Bu noktada bankaların belirlediği yaş sınırı başka bankalara göre değişiklik gösterir. Genellikle bankanın belirlemiş olduğu yaş sınırı, kredi vadesini de kapsar. Bankaların emekli kredisi kullanım sınırı yaşı genellikle 80 yaştır.
Emekli Kredisi Yaş Sınırı
Ancak genel ortalama olarak 80 yaşı üst sınır olarak kabul edilir. Örneğin 80 yaş sınırı uygulanan bir bankaya 78 yaşında bir emekli, kredi için başvuruda bulunursa en fazla 2 yıl yani 24 vadeli bir kredi kullanabilir.
Yaş sınırı hesaplanırken vade süresi de işleme dâhil olur. Örneğin; 76 yaşındaki bir tüketici, kredi için yaş sınırı 80 olan bir bankadan maksimum 4 yıl vadeli finansman seçeneklerinden yararlanabilir. Yani emekli kredi çekmek için belirlenen yaş aralığında olmalı ve vade bitiminde de o sınırı geçmiyor olmalıdır.
Genelde bankalar, kredi çekme konusunda 60-65 yaş sınırına kadar herhangi bir sorun çıkarmamaktadır. Fakat 65 yaş üstü durumlarda prosedürler biraz daha sıklaşır ve geri ödemelerin alınması için bankalar, kendini güvence altına almak ister. Nadir olsa da bankalar, 70 yaş üstüne de kredi kullandırır.
Başvuru için nüfus cüzdanı ibraz etmeniz gerekmektedir. Kredi işlemlerinden 75 yaşına kadar olan müşterilerimiz yararlanabilir. (Müşteri yaşı ve kredi vade süresinin toplamı 75 yılı geçemez. Örneğin 73 yaşında olan bir emekli 3 yıl vadeli kredi alamaz, 2 yıla kadar vadeli kredi alabilir.)
İlgili 28 soru bulundu
Kredi için PTT boşluk TC Kimlik numarası yazıp 3050'ye SMS ile gönderin, Emekli Kredinizi hesabınıza yatıralım. Siz de emekli maaşınızı PTT'den alın, 50.000 TL'ye kadar krediyi PTT işyerine gitmeden tek bir SMS ile kullandıralım!
Acil nakit ihtiyacı olan emeklilerimize %3,19 faiz oranından başlayan faizlerle 70.000 TL'ye kadar nakit kredi. İhtiyaçlarınızı değil, borçlarınızı erteleyin.
Yaş sınırı bankadan bankaya göre değişmekle beraber genellikle 70 yaşın üzerindeki kişilere kefilsiz kredi verilmiyor. Bunun nedeni ise söz konusu sınırlara yakın veya üzerinde olan kişilere hayat sigortası yaptırmanın mümkün olmaması olarak gösteriliyor.
Kredi çekme üst yaş sınırı bankalarda daha çok çalışmış oldukları sigorta şirketinin hayat sigortası yapma üst yaş sınırına göre belirlenir. Bunun nedeni, bankalar genel olarak 60 yaş ve üzerindeki müşterileri için hayat sigortasını zorunlu tutar.
Kredi kullanabilmek için gerekli olan alt yaş sınırı 18'dir. Ancak üst yaş sınırı bazı bankalarda farklılık göstermektedir. Vakıfbank, Aktif Bank, Denizbank ve PTT Bank için kredi kullanabilmekte üst sınır 80 yaştır. ING Bank ve TEB için kredi kullanabilmekte üst sınır 70 yaştır.
İhtiyaç kredileri ile ilgili yasal düzenlemeler uyarınca 16 Eylül 2021 itibarıyla kalan ana bakiye toplamı 50.000 TL ve altındaki ihtiyaç kredileri için en fazla 36 ay, 50.000 TL ila 100.000 TL arasındaki ihtiyaç kredileri için en fazla 24 ay, 100.000 TL üstündeki ihtiyaç kredileri için en fazla 12 ay vade limiti ...
Maaşını Bankamızdan alan veya maaşını Bankamıza aktarmayı taahhüt eden emekli müşterilerimizin 5.000 TL'ye kadar olan nakit ihtiyaçları için aylık %3,85 faiz oranı ve bütçelerine uygun geri ödeme seçenekleriyle 36 ay vadeli kredimizdir.
Fakat emekliye faizsiz kredi desteği sunan banka bulunmamaktadır. Bunun nedeni bankaların faizsiz kredi vermeleri durumundan zarar edecek olmalıdır. Faizsiz kredi ancak kamu otoritesinin bankaların bu zararını karşılamasıyla mümkün olabilir.
Çekebileceğiniz maksimum ihtiyaç kredisi tutarı yasalarla sınırlandırılmıştır. Buna göre aylık taksit ödemeleriniz, belgelenebilir aylık gelirinizin %50'sini geçemez. Yüzde elliye kadar olan kısım için kredi kullanmanız mümkün.
PTT emekli kredisi, maaşını PTT'den alan emeklilerin bankalardan kredi almasını kolaylaştıran bir sistemdir. PTT ile anlaşması olan bankaların sunduğu emekli kredilerinde kefilsiz, şartsız kredi kullanılabiliyor.
18 yaş altı banka hesabı açma işlemleri için bankalar, çocuğun velisinin işlem yapmasına izin verirler. Çünkü yasalara göre reşit olmak ve resmî işlemler yapmak için belirlenen alt yaş sınırı 18'dir.
Garanti BBVA maaş müşterisi değilseniz dijital kanallardan yaptığınız başvurularda Garanti BBVA İnternet Bankacılığı ve Garanti BBVA Mobil'den kullanılabilecek üst kredi limiti 200.000,00 TL'dir. Başvurunuzu şubelerimizden yaptıysanız kullanım için herhangi bir üst limit bulunmamaktadır.
Kredi üst limiti 250.000 TL'dir. Yasal vade sınırlamaları gereği 100.000 TL üzerindeki tutarlar için maksimum vade 12 ay, 50.000 TL - 100.000 TL aralığındaki tutarlar için 24 ay, 50.000 TL ve altındaki tutarlar için 36 aya kadardır.
Konut kredisi kullanımında kişinin yaş sınırı nedir? Bankamızdan konut kredisi kullanacak müşterilerimizin yaş aralığı 18-70 olmalıdır.
2023 yılı itibariyle İş Bankası, ING, Enpara, Akbank, TEB ve Vakıfbank; ipotek, kefil ve gelir belgesi istemeden kredi çekme imkânı veriyor. Söz konusu bankaların mobil ve internet bankacılığı üzerinden hızlıca kredi başvurusu yapmak mümkün.
Bina eğer 10 yıllık veya daha uzun yıllık ise binalarda mevzuatta değişiklik olduğu için krediye uygun olmayabilmektedir. Alınacak evin tapu türü kat ittifakı ya da mülkiyeti olmalıdır. Ayrıca tapuda niteliği mesken olarak geçmek zorundadır. Bu niteliklerden biri eksik olursa bankalar konut kredisi çıkarmaz.
0.69 DÜŞÜK FAİZLİ KONUT KREDİSİ ŞARTLARI 0,69 konut kredisinde temel şartlar şu şekilde olacak; Üzerinde hiç ev bulunmaması, Son 1 yıl içerisinde ev alınacak olan ilede ikamet ediliyor olması (3.bölge hariç), 5 yıl boyunca satışın olmaması, Son 1 yıl içerisinde konut alınan ilde ev alım satımı yapılmaması.
Maaşını Bankamızdan alan veya maaşını Bankamıza aktarmayı taahhüt eden emekli müşterilerimiz Mutlu Emekli İhtiyaç Kredisi'nden faydalanabilmektedir.
Emekli maaşını PTT'den alma sözü veren kredi müşterilerimiz 3.600 TL hediye kazanıyor. Siz de en yakın PTT iş yerine başvurun, kampanyadan yararlanma fırsatını kaçırmayın! Kampanya başlangıç tarihi 04.01.2023 tarihidir. Kampanya başvurusu PTT iş yerinden yapılacaktır.
Ptt'den Aktif Bank İhtiyaç kredisi üst limiti ne kadardır ve kaç ay taksitlendirme yapabilirim? PTT'lerden 30.000 TL ve 36 ay vadeye kadar ihtiyaç kredisi kullanabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri