinde konu anlatımlarının okunması ve derslere düzenli olarak katılım gösterilmesi gereklidir.
Normal teorik sınavlarda sınav süresi 60 dakikadır. Fakat e-sınav'da sınav süresi 45 dakikadır.
En çok soru sayısı Trafik bölümünden gelir. Trafik soruları ağırlıklı olarak trafik işaretlerinden gelir.
Bu puan 1 yıl içinde 100 ceza puanına ulaşırsa ehliyete el konulur. Stajyer ehliyete sahip kişilerin ceza puan limitleri ise 75'tir. Yani stajyer sürücü, 1 yıl içinde 75 ceza puanına ulaşırsa ehliyetine kalıcı olarak el konulur. Bir yıl içinde 75 ceza puanı dolmazsa 2. yıla girildiğinde ceza puanı sıfırlanır.
Ehliyet sınavında toplamda kaç doğru soru çözmem gerekiyor? Adayların başarılı olabilmesi için toplam 50 sorudan oluşan yeni müfredat ehliyet sınavından 35 doğruyu cevaplaması ve toplam 70 puan alması gerekmektedir.
Tüm bu bilgiler ışığında tekrar toparlamamız gerekirse, yazılı (teorik) veya direksiyon sınavlarında 4.defa giriş hakkınızı da başarısız tamamlarsanız tekrar baştan sürücü kursuna kayıt yaptırmanız gerekiyor yoksa dosyanız yanıyor.
2023 yılında B sınıfı ehliyet harç ücreti 1.116 Tl'den 2.489 TL'ye yükseldi. B sınıfı ehliyet sahibi olmak isteyen vatandaşlar toplam da 10.000 TL'den fazla ödeyecek. A sınıfı ehliyet harcı ise 370 TL'den 825,87 TL'ye çıkarıldı.
Ehliyet sınav soruları zor mu? Ehliyet sorularına bakıldığında bazı sorular bilgi ile rahatlıkla çözülebilecek düzeydedir. Belirli bazı sorular ise adayların mantık yürütmesini hedeflemektedir. Genel olarak bakıldığında sınavın çok zor olmadığı görülmektedir.
Sürücü adayları 4 defa teorik sınava, 4 defa da uygulamalı sınava (direksiyon sınavına) girme hakkı bulunmaktadır. Aday sınav döneminde iken mazeretsiz olarak sınava girmezse bir hakkını kullanmış olur.
İlk sınavına girip başarısız olan sürücü adayı, diğer sınav ücretini yatırır ve her sınava girerken zorunlu olarak alması gereken iki ders direksiyon eğitimini de alarak sınava girmeye hak kazanır.
Sürücü adayı eğer ki E-Sınavdan geçemezse en erken 2 hafta yani on beş gün sonra yeni bir E-Sınava girebilir. Bunun için yeni bir randevu almak gerekiyor. Bir sürücü adayı girdiği son E-Sınavdan itibaren 1 ay içinde E-Sınava girmek zorundadır.
Ehliyet sınavında adaylara toplam 50 soru sorulur. 100 tam puan üzerinden değerlendirilen sınavda her bir sorunun değeri, 2 puandır. Adayların başarılı sayılabilmeleri için en az 35 soruyu doğru cevaplayarak 70 puan alması gerekir. 70 puan alamayan adaylar başarısız sayılırlar.
Yani kanunun hedefi 2 yıllık süre içerisinde sürücülerde kurallara uyma davranışını geliştirmektir. Direksiyon sınavı 35 dakikayı geçerse ne olur? Ancak kursiyerin araç tanıma ve kullanmada yetersiz olması ve sürücü olamayacağına kanaat getirilmesi hâlinde sınava son verilecek.
Ehliyet sınavında toplamda kaç doğru soru çözmem gerekiyor? Adayların başarılı olabilmesi için toplam 50 sorudan oluşan yeni müfredat ehliyet sınavından 35 doğruyu cevaplaması ve toplam 70 puan alması gerekmektedir.
Ayağımızı yavaşça debriyajdan kaldırırken araç titremeye başlayacaktır ve gaza basmadan kendiliğinden gitmek isteyecektir. O anda gaza biraz basarak aracı hareket ettirebilirsiniz. Bu noktada aracı stop ettirmemek çok önemlidir. Çünkü direksiyon sınavı boyunca yalnızca iki kez aracı stop ettirme hakkınız bulunuyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri