Her ders için 20-25 sorudan oluşan ve yarım saati aşmayacak şekilde test usülü sınav yapılacaktır. Gerekirse, test amaçlı temsili bir örnek bir sınav sistemde yayınlanacaktır.
Evet. Formasyon derslerinde de diğer dersler gibi AYBÜ Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim-Öğretim Yönetmeliği hükümleri uygulandığından akademik takvimde yer alan bütünleme sınav tarihleri aralığında Formasyon Derslerinin bütünleme sınavları yapılacaktır.
Pedagojik Formasyon dersleri, lisans eğitimi almakta olanlara 5. yarıyıldan başlayarak dört yarıyıl (2 yıl), lisans eğitimini tamamlayanlara iki yarıyıl (1 yıl) olacak şekilde bir bütün olarak uygulanır. Güz ve Bahar dönemlerine ek olarak yaz öğretimi de yapılabilir.
Lisans mezunuysanız, mezuniyet ortalamanızın en az 2,5/4 olması gerekmektedir. Yurt dışındaki üniversitelerde eğitim görenlerin YÖK tarafından tanınan bir denklik belgesi almaları gerekir. Bunun ardından formasyon programına başvurabilirler. AÖF mezunları da bu şartları karşılıyorsa formasyon programına başvurabilir.
Sertifika programı olarak yürütülmekte olan pedagojik formasyon programı, genellikle iki yarıyıl (dönem) süresince uygulanır. Program kapsamında, öğretmen adaylarına eğitim psikolojisi, öğrenme ve öğretme ilkeleri, sınıf yönetimi, ölçme ve değerlendirme gibi pedagojik konular hakkında temel bilgiler verilir.
İlgili 37 soru bulundu
*Kesin kayıt işlemleri şahsen veya noter onaylı vekâletname ile yapılacaktır. * Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı harç ücreti (8200 TL) iki eşit taksitte (4100 TL + 4100 TL) dönem başlarında bankaya yatırılacaktır.
Kimler Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programına Başvurabilir? YÖK 2021 Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programına İlişkin Çerçeve Usul ve Esaslarının 5. maddesi 1. fıkrası gereği Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programına sadece lisans programlarından mezun olan öğrenciler başvurabilecektir.
Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programına sadece mezun öğrenciler (örgün, açık ve uzaktan öğretim lisans mezunları) başvurabilecektir (Bkz.
Günümüzde pedagojik formasyon eğitiminde verilen dersler sınıf yönetimi, özel öğretim yöntemleri, öğretim tasarım ve materyalleri, ölçme ve değerlendirme, öğretmen uygulamaları, eğitim psikolojisi ile eğitim bilimi dersine giriş dersleri olup bu derslerle birlikte başka zorunlu ve seçmeli dersler de bulunmaktadır.
Millî Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulunun 20/02/2014 tarihli ve 9 sayılı "Öğretmenlik Alanları, Atama ve Ders Okutma Esasları"nın ekinde yer alan öğretmen yetiştiren fakülteler dışında formasyon eğitimi alınabilen alanlardaki fakültelerdeki öğrenciler pedagojik formasyon eğitimi alabilecektir.
Pedagojik Formasyon Sertifika Programı Kursiyerleri Ders Geçme Koşulları Hk. Dersten başarılı olabilmek için final veya bütünleme notunun en az 50 olması ve dersin vize ve final veya bütünleme ortalamalarının en az 50 olması gerekmektedir.
Yükseköğretim Kurulu tarafından sürece ilişkin yeni kararlar alınıncaya kadar, dersler uzaktan öğretim yoluyla gerçekleştirilecektir.
Öğrenim süresi boyunca formasyon derslerini tamamlayamayan yada almadan mezun olan öğrenciler ise Mezunlar İçin Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programına İlişkin Çerçeve Usul ve Esaslara (ücret, koşul vb.) tabi olacaklardır.
Açık öğretim ve uzaktan öğretim programlarında kayıtlı öğrenciler mezuniyetlerinden sonra Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programına veya Öğretmenlik Mesleği Tezsiz Yüksek Lisans Programına başvuru yapabileceklerdir.
Pedagojik formasyon eğitimi süresi içerisinde toplam 9 ders alınacaktır. Bu derslerden; 3 ders 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Döneminde uzaktan öğretim yoluyla, 5 ders 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Yaz Döneminde yüz yüze verilecektir.
Her hafta 6 ders saati olmak üzere, öğrenciler bir yarıyılı boyunca toplam 14 hafta ilgili uygulama okulunda staj yapmaktadır. 6 ders saati aynı günde tamamlanabileceği gibi haftanın farklı günlerinde de tamamlanabilir.
Bunun dışında, Lisans Öğrencilerine Pedagojik Formasyon Eğitimi dersleri Seçmeli Dersler statüsünde olduğu için eğitim öğretim süreniz içerisinde üçüncü ve dördüncü sınıflarda alacağınız dersler için ayrıca bir ücret ödemeyeceksiniz.
Formasyon alan lisans mezunları MEB'e bağlı özel okullarda çalışabilir, KPSS'ye girerek gerekli puanı almaları durumunda devlet okullarına öğretmen olarak atanabilir.
Güz ve bahar dönemleri her bir dönem 12 (on iki) hafta olarak ve haftada 6 (altı) ders saati uygulanacak şekilde düzenlenir. Öğretmenlik uygulaması her bir dönemde 72 (yetmiş iki) saat olmak üzere toplam 144 (yüz kırk dört) ders saatinden oluşur.
Madde 7 - Öğretmen olarak atanacakların gerekli ve yeterli düzeyde genel kültür, özel alan eğitimi ve pedagojik formasyon almaları esastır. Bu eğitim süreçlerinden birini tamamlamamış ya da yeterli kredi almamış olanların öğretmen olarak ataması yapılmaz.
Kayıt hakkı kazanan adaylar, ön başvuruda beyan ettikleri bilgi ve belgeleri, kesin kayıt sırasında teslim etmek zorundadırlar. Kayıt ücreti, 8000 (sekiz bin) TL olup iki eşit taksit şeklinde ödenecektir.
Öğrenim ücretinin I. taksitinin (4100 TL) ödendiğine dair banka dekontu (Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı ücreti toplam 8200 TL olup, iki eşit taksitte ödenecektir.). Banka hesap bilgileri aşağıda verilmiştir.
Özvar, pedagojik formasyon eğitimlerini mezuniyetten ziyade lisans öğrenimi sırasında yapmayı planladıklarını belirterek, "Eğitim fakültesinde okumayan fakat bölümleri öğretmenlik yapma imkanı veren programlardaki öğrencilerimiz, artık pedagojik formasyon eğitimini öğrenciyken mezun olmadan almaya başlayabilecek.
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı Yönergesi'nin 4. ve 7. maddesi gereği;Pedagojik Formasyon Sertifika Programı sadece "Lisans Programı Mezunları" nın başvurabileceği bir program olup, kesin kayıt listesinde ASIL görünen fakat önlisans mezunu olan adayların sertifika programına ...
Pedagojik formasyon programları, sadece eğitim/eğitim bilimleri fakültesi ve eğitim bilimleri bölümü olan üniversitelerde açılabilmektedir. Ayrıca eğitim/eğitim bilimleri fakültesi ve bölümü olup da yeterli öğretim üyesi olmayan üniversitelerde ve alanlarda da program açılmamaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri