Konkasör ve beton santrali üreticisi FABO, taş veya madenlerin işlenebilmesi için kırma ve eleme yapan makine sistemlerini tasarlamaktadır. İlgili sistemlerin en yaygın kullanım alanları; taş ocakları, maden ocakları ve geri dönüşüm tesisleri olarak sıralanabilir.
Konkasör imalatı kırıcı olarak da bilinen ve taş kırma eleme tesislerinin vazgeçilmezi olan makinaların üretimini ifade etmektedir. Bu makinalar, çeşitli kayaçların kırılmasını sağladıklarından taş kırma makinası olarak da bilinirler. Konkasör imalatı ülkemizde, dünyadaki öncü konumu nedeniyle Fabo ile özdeşleşmiştir.
Fabo Global Kırma ve Eleme, Beton Santralleri ve ekipmanlarının yüksek mühendislik teknolojileri ile üretilmesinde ve tedarik edilmesinde lider bir kuruluş olma yolunda emin adımlarla ilerlemekte olan %100 Türk Sermayeli bir kuruluştur.
Konkasör ustası ne yapar sorusu şöyle yanıtlanabilir; kırma eleme tesisi (konkasör) genel kontrolünü yapar ve işletmesini yönetir. Ürün kalitesine uygun olarak sistemin işleyişini düzenler. En uygun tasarımda montajların gerçekleştirilmesini sağlar.
İlgili 19 soru bulundu
Konkasör, taş parçalarını içine alarak bunları daha küçük parçalara ayırır. Bunun yanında taşı bulunduğu yerde parçalayan aparatlar da vardır. Besleyici bunker, tersiyer kırıcı, çeneli kırıcı, titreşimli elek, darbeli kırıcı gibi aparatlar ile işlemin çok daha kolay bir şekilde yapılması mümkündür.
Konkasör imalatı, taş kırma ve eleme tesislerinin temelini oluşturan kırıcı makinelerin üretim sürecini kapsar. Bu makineler, inşaat, madencilik ve diğer endüstriyel uygulamalarda kullanılan önemli ekipmanlardır ve taş kırma makinaları olarak da anılırlar.
Büyük taşları,kayaları ufak parçalar haline getiren taş kırma eleme makinalarına Konkasör denir. Taş veya Madenleri kırma eleme yıkama yapan tesisin genel adıdır. Özellikle taş ocaklarında elde edilen kaba malzemeyi ufaltıp, yol ve yapı sektöründe kullanılacak biçime getirmektedir.
Tersiyer kırıcı yüksek kırma gücüne ve kabiliyetine sahip olan makineler olarak ifade edilmektedir. İkincil ve üçüncül kırıcı olarak nitelendirilen bu makineler malzemelerin çok ince bir şekilde kırılabilmesine olanak tanımaktadır. Tersiyer kırıcı, toz ve kum üretmek üzere özel olarak dizayn edilmiş makinalardır.
110'luk konkasörler daha çok bazalt, krom zenginleştirme ve son günlerde en popüler olarak kullanılan geri dönüşüm tesislerindeki betonarmeyi tekrardan ufaltıp kum haline dönüştürmek için kullanılır. Demirli betonu 110'luk konkasörde ufalama amacı diğer kırıcı sistemlerinde makinaya zarar vermesidir.
Tesiste bulunan operatöre bağlı personelin görev dağılımını yapar. Kırma eleme tesisinin üretilen malzemelerin gradasyon kontrolünü yapan laboratuvar elemanlarıyla koordineli çalışır. Stok sahasından malzeme yükleme ve nakliye ekibi ile koordineli çalışır.
Taş ve kaya parçaları ile dere yataklarında elde edilen malzemeleri kırma işleminden geçirerek kullanıma kazandıran tesislere konkasör tesisi denir. Konkasör tesisleri ülkemizde daha çok taş kırma ve eleme tesisleri olarak isimlendirilir.
90 LIK KONKASÖR TESISI NEDIR
Konkasör tesisleri, bilindiği üzere farklı boyutlardaki taş ve kaya parçalarını kırıp küçük parçalar haline getirerek birçok sektör için gerekli olan hammadde malzemelerinin üretimini sağlayan tesislerdir.
Yapı ve inşaat sektörünün temel malzemelerinden biri büyük kayaların kırılarak işlenmesi sonucu elde edilen ufak boyuttaki taş parçalarıdır. Bu küçük taş parçalarının üretimi de konkasör tesislerinde yapılmaktadır.
Mobil konkasörler, taş, moloz ve benzeri malzemelerin parçalanmasını sağlayan taşınabilir makinelerdir. Bu makineler, inşaat, madencilik ve geri dönüşüm gibi endüstrilerde yaygın olarak kullanılır.
Mobil kırma eleme tesisi, taş kırma tesisleri olarak da bilinmekte olan ve yapı sektörü için gerekli malzemelerin üretimini gerçekleştiren tesislere denilmektedir. Konkasör tesisleri, yapılacak olan işin süresine ve işin yapıldığı yere göre farklı özelliklerde imal edilmektedir.
Hidrolik kaya kırıcıların kırma süreci hidrolik yağın haznede hareketi ile başlar. Piston yukarı hareket etmeye zorlanır ve bu hareket arka baş kısımdaki azot gazını sıkıştırır. Piston yukarı hareket etmesiyle yağ kanalı açılır ve yağ hazneye doğru akmaya başlar.
İlik makinası, geçmişten günümüze kıyafetlerimiz üzerinde iki ucu birleştirmek için kullanılan düğmelerin yuvalarını (iliklerini) açmak için kullanılan zamandan ve kaliteden yana yüksek performans sunan bir tekstil makinası çeşiti olarak geçer.
"İlik Açma Aleti Büyük Dikiş Makinesi ile açılan iliklerin düğme geçen bölümlerini kesmek için kullanılır. Yanlış dikilen dikişlerin sökülmesinde kullanılır. Sivri ucu sayesinde dikişler kolaylıkla sökülebilir.
Şantiye: Müteahhidin taahhüt ettiği inşaatı yapabilmesi için gereken araç, gereç ve malzemenin korunması, çalışma ve barınma imkanlarının sağlanması amacıyla kuracağı bürolar, lojmanlar, işçi barakaları, atölyeler, garajlar, bakkal, kantin, yemekhane, fırın, ambar, sağlık merkezi ve benzeri tesisler topluluğuna şantiye ...
ŞANTİYE KURULUŞU
Yapılacak işin, yeterli emniyetle ve zamanında, proje ve şartnamelerinde isteklerine uygun olarak yapılması ve bitirilmesi için kurulan üniteye ya da tezgaha şantiye denir. Şantiye bir fabrikaya da benzetilebilir.
Tır Şoförü Nedir, Ne İş Yapar? Tır şoförü, tır kullanarak bir yükü belirli mesafelerde bir yerden başka bir yere taşıma becerisine sahip kişidir. Taşıdığı yükün bütün sorumluluklarını yol boyunca yerine getirmekle yükümlüdür. Tırın her türlü bakım işlerinden sorumludur.
Dikim operatörü ne yapar sorusuna şöyle yanıt verilebilir; genel olarak dikiş makinesiyle kurumun verdiği parça birleştirme veya kenar dikme gibi çeşitli dikim işlerini gerçekleştirir. Düzenli aralıklarla makine bakımını da yapar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri