Fizik Tedavi kimlere uygulanmaz; İltihabi (enflamatuar) romatizmal hastalıkların aktif dönemleri (eklemlerin, şiş, sıcak ve ağrılı olduğu dönemler), damar tıkanıklıkları, varisler, kalp pili olanlara, açık yaralar ve iltihaplı ve kanserli bölgeler üzerine uygulama sakıncalıdır.
Cihazlarla uygulandığı zaman kalp pili olan hastalar ve hamileler fizik tedaviden yararlanamaz. Eklem içi implantı olan hastalara, derin ısıtıcı ajanlar kullanılmamalıdır. İltihabı romatizmal hastalıkların aktif dönemlerinde, yani eklemlerin şiş, sıcak ve ağrılı olduğu dönemlerde fizik tedavi uygulanmaz.
Fizyoterapi kimlere uygulanmaz? Cihazla yapılan fizik tedavi kalp pili olan kişilere ve hamilelere uygulanmaz. Eklem içi implantı olan hastalara derin ısıtıcı ajanlar kullanılmamalıdır. İltihabi (inflamatuar) romatizmal hastalıkların aktif dönemlerinde uygulamadan kaçınılmalıdır.
Kişide kalp pili, diş implantı gibi metal malzemeler bulunması durumunda elektriksel akımın tedavide olumsuzluk oluşturmaması için elektroterapi uygulanmaz. Gebelerde de elektroterapi işlemi tercih edilmez.
Fizik tedavi sağlıklı dokulara hiç bir zarar vermez. Bir hasta 10 seans da 100 seans da fizik tedavi görebilir. Bunun hastaya herhangi bir zararı yoktur. Burada önemli olan fizik tedaviyi yapılacak hastaya doğru teşhis konulması ve doğru fizik tedavi yapılmasıdır.
İlgili 19 soru bulundu
Fizik tedavinin etkisi 1 haftadan sonra kendini gösterecektir. 2 hafta içinde ağrıların azalmaya başlaması gerekir. Ağrı gittikçe artıyorsa hastanın muhakkak tekrar değerlendirilmesi ve ona göre tedaviye devam edip etmemek konusunda karar verilmesi gerekir.
Doktor kontrolünde kurallara uyularak yapılan tedavinin yan etkisi yok denecek kadar az olup güvenli bir tedavidir. Herhangi bir bağımlılık etkisi yoktur. Aksine tedavi uygulamalarının ağrı kesici etkisi vardır. Dolayısıyla istenmeyen bir etki oluşturmaz.
Fizik Tedavi Sonrası Nelere Dikkat Edilmelidir? Fizik tedavi sonrası, tedavinin uygulandığı bölgenin ağrılı veya hassas olması yaygındır. Bu nedenle, tedavi sonrasında ağır kaldırmaktan veya ani hareketlerden kaçınmak önemlidir. Ayrıca, aşırı egzersiz yapmaktan da kaçınmak gerekir.
Tedavi edilmezse, hareketleri kısıtlayarak, sinirlerde kalıcı harabiyet yaparak ve psikolojik durumu olumsuz etkiyerek sakat bırakabilir. 23. Fizik tedavinin zararı, sinirleri ve dokuları öldürme, zedeleme gibi zararlı etkisi var mı? Hayır.
Elektroterapi ağrı tedavisinde kullanıldığı gibi bölgesel yağlanmaları ortadan kaldırmak ve selülitin neden olduğu kötü görüntüye son vermek için de kullanılır. Sinir ve kas hücreleri uyarılabilir bir özelliğe sahip olduğu için elektroterapi burada bulunan ağrılara oldukça iyi gelir.
Fizyoterapist ve fizik tedavi doktoru birlikte hastayı takip eder ve gerektiği durumlarda hastanın başka hastalıklarını, eklem içi ve kas içi enjeksiyon uygulamalarını fizik tedavi doktoru yapar. Hastaya yaptırılacak egzersizleri ve fizik tedavi uygulamalarını fizyoterapistler yapar.
Fizyoterapi seanslarında terapist tarafından yönlendirilen egzersizler veya esnemeler gerçekleştirilebilir. Kas ağrısı veya spazmları hafifletmek için masaj, sıcak veya soğuk terapi, ılık su terapisi veya ultrason terapisi kullanılabilir.
Fizik tedavi uygulamaları, hastalığınızın tanısına göre 15 ila 30 gün arasında tedavi gerektirebilir. Rehabilitasyon gören hastalarda seans gün sayısı daha fazla olabilir.
Fizik tedavi başlangıcında haftada en az iki – üç kez fizyoterapiye gitmeniz gerekebilir. Fizyoterapi seansları sıklık dışında, her seans 30 ila 60 dakika arasında sürebilir.
sorusunun cevabı kısmen evettir. Fizik tedavinin ağrınızı hafifletmeye yardımcı olması gerektiği için uygulamanın ağrıya neden olması kafa karıştırıcı olabilir. Ancak kaslarda bir miktar ağrı, fizik tedavi uygulamaları sonrası normal olarak kabul edilir.
Fizik Tedavi Kaç Seans Sürer? Fizik tedavi süresi, hastanın durumuna, rahatsızlığın ciddiyetine ve tedaviye nasıl yanıt verdiğine bağlıdır. Genellikle 10 ile 30 seans arası sürebilir. Rehabilitasyon ise daha uzun bir süreçtir.
Evet, mümkün. Osteoporoz önlenebilir ve tedavi edilebilir bir hastalıktır. Uzun süre kullanılan ilaçlarla ve yıllık kontrollerle hastalık tedavi edilir. Ağrılı durumlarda fizik tedavi yapılabilir.
Sağlık raporunda belirtilen fizik tedavi ve rehabilitasyon uygulamasına, tedaviye başlanıldıktan sonra 5 işgününden fazla ara verilmesi halinde ara verildikten sonra yeni bir sağlık raporu düzenlenmedikçe uygulanan fizik tedavi ve rehabilitasyon işlemleri Kurumca karşılanmaz.
Anestezik etki oluşturmak, Lokal dolaşımı artırmak. Frekansı 1000-10000 Hz arasında değişen akımlardır. Tedavide en çok 4000 Hz frekansı kullanılır.
Bunun yanı sıra; tedavi sonrasında terleme ihtimalinize karşın; yedek giysi ve havlu bulundurmanız hasta olmamanız açısında oldukça önemlidir. Tedavi programları devam ederken, hastanın banyo yapmasında herhangi bir sakınca görülmemektedir.
Seans üzerinden gösterilen fizik tedavi uygulamaları ortalama 45 – 60 dakika arasında sürer. Hastalığa verilen tanıya bağlı olarak 15 ve 30 gün arasında süren tedavi uygulamaları bulunur. Önemli olan nokta kişinin yaşadığı sorunun tamamen ortadan kalkmasıdır ve bu süreçte seans süreleri uzayabilir ya da kısalabilir.
Fizik tedavi ve rehabilitasyon uygulamalarının evde yapılan türü hasta için pek çok avantaja sahiptir. Hastanın daha kısa sürede sağlığına kavuşmasının dışında evde fizik tedavinin aşağıdaki avantajları vardır: Bekleme sorunu yoktur. Enfeksiyon kapma riski yoktur.
Yani ortopedi ile fizik tedavi rehabilitasyon arasındaki belirleyici fark; ortopedinin cerrahi işlemler yaparken fizik tedavinin fiziksel yöntemlerle tedavi sürecini yürütmesidir.
Bel fıtığı için uygulanan fizik tedavi uygulamaları neredeyse %90 oranında başarı sağlamaktadır. Bel fıtıkların büyük bir bölümü fizik tedavi ile veya zaman içinde kendiliğinden küçülebilir veya yok olabilir. İyi bir fizik tedavi uygulaması iyileşme oranlarını belirgin artırmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri