Soğuk Buz Uygulaması : Göz çevrenizde oluşan şişliğe bir bezin içine buz koyarak şişen bölgeye 10-15 dakika uygulayabilirsiniz. Çay Poşetleri : Çay, göz altı bölgenizden ödemi attırmaya ve şişliği azaltmaya yardımcı olabilecek kafein içerir.
Soğuk kompres uygulama, doğal maskeler, uyku düzeni değişiklikleri, sağlıklı ve dengeli beslenme, zararlı alışkanlıklardan kaçınma, C vitamini açısından zengin besinler ve bol sıvı tüketme gibi yöntemler göz altı şişliklerinin görünümünü azaltmaya yardımcı olabilir.
Göz altı torbaları için tuz kullanımını azaltabilirsiniz. Tuz bölgede su birikimine neden olabilir ve göz çevresinde şişmelere neden olabilir. Ayrıca B12 eksikliğinin de göz altı torbasına sebep olduğu yapılan araştırmalar ile ortaya konmuştur.
Ancak göz altı şişliklerini azaltmak için en etkili yol sabahları doğrudan soğuk kompres yapmaktır. Bunun için, buz veya eczaneden alınan soğutucu jel poşetleri kullanılabilir. Soğuk kompres, göz çevresindeki damarları büzerek, göz altında biriken ödemin azalmasını sağlar.
Göz Altı Torbaları Neden Olur? Yatar pozisyonda kan dolaşımının değişmesi ve yer çekiminin etkisiyle göz çevresinde sıvı birikir ve sabahları göz altı torbaları bu nedenle daha belirgin hale gelir. Uzun süre ekrana bakmak, yorgunluk, stres, uykusuzluk gibi nedenler göz altı torbalarının oluşmasına neden olur.
İlgili 40 soru bulundu
Göz çevresindeki şişlikleri gidermede en etkili olanlar okaliptüs, kekik, bergamot ve karanfil yağıdır. Çay ağacı yağı ayrıca anti-inflamatuar özelliklere sahiptir ve bir jel formülasyonunda uygulandığında göz şişkinliğini azalttığı gösterilmiştir.
Gerçekleştirilen inceleme neticesinde hangi teknik yöntemin kullanılacağına plastik cerrahi uzmanı karar verir. Mutlaka göz altı torbası ameliyatı öncesi hem kronik göz hastalıkları hem de genel hastalık sorunları açısından doktor bilgilendirilmelidir.
Soğuk Kompres: Etkilenen göze bir buz torbası veya soğuk bir bez ile kompres yapmak, göz kapağı şişmesini azaltmaya yardımcı olabilir. Soğuk, kan damarlarının daralmasına neden olur, bu da bölgeye ulaşan kan ve sıvı miktarını sınırlar. Kompresin hafif ve çok soğuk olmayan bir torba veya bez ile yapılması çok önemlidir.
Göz altı torbalarından uzun süreli kurtulmanın yolları;
Günde 8-10 bardak arası su içerek vücudunun dehidrasyona uğramasına engelleyebilirsin. Beslenme düzeninde çok sık kafeinli, alkollü içecekler veya enerji içecekleri tüketmek dehidrasyonun bir diğer sebebidir.
Soğuk kompres
Soğuk kompres, kan dolaşımını hızlandırarak gözaltı torbalarındaki dokuları uyarır ve daha diri bir görünüm sağlar. Soğutulmuş bir kaşığı ya da buz küpünü hafif hareketler torbaların olduğu bölgeye bastırarak uygulayın. Hızlı bir etkili bir sonuç için, bu yöntemden faydalanılması mümkündür.
Kantaron yağı göz altı torbalarına iyi gelir mi? Bitkisel ve oldukça sağlıklı bir yağ olan kantaron yağı göze temas etmeyecek şekilde dikkatlice göz altı torbalarına uygulanabilir. Göz altına doğrudan etkisi olmasa da hücre yenilenmesi ve cilt sağlığı için iyi bir uygulamadır.
Antioksidan içeren ve cilt nemlendirici ürünler kullanın
Cildi nemlendirmek ve pürüzsüzleştirmek koyu halkaların görünümünü azaltmaya yardımcı olur. E ve C vitaminleri göz altı morluklarının tedavisine yardımcı olabilecek antioksidanlardır.
Bu işlem devlet hastanelerinde yapılmadığından özel kliniklerde yapılmaktadır.
Göz altı morluklarından rahatsız olanlar için Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu kesin çözümlü bir bitki önerisinde bulundu. Saraçoğlu'na göre siyah hardal tohumu göz altı morluklarının kaybolmasında kesin çözüm.
Zeytinyağını sarkan veya sarkmış gözaltlarınıza uygularsanız önceden sarkmış gözaltlarını düzelteceği gibi gözaltlarınızın sarkmasını da önlemektedir. Zeytinyağı tek başına cilde uygulanabileceği gibi avokado yağı ile karıştırılıp da kullanılabilir.
Gün boyu ayakta durduğumuz için yerçekiminin etkisi ile göz çevresi kan dolaşımından etkilenmez ancak, gece uykuya yattığımızda yatar pozisyonda yerçekimi ortadan kalktığından yüz bölgesinde ödemlenme ve şişlik daha fazla olur.
Lazerle göz altı torbası tedavisi, ameliyatsız tedavi yöntemlerinden bir tanesidir. İşlem sırasında herhangi bir şekilde kimyasal kullanımı gerçekleştirilmemektedir. Isıdan yararlanılmakta olan bu işlemde buharlaştırma yöntemi ile cilt katmanları ortadan kaldırılmaktadır.
Hem çevresel hem de genetik faktörlere bağlı olarak oluşan göz altı morlukları aynı zamanda karaciğer ve böbrek hastalıkları sebebiyle meydana gelebilir. Öte yandan stres, demir eksikliği, aşırı tuz tüketimi, yorgunluk ve uykusuzluk sebebiyle göz altı torbalanmaları oluşabilmektedir.
Siyah ve yeşil çayda bulunan kafein göz kapaklarına temas ettirildiğinde göz kapaklarında bulunan damarların çaplarının daralmasına neden olarak iltihabi reaksiyonu azaltır ve ödemin çözülmesine yardımcı olur.
İnce dilimler hâlinde kesilmiş olan çiğ patatesin 5 – 10 dakika kadar ilgili bölgede bekletilmesi de şişlikleri giderir. Göz altı şişliklerini hem doğal yöntemleri uygulayarak hem de kozmetik ürünlerini kullanarak giderebilirsiniz.
Soğuk kompres uygulamak.
Soğuk kompres, şişkinliği azaltmaya ve genişlemiş kan damarlarını daraltmaya yardımcı olabilir. Böylece göz altındaki şişkin görünüm azalır ve koyu halkaların belirginliği azalabilir. Bu amaçla temiz havluya birkaç buz küpü sarılıp ve gözlere uygulanabilir.
Göz kapağı, yapısı gereği alerjenlere, bakteri, virüs ve darbelere karşı duyarlıdır ve kolayca şişer. Buradaki şişme ayrıca, uyku eksikliği ve yorgunluğa bağlı olarak da ortaya çıkar. Kişilerin uzun süre uykusuz kalması ve yoğun iş temposu, göz kapaklarında şişme oluşmasına sebep olabilir.
Göz altı torbaları, daha çok genetik ya da yaşlanma sebebiyle gerçekleşir. Genetik olarak aileden geçen göz altı torbası 30'lu yaşlarda kendisini gösterirken, yaşlanma nedeniyle gerçekleşen göz altı torbasının ortaya çıkması 40'lı yaşları bulmaktadır.
Göz torbaları ameliyatına blefaroplasti de denir. Blefaroplasti (göz kapağı estetiği) ile göz çevresinde torbalanmaya sebep olan fazla derilere müdahale edilir. Göz altı torbası ameliyatının ardından yüz ifadesi gençleşir ve sarkma sebebiyle olan görüş kalitesindeki düşüşte de iyileşme sağlanabilir.
Göz altı torbası yaş alınmasına bağlı olarak genellikle 40'lı yaşlardan itibaren; genetik faktörlere bağlı olarak da genellikle 30'lu yaşlarda gerçekleşir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri