Dünyanın en güçlü donanması olarak kabul edilen ABD Donanmasında aktif hizmet veren 10 adet Nimitz Sınıfı uçak gemisi bulunmaktadır. İki adet A4W nükleer reaktörü, bu devlere 260.000 beygir gücüyle 30 knot (55 km/saat) hızında seyir kabiliyeti sağlıyor.
USS Nimitz (CVN-68), Command Master Chief - CMDCM Charles Clarke'ın komuta ettiği ABD Deniz Kuvvetlerinin modern ve büyük uçak gemisidir.
Askerlik hizmetinde 296 gemi ve 3.700'den fazla uçak işletmektedir. ABD Deniz Kuvvetleri dünyanın en büyük deniz kuvvetlerine sahiptir; muharebe donanma tonajı, sonraki 13 ortağından daha büyüktür.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, dünyanın ilk SİHA, Türkiye'nin en büyük savaş gemisi 'TCG Anadolu"nun Teslim Töreni'ne katıldı Cumhurbaşkanı Erdoğan: TCG Anadolu dünyanın ilk SİHA gemisidir. Dünyanın ilk, silahlı insansız hava aracı (SİHA) gemisi TCG Anadolu Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na teslim edildi.
Yapımına 2016'da başlanan TCG Anadolu SİHA gemisi Tuzla'da düzenlenen törenle hizmete girdi.
İlgili 26 soru bulundu
Dünyada kendi savaş gemisini yapabilen 10 ülkeden biri olan Türkiye'nin, Milli Gemi Projesi (MİLGEM) kapsamında üretilen dördüncü milli gemisi TCG Kınalıada (F-514) korvetinin ilk kaynağı 18 Haziran 2016'da yapıldı.
1. Dünyanın En Büyük Savaş Gemisi: Nimitz Sınıfı Uçak Gemisi.
TCG ANADOLU NEREDE, NASIL ZİYARET EDİLİR? Türkiye'nin en büyük askeri gemisi olan TCG Anadolu, 17-22 Nisan 2023 tarihleri arasında İstanbul'da ziyarete açıldı. Sarayburnu Limanı'nda demirleyecek olan gemi aşağıda belirtilen tarih ve saat aralığında ziyaret edilebilecek.
Türk Deniz Kuvvetlerinin hafif uçak gemisi TCG Anadolu geçtiğimiz günlerde resmen hizmete alındı. Uçak gemisi, Türk basınında dünyanın ilk SİHA gemisi olarak tanımlanıyor. Gemi, avcı uçakları ile donatılmadığından drone ve helikopterlerin iniş ve kalkışlarında kullanılacak.
Dünyanın en güçlü donanmaları sıralamasında 89 birim ve 76.7 puanla donanmamız 11. sırada yer alıyor.
Toplamda Türk Deniz Kuvvetleri envanterinde 16 Fırkateyn , 10 Korvet , 12 Denizaltı, 19 Hücum bot, 16 Karakol Gemisi ve 11 mayın temizleme gemisi bulunuyor. Tüm bunlara ek olarak 25 adet çıkarma gemisi, 33 adet helikopter,6 adet Deniz Karakol uçağı ve 14 adet İHA/SİHA bulunmaktadır.
ABD Donanması'nın en yeni uçak gemisi olan USS Gerald R.
TCG Anadolu uçak gemisi değil üzerinde uçuş platformu olan çıkarma gemisi. Borda numarası bile “L” ile başlıyor. Yani İngilizce Landing kelimesinin baş harfi, çıkarma gemisi demek.
TCG Anadolu, İspanyol amiral gemisi Juan Carlos I'e benzer bir amfibi hücum gemisidir (LHD). 231 metre uzunluğunda, 32 metre genişliğinde ve 27 bin 436 ton ağırlığındaki gemi, yaklaşık 21 deniz mili azami hıza, 9 bin deniz mili menzile sahiptir ve denizde 50 gün görev yapabilir.
İtalya, Mısır, Güney Kore ve Avustralya'nın envanterinde ikişer adet hafif uçak gemisi yer alırken; Brezilya, Tayland, İspanya ve Türkiye ise, envanterinde birer adet hafif uçak gemisi barındırıyor.
O UÇAK LİSTEYE BİRİNCİ SIRADAN GİRİŞ YAPTI
En son teknoloji özellikleri, gelişmiş silah sistemleri ve radarıyla dünyadaki rakiplerini geride bırak ABD yapımı F-35, dünyanın en gelişmiş savaş uçakları sıralamasında 1. oldu.
DÜNYA HABERLERİ
Eyfel Kulesi'nden daha uzun olan 18 güverteli yolcu gemisi, Fransa'nın Saint-Nazaire kentindeki Chantiers de l'Atlantique tersanesinde inşa edilirken, 6 bin 988 misafir ve 2 bin 300 mürettebat kapasitesiyle dünyanın en büyük gemisi haline geldi.
Türkiye'de kaç denizaltı var? An itibariyle Türk Deniz Kuvvetleri'nde 14 adet denizaltı bulunmaktadır. 2020 yılında Ay Sınıfı denizaltılarının yerini Reis Sınıfı denizaltılar alacaktı.
İsrail ile Türkiye arasında ilişkilerin normalleşme adımları atılırken, Akdeniz'de gerçekleşecek NATO tatbikatları kapsamında 12 yıl sonra ilk kez Türk destroyeri Hayfa limanına demirledi.
İlk geminin 54 ayda inşa edilmesi, kalan gemilerin ise sırasıyla 60, 66 ve 72 ayda inşa edilmesi planlanıyor.
2020 yılında faaliyetlerine başlayan Gerald R. Ford'un tam yük deplasmanı 100,000 ton ve uçuş güvertesi 78 metre uzunluğunda. Gemi 4 bin 539 mürettebat ve 75 uçak barındırabiliyor. USS Gerald R.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri