Etli Kömbe (Osmaniye Yöresel)
Gastronomi kenti Hatay'ın eşsiz lezzetlerinden olan kömbeler (kuru pasta-kurabiye), meşakkatli yolculuğun ardından çayların yanında yerlerini alıyor. Özellikle bayramlarda neredeyse her evde yapılan kömbeler, Hatay'ın künefeden sonra vazgeçilmez tatlı lezzetleri arasında yer alıyor.
Ülkemize özgü özellikle Orta Anadolu, Sivas, Malatya yöresine ait bir börek çeşidi olan kömbeyi sizler de çay saatlerinde pişirebilirsiniz. Yapılış şekilleri çok küçük farklılıklar gösterir. Geleneksel olarak iki sac arasında pişirilir. Ancak tabii ki günümüzde elektrikli fırınlarda, aynı tarifle pişirilebilmektedir.
Bayram Kömbesi, Osmaniye yöresine ait geleneksel bir lezzet. Bayramda misafirlere çayın yanında mutlaka Bayram Kömbesi ikram edilir. Bayram kömbesi, Osmaniye yöresine ait geleneksel bir lezzet. Özellikle Ramazan bayramında eve gelen misafirlere çayın yanında mutlaka bayram kömbesi ikram edilir.
Malatya yöresinin meşhur hamur işi tariflerinden olan kömbe günün her saati yenebilen harika bir börek. İç harcını ister kavurmalı isterseniz de sadece kıymalı olarak hazırlayabilirsiniz. Diğer böreklerden ayrılan yanı sadece iki kat şeklinde yapılıyor olması yani sizi fazla yormayacak bir tarif aynı zamanda.
İlgili 16 soru bulundu
Antakya Kömbesi bayramlarda yapılan leziz bir kurabiye türüdür. Akdeniz bölgesinde çok yaygındır. En büyük özelliği içinde yumurta olmadığından cam kavanozda saklanırsa, 2-3 ay boyunca bayatlamadan saklanabilmesi. Bayramlarda muhakkak her evde ikram edilir.
Osmaniye yöresel mutfağında bulunur. Hamuru için malzemeler; yoğurt, şeker, yağ, kabartma tozu, tarçın, undur. Üzeri için malzemeler; süzme yoğurt, şeker, vanilya, un ve tarçındır. Osmaniye Yoğurtlu Kömbesi 13.09.2022 tarihinde Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenmiş ve coğrafi işaret almıştır.
İşte bu soruyu Antakyalılara sorduğunuzda cevaplardan biri de kömbe olur. Çünkü bu muhteşem lezzetli kurabiye uygun şartlarda saklandığında yaklaşık iki ay dayanır ve Antakyalılar bu kurabiyeye bayılır.
geleneksel bir tatar yemeğidir. sogan ile kıyma kavrulurken içine pirinç konur, biraz su eklenip pirinçlerin pilav gibi pişmesi beklenir.
Tamamı dokuz kat yapılan kömbenin üzerine yoğurt ve sıvı yağ karışımı tamamen yayılır. Fırına konmadan kare olarak dilimlenir. Önceden ısıtılmış fırında 200 derece ısıda yaklaşık bir saat pişirilir.
Kömbe baharatı, kömbe yapımında kullanılan renk ve tat veren baharatların karışımıdır. İçindekiler: muskat, damla sakızı, yeni bahar, tarçın, karanfil, zencefil ve mahleftir.
Haşhaşlı Kömbe Çöreği(Çanak Ekmeği), Türk mutfağında yer alan bir çörek türüdür. Osmanlı döneminden beri yapılmaktadır.Burdur geleneksel mutfağında yer alır. Adını eskiden yoğurulan büyük demir çanaklardan alan Çanak Ekmeği, halk arasında haşhaşlı kömbe çöreği olarak da bilinir.
yufka olmayan kalin ekmek. malatya da köy unuyla yapılan içi sogan ve kıymalı süper börek.eski yuvarlak davul fırınlarda yada ateşte yapılırsa tadı bambaska olur.
Nedir bu baharatlar derseniz hemen sıralayalım: Toz zencefil, muskat cevizi rendesi, toz tarçın, dövülmüş damla sakızı, dövülmüş karanfil, yenibahar ve mahlep. İçerisine isteğe bağlı olarak vanilin ve Hindistan cevizi de konabiliyor. Ama özünde bu 7 baharattan oluşuyor.
1 Adette 32.02 kcal ve 10 gr vardır. 1 Porsiyonda 160.1 kcal ve 50 gr vardır.
CEVİZLİ KÖMBE Hatay'a özel çeşitli baharatla yoğurulmuş ve susam taneleriyle kaplanmış, kendine özgü kalıbı ile yapılmış çay saatlerinin vazgeçilmezi cevizli kömbe! Ağızda eriyen kıtırlığı ve damakta bıraktığı tadıyla sizi yüzyıllar öncesi baharat diyarına götürecek eşsiz bir lezzet.
Kömbe kurabiyesi, Türk mutfağında yer alan bir kahke türüdür. Osmanlı döneminden beri yapılmaktadır. Antakya geleneksel mutfağında yer alır.
Osmaniye mutfağının diğer meşhur yemekleri şunlardır; Etli kömbe(ıspanaklı ve çökelekli çeşitleri vardır)
Önceden ısıtılmış 200-220 derece fırında iyice kızarana kadar pişirelim.
Harput köftesi, Harput çorbası, Balakgazi Böreği, küncülü (susamlı köfte), işgene, haşlanmış içli köfte, sırın (bir çeşit mantı) ve ballı muzlu cevizli krep buraya geldiğinizde deneyebileceğiniz lezzetlerden.
Elazığ denildiğinde akla; orcik, pestil, üzüm ve dut gelir. Orcik, diğer birçok yörede cevizli sucuk olarak bilinen lezzettir. Dünyada şarap üretiminin merkezlerinden biri olan Elazığ'ın Boğazkere ve Öküzgözü üzümleri ile yapılan yerel şarapları da sevdikleriniz için değerli birer hediyelik eşya seçeneği olabilir.
Malatya Kayısısı: Dünya kayısı üretiminde ilk sırada yer alan Türkiye'de Malatya en önemli yere sahiptir. Malatya denilince de akla ilk Malatya Kayısısı gelmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri