1. Gençlik kamplarına kimler başvurabilir? Bakanlığımızca ilan edilen kamp türüne uygun yaş gurubunda olan tüm gençler Gençlik Kamplarımıza başvuru yapabilir.
Şehit ve gazi yakını (kardeş veya çocuk) olan gençlerin başvurması halinde kampa atamaları doğrudan gerçekleştirilecektir. Yukarıda belirtilen maddeler dâhilinde kampa katılım hakkı kazanan gençlerin belgelerini kesin kayıt esnasında gençlik merkezlerine ibraz etmesi zorunludur.
Gençler, yaş şartının uygun olması koşulu ile Mavi(Deniz) ve Yeşil(Doğa) kamplarına sadece birer kez katılabilecektir. Kamplara 12 ve 25 yaş aralığındaki tüm gençler başvuru yapabilecektir.
Kamplara katılan gençlerin ulaşım konaklama ve yemek ihtiyaçları Gençlik ve Spor Bakanlığınca karşılanmakta ve gençlerden her hangi bir ücret alınmamaktadır. Gençlik kampları 12 – 15 yaş grupları için "Ücretsiz Deniz Kampları" 16 – 25 Yaş grupları için "Ücretsiz Doğa Kampları" adı altında düzenlenmektedir.
Ancak 7 yaşından küçük 26 yaşından büyüklerin kaydı yapılmaz. 18 yaşından küçük olup gençlik merkezine üye olmak isteyenlerin, velileriyle birlikte gelmeleri ve başvuru formundaki ilgili bölümün veliler tarafından doldurulması gerekir.
İlgili 17 soru bulundu
Gençlik Kamplarımızda badminton, aqua park, yat gezisi, sokak oyunları, sosyal ve kültürel gezi ve aktiviteler, tiyatro, müzik, voleybol, basketbol, futbol, kitap okuma, halk oyunları, el sanatları, tırmanma duvarı, yüksek ip parkuru, flyfox, macera parkuru, paintball, kano, dağ bisikleti, Oryantiring, okçuluk, at ...
-Kamplara başvurular 15 Mayıs - 16 Haziran 2023 tarihleri arasında on-line olarak yapılacaktır. - Online başvuru yapma imkânı bulunmayan gençlerin kendilerine en yakın gençlik merkezlerine gitmesi halinde bu kişilerin başvuruları da görevlilerce aynı sistem üzerinden yapılacaktır.
Kimler Başvurabilir: En az 15 yaşında olan tüm bireyler başvuru yapabilir. Kampların yaş grupları 15-17 ve 18-30 olarak ikiye ayrılmakla beraber 30 yaş üzeri bireylerin kabul edildiği kamplar da mevcuttur.
Kamp özelliği; Kamp kapasitesi 132 kişidir. Kampta konaklama alanı olarak 4'er kişilik 40 adet bungalov, 4'er kişilik 16 adet yatakhane, toplantı salonu, havuz ile aktivite alanları bulunmaktadır.
Kamp merkezi Antalya'ya 12 km uzaklıktadır.
Gençlik Kampları kaç gün sürüyor? Gençlik kamplarımız genel itibarıyla yedi gün sürmekte olup, her yıl planlamaya göre de değişebilmektedir.
Kamp liderlerinin %69.9'u 18 yaşından sonra sigara içmeye başlamıştır. %55.4'ü günde 10 tane ve daha az sigara içerken, %20.5'i günde 11-15 adet, %24.1'i günde 15 sigaradan fazla içtiğini belirtmiştir. İçilen sigara miktarı yaş gruplarına göre farklılık göstermiştir.
(2) Gençlik Liderliği Yetiştirme Eğitimi: İlk düzey eğitimi ve uygulama eğitimi olmak üzere iki bölümden müteşekkildir. (3) Gençlik Liderliği Yetiştirme Eğitimini başarıyla tamamlamış ve gençlik merkezlerinde görev alan gençlik liderleri için yılda en az bir kez olmak üzere gençlik liderliği gelişim eğitimi düzenlenir.
-Kamplara başvurular 09 Mayıs - 02 Temmuz 2022 tarihleri arasında on-line olarak yapılacaktır. İlk 5 dönem için 03 Haziran 2022 tarihine, 6-14 dönemler arası için ise 02 Temmuz 2022 tarihine, kadar başvuru yapılabilecektir.
Gençlik Merkezleri; merkez üyesi olan tüm gençlerin beden ve ruh sağlığını korumak, sosyo-kültürel gelişimlerini desteklemek, ilgili alanları doğrultusunda eğitimlerine katkı sağlamak ve beceri kazandırmak amacıyla açılmıştır.
başvuru şekli ve tarihleri
Lisans Kamplarına başvurular 25 Ocak 2023 tarihi itibariyle www.akademikkamplar.gsb.gov.tr web adresi üzerinden alınacak olup değerlendirmeler, akademik ortalama, gençlik faaliyetlerine katılım vb. dikkate alınarak Bakanlıkça özgeçmiş üzerinden yapılacaktır.
Gençlik ve Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün yaz aylarında düzenlediği ücretsiz kamplarda, karma uygulamadan vazgeçildi. Bu yıl 9 ilde düzenlenecek gençlik kamplarına, kız ve erkeklerin ayrı ayrı dönemlerde katılmaları kararı alındı.
Gençlik Çalışanı sertifikası almak için neler gereklidir? Katılımcılar bazı testler ve mülakatlar neticesinde eğitime katılmaya hak kazanacaktır. Takip eğitimlerini ve staj eğitimi programını başarıyla tamamlayan katılımcılara TGSP ve GSB tarafından 'Gençlik Çalışanı Sertifikası' verilecektir.
Gençlerin kişisel, sosyal ve kültürel gelişimine katkı sağlamak, toplumsal ve ekonomik yaşama aktif katılımlarını destekleyebilmek amacıyla 1985 yılında kurulan bir dernektir.
21 yaşından büyük bayanların içkili yerlerde çalışması mahallin en büyük mülki amirinin iznine bağlıdır. 21 yaşından küçüklerin bayan ve ya erkek olduğuna bakılmaksızın içkili yerlerde çalıştırılmasına hiç bir şekilde izin verilmez...
(3) Jandarma; bar, pavyon, gazino, meyhane gibi içkili yerler ile kıraathane, internet salonu ve oyun oynatılan benzeri yerlere yanlarında veli ve vasileri olsa bile onsekiz yaşını doldurmamış küçüklerin girmesini engeller.
21.06.2023
Gençlerin serbest zamanlarını çeşitli sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerle değerlendirmelerini sağlamak ve kişisel gelişimlerine katkıda bulunmak üzere her yıl düzenlediğimiz Gençlik Kamplarımızın başvuru sonuçları açıklandı.
Telefonla ulaşmak isteyen öğrencilerimiz için de Gençlik ve Spor Bakanlığı Kurumsal İletişim Merkezimiz (GSB KİM) 444 0 472 numarasıyla haftanın 7 günü 24 saat hizmetinizde!. Her konuda bilgi ve destek almak üzere Genel Müdürlüğümüzü de ziyaret edebilirsiniz.
7. TEMATİK "KIŞ KAMPLARI" BAŞVURUSU BAŞLAMIŞTIR. Program Tarihi: 30 Ocak-3 Şubat 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri