Erkeklerde cinsel organın dikleşmesi veya ereksiyon yaşa bağlı bir durumdur. Ergenlik döneminden itibaren erkeklerde ereksiyonlar sıkça olur ve bu süreç genellikle ergenlik çağı boyunca devam eder. Ergenlik dönemi genellikle 9 ila 14 yaşları arasında başlar ve genellikle erkeklerin 18 ila 20 yaşlarına kadar sürer.
Normalde sünnet derisi erkek çocuklarının ortalama %50'sinde 1 yaş civarında geri çekilebilirken bu oran üç yaşını geçtikten sonra yaklaşık olarak %89'a kadar çıkar. 6-7 yaş ortalamasında erkek çocuklarda %8, ergenlik çağında ise %1'dir. Büyük bir kısmı müdahale gerektirmezken az bir kısmı da müdahale gerektirir.
40 yaş civarına kadar hemen hemen her erkek bir sertleşme sorunu yaşayabilir ve birçokları gereksiz korkuya kapılır. Bu gereksiz korkular daha fazla sertleşme sorunlarına neden olur, sağlıklı, fiziksel ve cinsel açıdan aktif erkekler sertleşmelerini tıbbi müdahale olmadan tüm yaşlılık döneminde sürdürebilir.
Cinsel ilişki yaşamak isteyen çiftlerden, 30'lu yaşta olanlar haftada 2 kez, 40'lı yaştakiler haftada 1 kez, 50'li yaştakiler 15 günde bir kez, 60 ve üzeri yaş grubundakiler ise ayda bir kez ilişkiye girmeliler. Bunun dışında kendini zorlayanlar, nefes darlığı, kalp çarpıntısı problemleri ile karşılaşabilir.
Kadınlarda aşırı cinsel istek her yaşta görülebilir. Ancak 50 yaşından sonra menopoz döneminin yaklaşması ile birlikte östrojen seviyesi düşer ve cinsel istek azalır.
İlgili 30 soru bulundu
Oysa bir erkek ve bir kadın 70 yaşından sonra bile cinsel birliktelik yaşayabilir. 40 – 50 yaş arasında erkekler; Cinselliği karşı olan ilgisi kaybetmez ama uyarılma konusunda daha fazla çabaya ihtiyaç duyar. Penise kan akışı yavaşladığı için sertleşme eskisi kadar sık olmaz.
Diğer yandan 20-30 yaşlarındaki insanların çok azı 70-80 yaşlarında olan kadınlar ile erkeklerin cinsel beraberlik yaşayabileceğini düşünür. Oysa 60-70 veya 80-90 yaşlarındaki insanların genel olarak sağlıkları yerinde ise cinsel etkinlikler içine de girebilirler.
Cinsel anlamda aktif bir erkeğin sperm üretim döngüsünün devamlılığı için haftada en az 3 kere boşalması gerekir. Düzenli bir cinsel hayatı olmayan erkekler; mastürbasyon yaparak sperm üretim döngülerinin devamlılığını sağlayabilirler. Erkeklerde mastürbasyon yapmayla ilgili bir sınır bulunmamaktadır.
Her çift dönemsel olarak daha fazla veya daha az seks yapabilir. Her çiftin kendine uygun bulduğu seks sıklığı da farklıdır. Yapılan çalışmalar çiftlerin haftada 2-4 seferden ayda 2-4 sefere uzanan bir seks sıklığı olduğunu gösteriyor.
Yazımızın girişinde bahsettiğimiz gibi cinsel ilişki yoğunluğu konusunda belirgin sayısal bir karşılık bulunmamakta, ancak uzmanlar bu konuda yapılan çalışmaların ışığında genç çiftler için haftada 2 kez, orta yaş ve üzeri içinse haftada 1 kez seks yapmanın makul olduğunu söyleyebilmektedir.
Kadınlarda cinsel davranış erkeklerdekinden daha karmaşık bir yapı göstermektedir. Yaşlanmayla azalan kadınlık hormonları (östrojen) cinsel organlarda kuruluk, küçülme, ilişkide ağrı duyma sıklığını artırırken, azalan erkeklik hormonları da cinsel isteği (libido) azaltmaktadır.
Bunlardan ilki 30'lu yaşların kadınların erkeklerde en çok tercih ettiği yaş olması. Yapılan araştırmaya göre kadınlar 30 yaşına kadar kendilerinden daha büyük erkekleri tercih ederlerken 30 yaşından sonra kendi yaşlarına yakın ama kendilerinden daha genç erkekleri tercih ediyorlar.
14 -16 yaş arası gençler
Bundan dolayı 14 ve 15 yaşındaki gençler kendi aralarında seks yapabilirler. Ancak bu, yalnızca her iki kişinin de bunu kendi iradeleriyle istemeleri durumunda geçerlidir.
Erkeklerde ergenliğin ilk aşamasında cinsel gelişimin ortaya çıkması 11-12 yaş civarlarında olur. Erkeklerdeki üreme organları olgunlaşır ve erkek çocuklarda geceleri boşalma başlar. Erkek çocuklar eğer bu duruma hazır değilse korkabilirler. Bir yıl boyunca gece boşalmaları olabilir.
Ereksiyon süreci, sinir, damar, hormonal ve psikolojik faktörlerin etkileşimine dayanır. Ereksiyon, cinsel uyarılma sırasında beyinden gelen sinirsel uyarılarla başlar. Bu uyarılar, penisin içindeki süngersi dokulara kan akışını artıran bir dizi kimyasal sinyal tetikler.
Normal bir cinsel birlikteliğin ortalama süresi 8–15 dakikadır. Erken boşalma belirli alıştırmalarla veya psikoterapiyle önlenebilen bir sorundur.
Düzenli olarak seks yapmak sağlıklı ve normal yetişkinlerin yaşamının bir parçasıdır. Konu seks olunca, bir gecede kaç defa ilişkiye girilir sorusu merak konusudur. Aynı gün içinde bir kereden fazla seks yapmak mümkündür.
Aralarında Türkiye'nin de olduğu birçok ülkeyi kapsayan bir cinsel sağlık araştırmasının sonuçları cinsel ilişki süresi konusunda 33 saniye ile 44 dakika arasında değişen büyük farklılıklar olduğunu gösterdi. Penisin vajinaya girmesinden boşalmaya kadar olan ortalama cinsel ilişki süresi 5,4 dakika olarak belirlendi.
Cinsel aktivitenin “çözülme” aşaması olan orgazmın hemen sonrasında, aslında fiziksel ve psikolojik bir gevşeme hissedilir. Bu çözülmeyle beraber baskılanmış ve ertelenmiş stres tepkilerinin hüzün, öfke, keyifsizlik gibi duygularla ortaya çıkması oldukça olasıdır.
erken bosalma problemi olanlar için masturbasyon.
Kapsamlı bir bilimsel çalışmada IELT süresi dünya genelinde ortalama 5,4 dakika bulunurken, Türkiye ortalaması 3,7 dakika olarak saptanmıştır.
Kadınlar En Çok Ne Zaman Cinsel İlişki İster? Kadınlar en çok yumurtlama döneminde cinsel ilişki isterler. Çünkü bu dönemde hormonların da etkisi ile libido yani cinsel istek artar. Zaten doğanın düzenine bakıldığında tüm hayvanlarda, türün devamı için yumurtlama döneminde cinsel istek artar.
Araştırmaya göre, kadınlar en çok saat 23.21'de seks yapmak isterken, erkekler ise sabah 07.54'te cinselliği arzuluyor. Ofiste geçirilen meşgul bir güne rağmen, kadınlar, 23.00 ila sabaha karşı 02.00 arasında seks yapmak istiyor. Erkekler ise gün ortasından önce sabah 06:00 ila 09:00 arasında sevişme arzusu duyuyor.
50 Yaş Sonrası 50'li yaşların ortalarında kadınlar genellikle menopoza girdikleri için östrojen seviyeleri düşer, vajinal mukozaları incelir, vajinal ıslanmalarında azalmalar olur. Memelerindeki uyarılma, dikleşme azalır. Daha seyrek orgazm yaşarlar, orgazm sırasındaki doyumları kısa sürer.
Boşalamama sorunu, fiziksel veya psikolojik nedenlere bağlı olarak ortaya çıkabilir. Nörolojik sorunlar, hormon dengesizlikleri, prostat problemleri, psikolojik stres ve kaygı gibi etkenler boşalamama sorununun altında yatan nedenler arasında yer alabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri