2023 yılı itibari ile 1425 kişinin paylaştığı veriler ışığında aylık ortalama Elektrik Elektronik Mühendisi maaşları 19280 TL'dir. En düşük Elektrik Elektronik Mühendisi maaşı 15420 TL iken, en yüksek Elektrik Elektronik Mühendisi maaşı 37920 TL'dir.
eleman.net verilerine göre, Elektrik Mühendisi 2023 yılında ortalama 28.700 TL maaş alıyor.
Elektrik elektronik mühendisliği mezunları, gerek özel sektörde gerekse kamu kurumlarında çalışabilir. Araştırma şirketlerinde araştırma ve geliştirme mühendisi olarak çalışabilir. Elektrik mühendisli firmalarında çalışabilir. Bu şirketlerde proje mühendisi ya da şantiye mühendisi olarak görev alabilir.
Elektrik Teknisyeni Ne Kadar Maaş Alır? Elektrik Teknisyeni olarak çalışan kişinin maaşı deneyim süresi, firma, yapılan işin kapsamı gibi birçok kritere göre değişmektedir. Elektrik Teknisyeni maaşı 2023 verilerine göre ortalama 21.000 TL civarındadır.
Elektrik Programı mezunları, elektrik, elektronik ve haberleşme sektöründe, ulusal ve çok-uluslu şirketlerde, radyo ve TV yayın kuruluşlarında, internet hizmetleri ile ilgili kuruluşlarda ve sağlık sektöründe proje çizim, araştırma-geliştirme, üretim ve pazarlama birimlerinde iş bulmaktadırlar.
İlgili 38 soru bulundu
Kamu kurumlarında çalışmak isteyen elektrik mühendisleri Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nda çalışabilir.
Açıklamaya göre, işsizlik oranı Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerinin hayli üzerinde. TÜİK'e göre mühendislerin işsizlik oranı yüzde 10,3'ken EMO'ya göre bu oran yüzde 31,2, yani TÜİK'in üç katı. Son beş yılda mezun olan mühendislerin işsizlik oranı ise yüzde 36,3.
Geleceğin meslekleri arasında özellikle Makine Mühendisliği ile Elektrik-Elektronik Mühendisliği'nin beraber yürütüldüğü görülmektedir.
Türkiye genelinde pek çok üniversitede Elektrik ve Elektronik mühendisliği bölümü bulunmaktadır. Marmara Üniversitesi, Balıkesir Üniversitesi, Ankara Üniversitesi, Ortadoğu Teknik Üniversitesi, İstanbul Bilgi Üniversitesi ve Yeditepe Üniversitesinde Elektrik ve Elektronik mühendisliği bulunmaktadır.
Kullanıcılar tarafından belirtilen en düşük maaşlar göz önüne alındığında, petrol ve doğal gaz mühendisliği tüm mühendislik dalları arasında yine en üst sırada yer alıyor. En yüksek maaşlar sıralamasında ise, uçak mühendisliğinin hemen arkasında 2. sırasında yer alıyor.
Elektrik Teknikeri Ne Kadar Maaş Alır? Elektrik Teknikeri olarak çalışan kişinin maaşı deneyim süresi, firma, yapılan işin kapsamı gibi birçok kritere göre değişmektedir. Elektrik Teknikeri maaşı 2023 verilerine göre ortalama 25.200 TL civarındadır.
Elektrik Elektronik Mühendisi Elektriğin ihtiyaç duyulduğu heryerde iş yapabilir kesinlikle ve rahat iş bulma imkanı var ama yine söylüyorum kendini geliştirmek işi öğrenmek çok önemli.Üniversiteye girdiğinizde yaz tatillerinde çalışın bölümünüzle ilgili yerlerde. Tecrübesiz elemanı kimse istemez.
Yapılan 2023 Ocak itibariyle uzman Doktor maaşı 15,980 TL'den 24.743 TL'ye; pratisyen Doktor maaşı ise 15,263 TL'den 19.079 TL'ye yükselmişti. 1/4 derecesinde çalışan bir uzman doktorun mevcut maaşı 39.872 liradan Temmuz ayında yapılan zam ile birlikte 54.959 lira oldu.
eleman.net verilerine göre, Uçak Mühendisi 2023 yılında ortalama 57.100 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Uçak Mühendisi , Temmuz 2023 yılında ortalama 56.600 TL maaş alırken, Ocak 2023'de ise ortalama 46.640 TL maaş alıyordu.
ÜNİ-VERi bilgilerine göre Türkiye'de en kolay iş bulan meslek alanı Tıp Fakültesi mezunlarına ait. Fakat listenin ilk sıralarını Tıp'ın yanı sıra Eczacılık, Hemşirelik, Fizyoterapi ve Odyoloji gibi sağlık bölümleri sahipleniyor.
Bu mühendisler, telekomünikasyon, elektrik ve manyetik alanında çalışmalar yürütür. Bunun yanında elektronik mühendisleri inşaatlarda, şantiyelerde ve büyük firmalarda da çalışma imkanı buluyor. Bunun yanında laboratuvarlarda ve bürolarda da çalışan çok sayıda elektronik mühendisi bulunuyor.
Mühendislik mesleğinde en fazla işsiz grubunun ziraat mühendisleri olduğu bilinir.
Ön lisans seviyesindeyse en az iş bulunan bölümler, tıbbi ve aromatik bitkiler (yüzde 47,6), çocuk gelişimi (yüzde 49,5), geleneksel el sanatları (yüzde 51,9) ve ilahiyat (yüzde 52,2) olarak hesaplandı. Lisans mezunlarında ortalama ilk iş bulma süresi 2021 yılında 13,6 ay iken bu süre 2022 yılında 13,9 ay oldu.
Elbette uygun!
İYTE bünyesindeki diğer tüm disiplinlerde olduğu gibi İYTE EHM'nin kadın mezunları sektörün önde gelen mühendisleri olarak çalışmakta ve her biri kendi alanlarında fark yaratmaktadırlar. Kadın mezunlarımızın her platformdaki başarıları tüm mezunlarımıza oranla rekabetçi seviyededir.
1) Nerelerde staj yapılabilir? Staj elektrik ve/yeya elektronik alet tasarımı/üretimi yapan, atölyesi veya laboratuvarı olan organizasyonlarda veya elektronik, iletişim veya kontrol ile ilgili yazılım şirketlerinde yapılabilir. Staj yapılan yerde en az bir Elektrik-Elektronik mühendisinin çalışması gerekmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri