Vergi affı için son başvuru tarihi 31 Mayıs 2023 olarak belirlenmiştir. Borçlarını yapılandırmak isteyen mükelleflerin, yapılandırma başvurularını 31 Haziran'a kadar yapmaları gerekmektedir. İlk taksit ve peşin ödemenin de 30 Temmuz 2023 tarihine kadar yapılmalıdır.
Bilindiği üzere, 12.03.2023 tarihli ve 32130 sayılı Resmî Gazetede yayımlanan, 7440 sayılı Kanun uyarınca yapılandırılan borçların peşin ve ilk taksitinin ödeme süresi 26.05.2023 tarihli ve 32202 sayılı Resmî Gazetede yayımlanan 7300 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile 31.07.2023 tarihine kadar uzatılmıştır.
Vergi borcu yapılandırılması için başvuru süresi bir ay uzatılarak 30 Haziran 2023 olmuştu. Bu tarih tatile denk geldiği için, son başvuru süresi 3 Temmuz 2023 olarak açıklandı.
Vergi borcu yapılandırma başvuru tarihi daha önce 30 Mayıs olarak belirlenmişti. Ancak 2023 vergi affında son başvuru tarihi uzatılarak 30 Haziran'a ertelendi.
7440 Sayılı Yapılandırma Kanununun Sağladığı İmkanlardan Yararlanmak için Son Tarih 31 Ağustos 2023.
İlgili 29 soru bulundu
Borç yapılandırması için vatandaşlar Gelirler İdaresi Başkanlığı'nın 'ivd.gib.gov.tr' adresi üzerinden giriş yapılacak, ardından ekranda e-Devlet ile giriş yapacak. Buna tıklayarak ve e-Devlet bilgilerinizle giriş yapacaksınız. Sitedeki talimatlarla ilerleyerek başvuru yapılabilecek.
Borç yapılandırma başvurusunu sadece güncel vergi borcu bulunan kişiler yapabilir. Güncel borcunuz varsa, başvuru için belirlenen tarihler içerisinde dilekçe doldurarak bizzat devlet dairelerine giderek, e-posta ile yollayarak veya internet üzerinden T.C kimlik numaraları ile başvurularını yapabilirler.
Belediyelere, il özel idarelerine ve bakanlıklara ait borçlar, yapılandırma sürecine dâhildir. Listede sıralanan ödemelerin yanı sıra gelir, gümrük, emlak ve motorlu taşıtlar vergileri de yapılandırma kapsamına alınabilir. Yılın belli dönemlerinde yapılan düzenlemeler, söz konusu borçlarda değişiklik yaratabilir.
Borcunu ödemeyenler için gecikme durumunda yüzde 2.5 oranında faiz uygulanıyor. 31 Mayıs tarihi, yalnızca taksit ödemeleri için değil vergi borçluları için de önemli bir tarih. 31 Aralık 2022 öncesinden emlak vergisi borcu bulunanlar, bu tarihe kadar yapılandırmaya başvurabilecek.
Vergi affı için son başvuru tarihi 31 Mayıs 2023 olarak belirlenmiştir. Borçlarını yapılandırmak isteyen mükelleflerin, yapılandırma başvurularını 31 Haziran'a kadar yapmaları gerekmektedir. İlk taksit ve peşin ödemenin de 30 Temmuz 2023 tarihine kadar yapılmalıdır.
Şurada Paylaş! BORÇ YAPILANDIRMA SON GÜN NE ZAMAN? SGK tarafından yapılan duyuruda, “Son ödeme tarihi 31 Temmuz 2023 olan yapılandırma, cari dönem prim borçları ve diğer her türlü borçların son ödeme süresi 3 Ağustos 2023 saat 23.59'a kadar uzatılmıştır” ifadelerine yer verildi.
Emlak vergisi ikinci taksit ödemeleri için en son tarih ise her zaman olduğu gibi kasım sonudur.
Emlak vergisinin ilk taksiti mart ayından mayıs sonuna kadar ödenebiliyor, ikinci taksitin ise kasım sonuna kadar ödenmesi gerekiyor.
Güncel borcu bulunanlar başvuru işlemlerini belirtilen tarihler arasında yapabilecekler. Borç yapılandırma başvuruları bizzat devlet dairelerine giderek, e-posta ile yollayarak veya internet üzerinden T.C kimlik numarası ile yapılmaktadır.
Hazine ve Maliye Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı, SGK, il özel idareleri, belediyeler ve YİKOB'Iara bağlı tahsil dairelerine ödenecek tutarların ilk taksitini 31 Mayıs 2023'e kadar, diğer taksitlerini ise bu tarihi takip eden aylık dönemler halinde azami 48 eşit taksitte ödeyebilme şartı aranacak.
EMO - 7440 SAYILI YAPILANDIRMA KANUNU BAŞVURULARI İÇİN SON TARİH: 23 HAZİRAN. Üyelerimiz 31 Aralık 2022 ve öncesi aidat borçları için 7440 sayılı Yapılandırma Kanunu kapsamında bayram tatili nedeniyle 23 Haziran 2023 tarihine kadar başvuru yapabilirler.
e-Devlet vergi borcu yapılandırmasına nasıl başvurulur? e-Devlet üzerinden “İnteraktif Vergi Dairesi” uygulamasına giriş yaparak vergi borcu yapılandırması yapabilirsiniz. Sistemde Yapılandırma İşlemleri başlığı altında “7256 Sayılı Yapılandırma Kanunu Kapsamında Tecil İşlemleri” bölümünden başvurunuzu yapabilirsiniz.
Vergilerin ödenmemesi halinde ceza uygulaması bulunmaktadır. Ödenmeyen emlak vergisi cezası her ay için 1.40 oranında faizle işlenmektedir. Bunun dışında vergi borcunun ödenmemeye devam edilmesi halinde mülk sahibinin banka hesabına da bilgi geçilmektedir.
Gayrimenkulün rayiç bedeli üzerinden hesaplanan emlak vergisi, belediyelere yılda iki taksit halinde ya da tek seferde ödenir. Ancak gayrimenkul sahibi bazı kişiler emlak vergisi ödemekten muaftır. Ev hanımı, şehit yakını, işsiz, gazi, emekli ya da dul kişilerin emlak vergisi ödeme yükümlülüğü bulunmamaktadır.
Şehit TSK personelinin (yedek subay, erbaş ve er dahil) eş, çocuk, anne ve babalarının, 200 m2'yi geçmeyen tek mesken için emlak vergisi muafiyeti hakkı bulunmaktadır. Emlak vergisi muafiyetinden yararlanmak için yerdeki ikamet edilen yerdeki belediye başkanlığına başvurulması gerekmektedir.
Kredi kartı hesap kesiminiz gerçekleştikten sonra taksitlendirme yapılamamaktadır. Sanal kartınızla veya ek kartlarınızla yaptığınız Emlak Ve Çevre Temizlik Vergisi ödemelerinizi de ücretsiz olarak taksitlendirebilirsiniz. İptal edilen Emlak ve Çevre Temizlik Vergisi ödemeleri taksitlendirilememektedir.
Kesinleşmiş Borçlar İçin Başvuru Başvurular; Gelir İdaresi Başkanlığı internet adresi (gib.gov.tr) veya e-Devlet (www.turkiye.gov.tr) üzerinden İnteraktif Vergi Dairesine giriş yaparak, Page 19 • Bağlı olduğunuz vergi dairenize şahsen veya posta yoluyla ya da diğer vergi daireleri aracılığıyla, yapılabilecektir.
Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun kapsamında, kamuya olan çeşitli vergi, borç ve para cezalarını yapılandırma başvuru süresi 3 Temmuz 2023 günü mesai bitiminde doluyor.
İnternet Vergi Dairesi üzerinden Ödeme
Açılan sayfada ödemek istediğimiz yapılandırmayı bulup yanındaki öde butonuna tıklıyoruz. Ödeme butonuna tıkladığımızda defaten (peşin) ya da taksitle ödeme seçeneği çıkacaktır. Hangi şekilde ödenmek isteniyorsa o seçeneğe tıklanarak devam edilir.
1. SGK İşveren Sistemi (https://uyg.sgk.gov.tr/IsverenSistemi) üzerinde yer alan “7440 Sayılı Yapılandırma İşlemleri” başlığına tıklamanız gerekmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri