100 TL - 2000 TL Profesyonel ve güvenilir Enjektör Ayarı hizmeti almak istersen talep oluşturabilir, gelen Enjektör Ayarı fiyatlarını karşılaştırabilir ve ihtiyacını kolayca karşılayabilirsin.
%7 indirimle Würth 300 ml Dizel Partikül Filtre Temizleyici 447 TL'ye, %6 indirimle Würth 300 ml 3'lü Dizel Enjektör Temizleyici 389 TL'ye, %25 indirimle Würth 200 ml Benzin ve Hibrit Enjektör Temizleyici 144 TL'ye, %15 indirimle Magic Dose 250 ml Dizel Enjektör Temizleyici 67 TL'ye sahip olabilirsiniz.
Bunları önlemek için yapılması gerekenlerden biri de enjektör temizliğidir. Aracınız benzinliyse, 40.000 km'de, dizelse 25.000- 30.000 km arasında yakıt enjektör temizliğini mutlaka yaptırın. Bu temizlik yakıt deposundaki mazotun tamamı bitmeden üzerine deponuzu doldurmanız olası sorunların önünü kapatacaktır.
Enjektörler araç parçaları arasında çok fazla duyulan parçalardan biri değildir. Ancak bilinenin aksine enjektörler motorun en pahalı parçalarından biri olarak geçmektedir.
SGK'nın konuyla ilgili açıklamaları aşağıda bilgilerinize sunulmuştur. “(1) Ayaktan tedavide reçeteye yazılan enjektabl ilaç adedine ve ml'sine uygun enjektör bedeli Kurumca belirlenen bedel üzerinden ödenir.
İlgili 41 soru bulundu
Enjeksiyon arızaları çok uzun süre kendi haline bırakılırsa büyük onarım gerektiren ciddi motor hasarlarına neden olabilir. Motor performansını ve gücünü düşürerek motora zarar verebilir.
Motorda tekleme sorunları meydana gelebilir. Ani hızlanmalarda aracın performansının düştüğü görülür. Vites değişimi ve hız arttırma durumunda araç istop edebilir. Araç hava koşulları ne olursa olsun birden çalışmayabilir.
Elektrodun siyah veya gri bir kaplaması varsa, yakıt enjektörü sorununuz var demektir. Elektrot temizse, o zaman sorun yoktur. Kontrol etmenin başka bir yolu da motorunuzu benzinle doldurmak ve ardından yakıt göstergenize bakmaktır. Yakıt göstergesi hızla yükselmeye başlarsa, yakıt enjektörü sorununuz var demektir.
Ayrıca, performansı artırma, yakıt ekonomisini iyileştirme, emisyon azaltma ve korozyon önleme gibi faydaları da bulunmaktadır. Enjektör Temizleyici, enjektörlerin düzgün çalışmasını sağlayarak yakıt püskürtme kalitesini artırır ve motor performansını optimize eder.
Enjektör temizliği için en garanti yol aracı servise götürmektir. Servislerde gerekli bakım yapılacaktır. Servislerde enjektörler mazotla yıkanarak birtakım işlemlerden geçirilip temizlenir. Bunun dışında servise götürmeden de soruna çözüm bulunabilir.
%28 indirimle Würth 300 ml 2'li Dizel Enjektör Temizleyici 286TL'ye, %39 indirimle Würth 400 ml Dizel Partikül Temizleyici 450TL'ye, %17 indirimle Würth 300 ml CR Dizel Yakıt Sistemi ve Enjektör Temizleyici 199TL'ye, %9 indirimle Würth 400 ml Egr Valf Temizleyici Sprey 305TL'ye sahip olabilirsiniz.
Dizel motorların içerisinde bulunmakta olan bölüm enjektör olarak adlandırılır. Dizel motorlarda bulunması bakımından bu araç türünde tek bir adet enjektör bulunur.
En sık karşılaşılan enjektör arıza belirtisi, araç rölantide kaldığında konumunu koruyamaz ve stop eder. Çoğu zaman ışıklarda ve vites boşa alındığında stop eder. Araç motoru içindeki insanları etkileyerek çok yüksek sarsıntılı çalışmaya başlar. Aracın hızlanması ve devirlenmesi zorlaşır.
Enjektör arızası tespiti oldukça önemli ve dikkat edilmesi gereken bir durumdur. Hem dizel hem de benzinli araçlarda kullanılan enjektörler arızalandığında aracınızın tüm sistemi yavaşlar ve bir süre sonra aracınız çalışamaz duruma gelir.
Yakıt Sistemi Arızaları
Dizel araçlarda mazot pompası ve enjektörler vardır. Kötü yakıt bu parçaların bozulmasına neden olur. Bu parçalarda oluşan arızalar, yakıtın yanma stabilitesini düşürecektir. Araçta performans kaybı olacağı gibi kara duman da atacaktır.
Tıkalı enjektörün açılması için öncelikle filtresi çıkarılır. Çıkarılan filtre yeni filtre ile değiştirilir. Enjektör memesi ile enjektör filtresi arasında dış etkenlerden kaynaklı biriken kirler temizlenir. Temizleme işlemi tamamlandıktan sonra, enjektörün doğru çalışıp çalışmadığının kontrolü sağlanır.
Enjektör Temizleme Arabaya Zarar Verir Mi? Enjektör temizleyici hakkında en öne çıkan sorulardan biri de arabaya zararı olup olmadığıdır. Enjektör temizlemek için kullanılan ürünler, araca zarar gelmesin diye tercih edilmektedir. Çünkü biriken sıvı nedeni ile motora uzun sürede zarar vermesi mümkündür.
Enjektör Pulu Arızası
Genellikle bakır maddeden üretilen enjektör pulu, yumuşak bir yapıya sahipken bulunduğu yüzeyi kapatır. Ancak zamanla enjektör pulu arızası yaşanır ve araçtan rahatsız edici sesler gelmeye başlar. Bu arızanın temel sebebi pulun artık yıpranmaya başlamasıdır.
Genel olarak, dizel enjektörler dayanıklı ve uzun ömürlü olacak şekilde tasarlanmıştır, ancak yine de zamanla aşınma ve yıpranma yaşayabilirler. Ortalama olarak, dizel enjektörler, değiştirilmeleri veya yenilenmeleri gerekmeden önce 100.000 ila 200.000 mil (160.000 ila 320.000 kilometre) arasında dayanabilir.
Azaltılmış gaz kilometre gibi belirtiler, beyaz duman yanlış sıcaklık ölçümü, kötü emisyon, düzensiz motor rölantisi, ve en kötü senaryoda motor vurma durumu gibi belirtiler vardır. Harici bir kaçak yakıt enjektörü sızıntısı zamanında fark edilmezse Yangın çıkmasına neden olabilir.
Enjektör, tamiri mümkün olan parçalardan biridir. Bu parça üzerinde bir sorun ortaya çıktığında illa ki yeni bir enjektör almaya gerek yoktur. Bozuk olan enjektörü tamir etmek ya da tamir görmüş bir enjektör ile değişim yapmak, daha makul ve ekonomik bir sonuç ortaya koyacaktır.
Yanma Hatalarının (supap zamanlama hataları, Elektronik kontrol ünitesi hataları, Enjektör Hataları, Yakıt Pompası hataları, Turbo hataları, kötü yakıt kullanılması vb.) olması: Bu durumda yanmamış yakıt yağa ulaşarak, yağın özelliklerinin bozulmasını sağlar ve taşıyıcılığını zayıflatır.
Dizel otomobil sahiplerinin en büyük korkusu olan yakıt sistemi arızalarından biri de enjektörlerin arıza yapmasıdır. Enjektör arızası sonucunda enjektör yakıtı tutamaz ve pistonun tepesine verir. Pistonun tepesine yüksek basınç ile gelen yakıt pistonun delinmesine sebep olabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri