1- Sanskritçe (5.000 yaşında) Sadece Hindistan'daki en eski dil değil, aynı zamanda dünyanın en eski dili olduğu düşünülüyor. Sanskritçe, binlerce yıllık Hint dilidir. Bugüne kadar bir ayin dili olarak hayatta kalmıştır. Hinduizm, Budizm ve Jainizm'in kutsal yazılarında bulunur.
En eski yazılı dillerin, diğer bir ifadeyle belgeleri günümüze ulaşan dillerin (her ne kadar bugün 'ölü dil' statüsünde olsalar da) MÖ 3200'lere tarihlendirilen Sümerce ve Eski Mısır dili olduğu bilinen bir gerçek.
Yaşayan en eski dil
Hieber'e göre bu açıdan İbranice ve Arapça öne çıkıyor. Bu dillere ilişkin en eski yazılı kanıtlar yalnızca 3 bin yıl öncesine dayansa da Hieber, her ikisinin de köklerinin M.Ö.
Bugün, yaşayan Dünya dilleri arasında, en eski yazılı belgelere sahip olan dil, Türk dilidir. Bunlar, çivi yazılı Sümerce tabletlerdeki alıntı kelimelerdir.
Conversation. Türkçe Arapçadan daha eski, daha köklü ve daha zengin bir dildir. Türkçe Arapçadan daha eski yazılı belgeye sahiptir.
İlgili 19 soru bulundu
Eski Türkçe döneminin başlangıç aşaması Köktürkçedir. Köktürkçe, “Türk” adının tarihî kaynaklarda ilk olarak geçtiği, Türkçenin ilk yazılı kaynaklarının bulunduğu ve Türkçenin yapısını gerçek bilgilerle tespit edebildiğimiz ilk dönemdir.
Kısasü'l-Enbiyalara Göre Âdem'in Dili
yer alan manzum parçada Âdem'in esma ilmini bildiği, Arapça, Farsça ve Türkçe gibi bütün diller ile konuştuğu bildirilmektedir.
Hz. Âdem'in dili İslâmî telakkiye göre Arapça, yahudi ve hıristiyanlara göre ise Ârâmîce idi.
Çince, farklı biçimlerde kurallara sahip bir dildir. Dünya nüfusunun yaklaşık beşte biri Çince konuşmaktadır. Ancak, bu dilin öğrenilmesi oldukça zordur. Yazım şekli ve harfleri oldukça değişik olan Çince, dünyanın en zor dili olarak ünlenmeyi başarmıştır.
Kürt dilleri veya Kürtçe (Kürtçe: Kurdî, کوردی), Hint-Avrupa dil ailesine bağlı Hint-İran dillerinin Kuzeybatı İran koluna giren ve Türkiye'nin doğu ve güneydoğusu, Suriye'nin kuzeyi, Irak'ın kuzeyi ve kuzeydoğusu ile İran'ın batısında yaşayan Kürtler tarafından konuşulan bir dil koludur.
Türkçe, Eski Türkçe yazılmış ve Türk dillerinin bilinen ilk yazılı kaynağı olan Orhun Yazıtları ele alındığında yaklaşık 1.300 yıllık bir tarihe sahiptir.
Anadolu'da ortak dil Türkçe idi ancak Rumca, Ermenice, Lazca ve Kürtçe de konuşulmaktaydı. Suriye, Irak, Arabistan, Mısır ve Kuzey Afrika'da ise halkın çoğu Arapça konuşurken elit tabaka Türkçe konuşmaktaydı. Osmanlı İmparatorluğu'nun hiçbir eyaletinde tek bir dil konuşulmamaktaydı.
En Çok Konuşulan Diller Hangileri? İngilizcenin 1,1 milyardan fazla konuşmacı ile küresel nüfusun kabaca %15'i ile başta bulunması şaşırtıcı değil gibi duruyor. Aynı zamanda, ilk beş içerisinde Mandarin Çincesi, Hintçe, İspanyolca ve Fransızca da var.
Kürtçe, genellikle Hin-Avrupa dil ailesinden bir dil olarak değerlendirilir. Ancak Kürtlerin dil değiştirdikleri ve ilk dillerinin başka olduğu birçok araştırmacı tarafından dile getirilmektedir. Kürtçenin karma bir dil olduğu söz varlığında ve gramer yapısında kendini göstermektedir.
Mevzuat kitaplarında yer alan buna benzer onlarca hadis, sanki Allah katında yegane vahiy dilinin Arapça olduğu ve tarih boyunca beşere gönderilen bütün vahiylerin asıllarının Arapça olması nedeniyle Arapça inzal edildiği, sonrasında hangi kavme gönderilmiş ise, o kavmin lisanına adeta tercüme edildiği şeklinde bir ...
Peygamberimizin bilip konuştuğu tek dil Arapça idi, bir başka dili konuştuğunu kaydeden kaynak yoktur.
Cevap 2: Hz. İdris ve Hz. İsmail ile ilgili 70 dil biliyor gibi şeyler söylenenler de kesin bir bilgi kaynağına dayanmadığı gibi, bunları hadis ve ayetlerde görmek de mümkün değildir.
Böylece ilk Türkçe konuşan. insan Adem (a.s) olmuştur. Bakara Suresi 31 ve 32. ayetlerde mealen şöyle.
Hz. Adem'den, Efendimiz'e Kadar Gelen Dinin Adı İslam'dır - M. Fatih Çıtlak'la Sahur Vakti - YouTube. Bolluk, bereket, birlik ve beraberliğin simgesi Ramazan ayı, M.
Yasak meyve, insanların ilk yaratıldığında yasaklanmasına rağmen yedikleri meyvedir. Daha çok elma olarak bilinir; ancak İslam'da meyve olarak geçmemektedir. Daha çok, yapılan işin kötülüğüne (Tanrı'nın emrine isyan) dikkat çeken bir yaklaşım vardır.
Ancak Türkçenin ilk kez resmi dil kabul edildiği tarih ise 13 Mayıs 1277. Karamanoğlu Mehmet Bey'in fermanıyla Türkçe resmi dil ilan edildi.
Köken bakımından Türkçe, dünya dilleri içinde Altay dilleri arasında gösterilmiştir. Bu gruba Türkçenin dışında Moğolca ve Mançu-Tunguzca da yer alır. Bazı araştırmacılara göre Korece ve Japonca da bu gruba dahil edilebilir.
Türkçe; ilk edebî eserlerinin verildiği tarih, konuşur sayısı ve yaygınlı- ğı bakımından dünyanın önde gelen köklü dillerinden biridir (Ercilasun, 2013: 18).
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri