Fiat 500L, Fiat Tasarım Merkezi (İtalyanca: Centro Stile Fiat) tarafından tasarlanan ve mini MPV segmentinde yer alan otomobil.
1Fiat 500L 1.3 Genel Bakış
C segmenti MPV sınıfında yer alan model, aslında bir SUV modelini de üzerinde taşıyor.
Ferah iç hacmi ve kullanışlılığıyla ailelerin tercihi olan Fiat 500L; yenilenen tasarımı, güncellenen teknolojisi ve artan SUV karakteri ile Türkiye'de satışa sunuldu.
Yakıt Kapasitesi 50 lt. Şehir İçi Tüketim (100 km) 4.9 lt. Şehir Dışı Tüketim (100 km) 3.6 lt. Karma Tüketim (100 km) 4.1 lt.
FIAT 500X ve 500L yerini tek modele bırakıyor.
İlgili 17 soru bulundu
Fiat 500L, Fiat Tasarım Merkezi (İtalyanca: Centro Stile Fiat) tarafından tasarlanan ve mini MPV segmentinde yer alan otomobil. Proje döneminde L0 (Ellezero) kod adıyla anılan otomobil, tasarım olarak Fiat 500 modelini baz almakta ve Fiat'ın 500 serisi olarak adlandırdığı ürün grubunda 3. gövde tipini oluşturmaktadır.
ben genelde şehiriçi-şehirdışı karma yol yapıyorum 100 kmde 6-6.2 litre yakıyor. uzun yol ağırlıklı yaparsanız 5-5.5 yakar. iç hacim güzel. 1 çocuklu bir aile rahat sığar.
Fiat 500L'de 1.4 atmosferik ve 0.9 litrelik turbo olma üzere iki benzinli ve 1.3 ve 1.6 litrelik iki turbo dizel motor seçeneği yer alıyor. Otomatik şanzıman opsiyonu ise sadece 1.3 litrelik dizel motor ile sunuluyor.
dizel motorlarıyla tamamlanıyor. 500L ayrıca 1.3 95 HP Multijet II dizel motorunda Dualogic otomatik vites seçeneği de sunuyor.
2Fiat 500L Motor ve Performans
1.3 litrelik turbo beslemeli multijet isimli dizel motor ünitesi 5 ileri tek kavramalı ve otomatikleştirilmiş bir şanzıman ile kombin edilmiş. “Robotize” olarak isimlendirilen bu şanzıman biraz sarsıntılı bir sürüş deneyimi yaşatsa da, otomatik vites konforunu da yaşatmayı ihmal etmiyor.
Yeni Fiat 500L Cross Plus, gökyüzünü yanına alabilmen için panoramik cam tavan ya da elektrikli açılabilir Skydome seçeneklerini sunuyor. Sapasağlam bir crossover. Kuşkusuz ki ailenin en maceracı üyesi.
Bildiğim kadarıyla 500L de yarı otomatik bir şanzıman var bu yüzden eğer dizel alacaksanız ya çok itinalı ve bilinçli kullanacaksınız yada tam otomatik şanzıman bakıcaksınız.
Traction Plus moduysa bir anlamda kış modu olarak da nitelendirilebilir. Kaygan zeminlerde tutunmayı artıran mod 30 km/s hıza kadar tork iletim sistemiyle entegre bir şekilde çalışıyor ki burada da beklentileri çok yüksek tutmamakta fayda var.
Yine oldukça popüler olan bir segment olan C segmenti, 4 metreden 4,5 metreye kadar uzunluğa sahip olan araçları kapsar. Motor gücü olarak A ve B segmentlerine oranla daha yüksek bir güce sahip olmasıyla da performans olarak da oldukça verimlidir.
Otomatik vites l harfi İngilizce “Low” kelimesini simgelemektedir. Bu da düşük ya da ağır devir anlamına gelmektedir. “L vites nedir?” sorusunun cevabı en basit haliyle birinci vites olarak verilebilir. Otomatik vitesli araçlarda aracın vitesi motor devrine göre otomatik olarak değişmektedir.
2007/46/AT, AB/167/2013 ve AB/168/2013 Yönetmeliklerinde yer alan tanımlar geçerlidir. Bu Ekin 24 üncü maddesi hükmü saklı kalmak kaydıyla; 1.1- L kategorisi araç: İki veya üç tekerlekli motorlu araçlar ile dört tekerlekli motosikletlerdir.
Çıkılacak bir dağ mı var? 500L ile yokuşlarda rahat kalkış Yokuş Kalkış Destek Sistemi sayesinde artık daha kolay. Geri kaymadan güvenli bir şekilde hareket edebilirsiniz. .
Fiat motorlar için 5W-30 motor yağları
Mobil 1 ESP 5W-30, düşük küllü 5W-30 motor yağı gerektiren Fiat araçlar için uygun olan tam sentetik, düşük küllü bir yağdır.
Fiat S.p.A. (Fiat Grubu olarak da bilinir) otomobil üreticisi, finansal ve endüstriyel grup. 11 Temmuz 1899'da Giovanni Agnelli Tarafından Torino'da kurulmuştur. İsmini Fabbrica Italiana Automobili Torino" kelimelerinin baş harflerinden almıştır.
TCS (Traction Control System), araçlardaki çekiş kaybını ve buna bağlı patinajı önleme amacıyla geliştirilmiş bir destek sistemidir. Motor torkunun yol koşullarına uymaması gibi durumlarla birlikte etkinleşir ve ABS ile ortak çalışır.
Özgür ruhlu, sağlam insanlara hitap eden Fiat Doblò Trekking'in en önemli özelliği ise Traction Plus Sistemi. 30 km/saatin altında Traction Plus tuşu ile devreye giren sistem kum, çamur ve kar gibi nedenlerle kayganlaşmış yollarda çekişi ön tekerlekler arasında dengeleyerek yola standart bir araca göre çok daha fazla ...
Tam otomatik şanzımanlar ve yarı otomatik şanzımanlar, modern arabalarda bulunan iki tür şanzıman sistemidir. İkisi arasındaki temel fark, tam otomatik şanzımanın sürücüden herhangi bir girdi gerektirmemesi, yarı otomatik şanzımanın ise sürücünün vitesleri manuel olarak değiştirmesini gerektirmesidir.
Manuel vites arabalarda en solda debriyaj pedalı bulunmaktadır. Vites değiştirmek için bu pedala basmak yeterlidir. Otomatik vites ile manuel vites arasındaki fark burada meydana gelmektedir. Otomatik vites araçlarda debriyaj pedalı bulunmaz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri