FSI motor, VAG grubunun kullandığı atmosferik benzinli motor seçeneğidir. Bu motor türü geliştirilmeden önce 1.6 litrelik çok noktadan enjeksiyonlu MPI motorlar vardı. Daha düşük yakıt tüketimi ve emisyon değerleri yakalamak için FSI motor geliştirildi.
Sebebi yakıt tüketimi. Araç yol bilgisayarında ortalama 11-12 gösterse de gerçekte 15 litrenin altına düşmeyen yakıt tüketiminden dolayı ve gürültülü, sarsıntılı motorundan kaynaklı pek tutulmadı.
FSI motor (Fuel Stratified Injection) VW grubunda bir dönem kullanılmış bir çeşit atmosferik motor çeşididir. Bu motor halk arasında Hitler motor olarak bilinen standart 1.6 litrelik MPI atmosferik VW motorunun yerini alması amacıyla geliştirildi.
FSI motorlar 155 Nm torku 4 bin devirde üretir. TSI motorlar ise 200 Nm tork seviyesine 1500-4000 devir arasında ulaşır. Bu da önemli bir performans farkı yaratır. Yani TSI motorlar FSI motorlara nazaran performansı daha yüksek motor türlerindendir.
Sorunlu değil, Biraz fazla yakıyorlar, çok fazla güç üretmiyorlar, turboları yok (TSI ve T-FSI haricinde), LPG'ye de sınırlı uyum gösteriyorlar.
İlgili 34 soru bulundu
Daha düşük yakıt tüketimi ve emisyon değerleri yakalamak için FSI motor geliştirildi. Bu motorlar alt devirlerde çok daha az yakıt tüketiyor fakat düşük devirlerde performans yetersiz kalabiliyor. Üst devirlerde her ne kadar canlansa da yakıt tüketimi de artabiliyor.
GDI, FSI ve TSI motor sistemleri genellikle LPG'de verimsizdir. Ancak istisna pek çok örnek de var. TSİ FSİ GDI araçlara bulunan sıvı sistem, LPG ile uyum sağlayamaz. Burada yine usta ellerde ve biraz fazla maliyetle uyum sağlanabilir ancak pek çok usta bu tip motorlara LPG bileşimini önerilmez.
Yakıt deposu hacmi 70 litre. Üretici verilerine göre, şehir içi yakıt tüketimi 10.5 lt/100km, Şehir dışı yakıt tüketimi 6.2 lt/100km ve ortalama yakıt tüketimi 7.7 lt/100km olarak belirtilmiş.
Volkswagen Golf 1.6 FSI İnceleme
Golf 1.6 FSI 1,6 lt Benzin motoruyla güç üretiyor. 1598 cc motor 115 beygir güç ve 155 Nm tork üretiyor. Bu güç 6 ileri Manuel vites ile Ön tekerlere aktarılıyor. Otomobil 0'dan 100 km/s hıza 10.8 saniyede ulaşıyor ve 192 km/s (119 mph) maksimum hıza sahip.
volkswagencesinin dogrusu fuel stratified injection dir. hem motorum kuvvetli olsun hem de ekonomik olsun diyenler icindir.
FSI: Fuel Stratified Injection (Direkt Benzin Enjeksiyonu)
Piston kafasının dalgayı andıran özel formu sayesinde ateşlenmeye hazır hava – yakıt karışımı bujinin yakın çevresinde toplanabiliyor. Tüm bunların asıl amacı, düşük yakıt tüketimi.
Filtre değişim dahil kullanma kılavuzunda 4.5 lt.
Volkswagen Passat 2005 - 2010 model arası 1.6 FSI motorlara uygun periyodik bakım setidir. Set içeriğinde; Castrol 5w30 5 LL 4 litre Motor Yağı , Yağ filtresi , hava filtresi ve aktif karbonlu polen filtresi mevcuttur. Mann marka orjinal üretici ürünleridir.
2005 Volkswagen Passat (B6) 1.6 FSI (115 bg)
İngilizce Turbo Fuel Stratified İnjektion kelimelerinin baş harflerinden oluşan TFSI, turbo beslemeli direk benzin püskürtmeli motor olarak tanımlanır. Bu motor sisteminde emme subapları arasında yer alan enjektör, yakıtı doğrudan yanma odasına püskürtüyor.
FSI motor, yakıt yakma sistemi enjeksiyondan doğrudan silindire püskürtme şeklinde olan bir motor çeşidi olarak ifade edilmektedir. FSI motora sahip olan araçlarda püskürtme basıncı 100 bara kadar çıkabilmektedir.
Araç Euro 4 emisyon standardına sahip. Yakıt deposu hacmi 55 litre. Fabrika verilerine göre, şehir içi yakıt tüketimi 8.7 lt/100km, Şehir dışı yakıt tüketimi 5.6 lt/100km ve ortalama olarak da 6.7 lt/100km yakıt tüketiyor.
Araç Euro 4 emisyon standardına sahip. Yakıt deposu hacmi 70 litre. Fabrika verilerine göre, şehir içi yakıt tüketimi 10.0 lt/100km, Şehir dışı yakıt tüketimi 6.1 lt/100km ve ortalama olarak da 7.5 lt/100km yakıt tüketiyor.
FSI motora artık LPG takılıyor,2200 TL civarında bir fiyatı var,ayrıca hareket halindeyken %92 LPG %8 benzin tüketiyormuş.
konforlu bir araçtır. yumusak suspansyonlara ragmen yol tutusu iyidir.zaten işin guzel tarafi da budur. hem konforlu suspansiyon hemde iyi yol tutuş. fsi motorların sehirlerarasi yakıt sarfiyatı cok iyidir.5 litrenın altını gorebilrisinz c.control kullanırsanız,rahatlıkla.
100 kilometrede yaklaşık 6 litre civarında yakıt tüketmektedir. Bu tüketim aracın dur kalklarına göre değişebilmektedir.
Bu noktada bilmeniz gereken şey fosil yakıtlı olarak tabir edilen dizel ya da benzinli motorlara sahip hemen her araca LPG kiti takılabilir. Ancak dizel araçlara LPG taktırmak hem çok maliyetli olduğu hem de istenen verimi sağlamadığı için genellikle tercih edilmemektedir.
Haftalık Anketimizde ziyaretçilerimize En İyi LPG Markası (Otogaz Sistemi) hangisi sorusu yöneltildi. Toplam 1.495 oyun kullanıldığı anketimizde uzunca bir süre başabaş giden iki markadan BRC ipi göğüsleyerek 407 oyla toplam oyların %27'sini alarak birinci oldu.
Bu motora sıvı sistem LPG takılmıyor. Sıralı sistemdeki karma tuketimli LPG sistemleri kullanılıyor hâlâ.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri