Evrâd-ı Kudsiyye, her sıkıntıya karşı, her ihtiyaç her hacet için okunabileceği gibi, hastalıktan şifâ bulmak için de okunur.
"Kim bu evrâdı okursa, Allah Teala ona nûr, hikmet ve yakîn ihsan eder. Sihirden, hasetten, nazardan korur; onun bütün sıkıntı ve üzüntülerini giderir. Ona izzet kapısı açılır."
Bu mecmua genel olarak Hz. Peygamber (A.S)'ın tavsiye ettiği duâlar, Kuran-ı Kerim ayetleri, Hz. Mevlânâ'nın duâları ve Esmâ-ı Hüsnâ'yı ihtiva etmektedir ki bu da “isteyen herkes tarafından okunabilir”, izlenimi vermekteyse de öyle değildir. Mevlevîlik bir “tarîkat”dır.
evrâd-ı kudsiye, bahâeddin şah-ı nakşibend hazretlerinin peygamber efendimiz'in (asm) mânevî rûhâniyetinden mânâ âleminde ders aldığı kuvvetli ve tesirli bir duâ metnidir. bedîüzzaman hazretleri kimi zaman “evrâd-ı kudsiye”, kimi zaman da “evrâd-ı bahâiye” nâmıyla andığı bu duâ metni için, “şâh-ı nakşıbend'in kudsî bir ...
Onun için hayız ve nifas olan kadının namaz kılması, oruç tutması, Kur'an okuması veya Kuran'a yapışması caiz olmaz. "Hayız halindeki bir kadın Kur'an okumak niyetiyle Kur'an-ı Kerim'den bir ayet dahi olsa okuyamaz!
İlgili 42 soru bulundu
Abdestsiz zikir ve evradı okumak ayrı bir şeydir, onların içinde bulunduğu bir yazıya dokunmak ayrı bir şeydir. Abdestsiz namaz kılınmaz, fakat Kur'an okunabilir. Sadece Razzak ismi değil, Fatiha suresinden Nas suresine kadar bütün Kur'an'ı abdestsiz okumak caizdir. Caiz olmayan şey, Kur'an'a abdestsiz dokunmaktır.
Evrâd sözlükte “gelmek, çeşmeye varmak, suya gelen topluluk, akan su ve dere” gibi mânalara gelen vird kelimesinin çoğuludur (Kāmus Tercümesi, II, 52).
Evrâd ü ezkâr: Vird ve zikirler, belli vakitlerde düzenli olarak okunan âyet, salevât, zikir ve duâlar. Merhum pederim Mûsâ Efendi de evlâtlarına şu hususlara dikkat etmeyi tavsiye ederdi: 1) Evrâd ü ezkârı, mürşidinin gösterdiği âdâb üzere, gönlünü Hakk'a vererek büyük bir îtinâ ile yapmak.
Büyük Alim ve Mutasavvıf, Şeyh Mehmed Zahid Kotku K.S. Hazretleri'nin telif ettiği eşsiz eseri 'Evrad-ı Şerif' dijital ortamda yeniden hazırlandı.
Evrâd kitaplarında yer alan sûre ve âyetler daha çok Allah'ın isim ve sıfatlarıyla ilgili âyetler ve "rabbenâ", "Allāhümme" gibi ifadelerle başlayan metinlerdir. Salavat kısmında ise Hz. Peygamber'in özelliklerini sıralayan cümleler ve onun tavsiye ettiği dualar yer alır.
Bu kapsamda dilek duasının Arapça okunuşu şu şekilde olmaktadır: "Estağfurullah min külli ma kerihallah, Estağfirullahel'azim ellezi la ilahe illa hüvel hayyel kayyume ve etubü ileyh." şeklinde ifade edilmektedir. Bu oldukça etkili olan dilek duasının Arapça dilindeki okunuş biçimidir.
Evrad ü ezkar, Vird ve zikirler, belli vakitlerde düzenli olarak okunan ayet, salevat, zikir ve dualar demektir. Evrad sözlükte "gelmek, çeşmeye varmak, suya gelen topluluk, akan su ve dere" gibi manalara gelen vird kelimesinin çoğuludur (Kamus Tercümesi, II, 52).
(70 kere “Yâ Allah, Yâ Rahman, Yâ Rahîm, Yâ Kavî, Yâ Kâdir” okuyup da dua eden, ne isterse istesin, Cenâb-ı Hak duasını kabul eder ve ne muradı varsa verir.) Allah rızası için okumalı. Bir seferde 70 defa okumalı, 71 olsa olmaz, yanına başka isim konsa olmaz, bu bir şifredir.
Evrâd-ı Bahâiye, Bahâeddin Şah-ı Nakşıbend Hazretlerinin Peygamber Efendimiz'in (asm) manevî ruhaniyetinden mânâ âleminde ders aldığı kuvvetli ve tesirli bir duâ metnidir.
Evrâd-ı Kudsiyye Kur'ânı Kerim'den âyetler, Peygamber Efendimizden Hadis-i şerifler ve Peygamberimize salâtü selâm ile süslenmiştir. Evrâd-ı Kudsiyye, her sıkıntıya karşı, her ihtiyaç her hacet için okunabileceği gibi, hastalıktan şifâ bulmak için de okunur.
İsim bizzat Bediüzzaman Hazretleri tarafından verilmiştir ve muhtevayı teşkil eden hizipler ve münâcâtlar Üstadın her gün baştan sona kendisinin bizzat okuduğu ve talebelerine de okumalarını tavsiye, hatta vasiyet ettiği parçalardır.
Türk Dil Kurumu açıklamalarına göre avrat kelimesi Arapçadan gelen bir sözcüktür. Halk ağzında kullanılmakta olan bir isimdir. Kadın, hanım ve eş anlamlarında kullanılmaktadır.
Erbain (Kırkıncı Gün), Yeryüzündeki en büyük anma törenlerinden biridir. Erbain'de milyonlarca şii müslüman Kerbela'daki İmam Hüseyin Camii etrafında toplanmaktadır. Şiilikte, hicrî takvime göre Aşure Günü'nden 40 gün sonra gelen Safer ayının 20. gününe verilen isimdir.
Kutsiyet TDK sözlük anlamı şu şekildedir: isim,eskimiş Kutsallık.
ABDESTSİZ VE BAŞI AÇIK DUA OKUNUR MU? Namazdan sonra abdest gitmişse tesbihat yaparken yeniden abdest almak daha iyi olabilir ancak, abdestsiz tesbih çekilmesinde de bir sakınca yoktur. Kişinin abdesti yoksa yine aynı şekilde dualar okuyabilir, salavat-ı şerifler çekebilir.
Bilgisayar, tablet ve cep telefonu gibi elektronik cihazlarda yer alan Kur'ân metinleri ve kayıtları, bizatihi Mushaf hükmünde değildir. Bu nedenle içinde Kur'ân yüklü olan bu tür cihazlara abdestsiz olarak dokunulabilir ve bu şekilde Kur'ân-ı Kerîm okunabilir.
"Bunlardan bir tanesi de cep telefonlarında, tebletlerde bilgisayarlarda olan Kur'an-ı Kerim okumak için yapılmış programlardır. Kur'an-ı Kerim'e abdestsiz dokunmak caiz değildir. Kur'an-ı Kerim mushafına abdestsiz dokunmak caiz değildir. Kur'an'ı abdestli okumak gerekirse de Kur'an abdestsiz de okunabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri