FTTH sistemi kurulduysa fiber kablo gerekir, ki fiber kabloyu da sizin bağlamanız imkansız. Zira mikroskobik kablo kaynağı yapılıyor, Turk Telekom ekibi yapacak. FTTB sistemi varsa CAT6 kablo çekersiniz.
ortak altyapıda Telekom ekipleri ftth de kabloyu daire içine kadar çekiyor. Bu işlemde bazen istisnai durumlar olabiliyor. Bunlar kablonun daire içine çekilmesi durumunda delik delinmesi, kablo kanallarına ihtiyaç olması halinde bir elektrikçiden destek alabilirsiniz veya kendiniz bu işlemleri gerçekleştirebilirsiniz.
Kablo çekme bacasında göründüğünde, kasnağın veya bloğun çapı, kablonun gerilim altındaki minimum bükülme yarıçapını karşıladığı sürece bir kasnak veya çeyrek blok üzerinden çekilebilir. Kabloyu son iniş deliği uzunluğuna kadar geçirmeye çalışılmamalıdır.
Bu problem neticesinde internet kablolarınızın içerisindeki bakır teller yıpranır. Bu tür durumlarda uzman ekibimizden İnternet kablosu çekme hizmetİ alabilirsiniz. Kabloların kapı aralarından ve pencere anılarından geçirilerek ev içerisine taşınması nedeniyle kablolarda kırılma ve ezilmeler gerçekleşir.
FTTH dediginiz ne oluyor? Mevcut altyapınız VDSL, yani saha dolabına kadar fiber çekiliyor ve oradan evinize bakır kablo ile hizmet veriliyor. FTTH altyapıda ise en yakın santral veya POP noktasından evinizin içine kadar fiber kablo geliyor. Attığınız sarı kabloyla VDSL altyapı ile hizmet alamazsınız.
İlgili 36 soru bulundu
Aynen bu şekilde.Binaya kadar geliyorsa sıkıntı yok. Eğer binaya gelmiyorsa binaya kadar olan kısım ilgili altyapı sahibi ISS'ye ait.
Yerleşik operatörün (Türk Telekom) fiber altyapı sağladığı tüm bölgelerde bulunur.
Bu sorun için var olan çözümlerden biri powerline adaptörler. Powerline teknolojisi ile evin mevcut elektrik şebekesi, aynı zamanda interneti taşıyan bir hat haline getirilebiliyor. Böylece kablo çekmeden, görüntü kirliliği oluşturmadan elektrik prizi olan her odaya/bölüme internet götürülmüş oluyor.
CAT5E kablolar en fazla 1000 Mbps hıza ulaşırken en yakın teknoloji olan CAT6 10.000 mbps hıza kadar ulaşabiliyor! CAT6 kablolar 10 gigabit ethernet desteğine kadar ulaşırken CAT5E 1 gigabit ethernet desteğine ulaşır.
Çarpabilir fakat korkmayın. Sinek ısırığı kadar acıtmaz.
Fiber Altyapı Talebinin Belirtilmesi
Fiber altyapı talebi, genellikle internet sağlayıcınıza yapılan bir başvuru ile gerçekleştirilir. İnternet sağlayıcınızın web sitesi üzerinden veya müşteri hizmetleri ile iletişime geçerek, fiber internet hizmeti almak istediğinizi belirtebilirsiniz.
Görevli ekipler gelip inceledikten sonra uygunsa fiber altyapıyı bağlıyorlar. Eğer fiber altyapının olduğu bir bölgede yaşıyorsanız arayarak ya da internet üzerinden bir internet servis sağlayıcı ile anlaşıp gerekli evrakları doldurduktan sonra kolayca interneti evinize bağlatabiliyorsunuz.
En net bilgiyi bağlı bulunduğunuz Telekom müdürlüğünden alabilirsiniz. Bulunduğunuz bölgede hali hazırda omurga şebeke çekildi ise ve müşteri potansiyeli yüksekse Telekom müdürlüğü proje hazırlayarak FTTH daireye kadar fiber internet altyapısını sağlayabilir.
Kilopat. Öncelikle mahalleden oturduğunuz daireye kadar kablo çekilmez. Altyapı çizilir, gerekli fiber kablolama yapılır, bina girişinize siyah bir fiber kutu konulur. Bu kutular takıldıktan ve aktifleştikten sonra kendiniz ya da Türk Telekom'a başvuru yaparak, dairelere fiber hat çekimi yapılır.
Evet bağlanabilir ancak iki internete de ayrı fatura ödersiniz.
CAT 5, Günümüzde internetin her eve girmesi ile kullanılan Ethernet kablolarından biri olarak bilinir. Her ne kadar ev kullanıcıları hangi kablo türünü kullandığı bilmese de bu tür kabloların farklı özellikleri mevcuttur. Genellikle internet için kullanılan bu kabloda mesafenin en fazla 100 metre olması gerekmektedir.
Wifi ağları hızlı olsa da Ethernet bağlantıları daha hızlıdır. Bunun nedeni duvarlar, ağaçlar, mobilyalar, insanlar gibi engellerin radyo sinyallerine daha kolay müdahale edebilmesidir. Radyo dalgası iletimi sinyalin gücünden ödün verir.
Hız Farklılıkları
Cat6 kabloların 10 gigabit Ethernet desteğine sahip olması ve fiber kablolarınsa ulaşabileceği maksimum hızı 1 gigabit ethernettir. Hız konusunda da bu iki tür kablo arasında farklılıklar bulunmasının sebebi de cat6 kabloların 250MHz'ye kadar çıkabilen frekans değeridir.
Bu sorunun en etkili çözümü ise powerline adaptörler. Herhangi bir kablo çekmeden, yeni bir modem/router vb yatırım yapmadan, yapının mevcut elektrik hattını internet hattı haline getiren bu adaptörler, priz olan her odaya, hangi katta olursa olsun interneti taşımayı sağlıyor.
Ağ kablosu (Ethernet Kablosu) modem ve bilgisayar arasındaki mesafeye göre ayarlanır. Bilgisayarın RJ45 jakına ağ kablosu takılır. Bilgisayarda RJ45 jakı yoksa USB-C bağlantı noktasına USB-C'den RJ45 donanım adaptörüne takın. Ağ kablosunun diğer ucu modemin LAN bağlantı noktasına takılır.
Eğer dışarıdan gelen kabloların ucu açıkta bırakılmışsa bir splitter yardımıyla hem modeme, hem telefona gidecek biçimde ayrılması gerekir. Girişe dış hattan gelen kablo ucundaki konnektör vasıtasıyla bağlanır. Çıkışın bir tarafına telefona giden kablo, diğer tarafına ise ADSL modeme giden kablo bağlanır.
Türk Telekom'un altyapısı devlete aittir. BTK ile olan 21 yıllık imtiyaz sözleşmesi kapsamında Türk Telekom, sözleşmenin yenilenmemesi gibi bir durum gerçekleşirse, sahip olduğu tüm altyapıyı çalışır vaziyette devlete teslim edecektir.
Evlerde internet bağlantısının bulunması ve yüksek hızda internet kullanımının sağlanması için bölgesel altyapının yeterli olması gerekir. Fiber altyapı sorgulaması yapmak için servis sağlayıcınızla irtibata geçebilir ya da internet üzerinden altyapının olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.
Fiber internet fiber optik kablolar aracılığıyla iletilen internettir. Bu kablolar cam ve onu koruyan plastik bir kılıftan oluşmaktadırlar. Bu kablolarla ışık sinyalleri gönderilir. Böylece fiber internet daha hızlı ve veri kaybı olmadan iletilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri