Yüksek indisli lensler yüksek miyopi veya hipermetropi refraksiyon kusuru bulunan gözlerde %25, %30, %40, %55 ve %60 a kadar inceltilebilen camlar ile normal kalınlıktaki camlardan daha estetik bir görünüm elde edilir.
Cam numaranız -4.00'ün üstündeyse ve cam kalınlığından şikayet ediyorsanız, çerçevesiz gözlük seçmemeye dikkat edin. Yarım çerçeve, tam çerçeve ya da kemik gözlükler size uygundur. En az %45 inceltme ve üstü tercih edilebilir. Cam numaranız -6.00'nın üstündeyse kemik çerçeveler ile cam kalınlığını gizleyebilirsiniz.
Organik camlar, 1,50 indisli CR-39 ham maddeden üretilen ve standart cam olarak da bilinen camlara göre inceltilmiş kabul edilir. Standart camlar, +1.00 ve -1.00 derece arasında kalan numaralarda oldukça incedir.
İnceltilmiş Gözlük Camı artık mümkün! Ancak unutulmamalıdır ki numaranız kadar camların ince çıkabilmesi için odak ölçüleri ve çerçeve bilgileri çok önemlidir. Bu görselde sol tarafta +5.00 numara hipermetrop camımız ve sağ tarafta numarasız camımızın karşılaştırması var.
Miyop camlar, gözleri olduğundan daha küçük gösterir.
İlgili 19 soru bulundu
Cam, mümkün olduğunca koyu renk olup, maruz kalınan ışığı da en az %50 oranda azaltmalıdır. Bunun yanı sıra gözlük camının kaliteli olduğu, gözlük takıldıktan sonra dikey çizgiye odaklanıp odaklanmadığı ile de anlaşılabilir. Dikey çizgiye odaklanıyorsa gözlük camının kaliteli olduğunu söyleyebiliriz.
1) Yanlış: Gözlük veya lens takmak gözlük numarasının ilerlemesini engeller! Doğrusu: Bilinenin aksine gözlük takmak ya da takmamak gözlük numarasının ilerlemesini etkilemez. Gözlük tedavisinin amacı görme düzeyini artırmaktır.
Yanlış numara gözü bozar mı? Gözü bozmaz, ancak takıldığında tam netlik sağlamayabilir, bulanıklık, sulanma, TV seyrederken ya da kitap okurken baş ağrısı, yorgunluk, sinirlilik, uykunun çabuk gelmesi gibi şikayetlere neden olabilir.
Kullanım alanına temperli camların ölçüleri değişkenlik göstermektedir. Standart 3 mm kalınlık ölçüsünde minimum ebat 300×400 mm, maximum ebat ise 1000×2000 milimetredir. Çapak olarak bilinen 4-12 mm kalınlıkta minimum ebat 180×350 mm iken maximum ebat 2400×3500 milimetredir.
Yanlış monte edilmiş gözlük camları gözlerinizi yorabilir. Bunun sonuçları iyi olmayabilir. Ancak olması gerektiğinden daha yüksek, veya düşük numaraları olan veya farklı şekilde hatalı olan gözlük camları gerçekten gözlerinize uzun sürede zarar verebilir.
Hoya markası Japon,Zeiss Almandır.Bu iki markanın üzerinde daha çok durarak Türkiye şartlarında alınabilecek en iyi optik camları anlatacağım. Antonio, Hoya San Diego, Hoya Seattle, Hoya St. Louis.
Lazerde numara sınırı 10-12 numara iken mercek ameliyatında böyle bir sınır yok. Hastanın korneası ince bile olsa 25-30 numaralara kadar yardımcı olabiliyoruz.
Organik Camlar, en çok tercih edilen cam türleridir. Organik Camları, Mineral camlara oranla %40 daha hafiftir ve darbelere karşı 100 kata kadar daha dayanıklıdır. Organik Camlar, Mineral Cam ile karşılaştırıldığında kullanıma bağlı olarak yüzeyinde daha fazla aşınma olabilir.
Uygun mavi ışık filtreli gözlükler tercih edilerek ekran yorgunluğu azaltılabilir. Yine gece araç kullanımında farlardan çok rahatsız olan kişiler için “driver filtreli” gözlükler tercih edilebilir. Günümüzde gözlük cam materyali olarak organik cam kullanılmaktadır. Bazı özel durumlarda mineral cam tercih edilebilir.
Gözlük Camı ve çerçeve 3 yılı geçmeden yenilenmez. Bu süre bitmeden gözlük cam ve çerçeveyi yeniden alınamıyor. Ancak, görme bozukluğunda 0,5 diyoptrilik değişiklik olması halinde gözlük camının değişimi için 3 yıllık süre beklenilmeden yenisi alınabiliyor.
Polarize cam ise UV ışınlarını engellemez ve yerden ya da farklı yüzeylerden gelen yansımaları filtreler. Başka bir deyişle güneşten gelen zararlı ışınlardan korunmak için organik cam muhafazası polarize cam ise tercihtir.
Normal pencere camları Farklı kalınlıklarda ve çekme yöntemi ile üretilen camlardır. Pencerelerde kullanılan camların kalınlıkları anma adı olarak 2, 3, 4, 5, 6 ve 7 mm'dir.
Isıcamlı cam balkonlar için ideal cam kalınlığı 12-14mm olarak belirlenmiştir. Bu kalınlıkta ki camların uygulandığı cam balkonlarda cam ile alakalı olarak her hangi bir ısı kaybı yaşanmayacaktır.
Cam ölçüleri, 1. cam kalınlığı + ara boşluk + 2. cam kalınlığı şeklinde verilir. Örneğin 4 + 12 + 4 mm bir camın 1. cam kalınlığı 4 mm, iki cam arasındaki boşluk 12 mm, 2. cam kalınlığı ise 4 mm anlamına gelmektedir. Ara boşluklar yaygın olarak 12 mm yada 16 mm dir.
Miyopi 3 derecenin altındaysa "hafif miyopi"; 3-6 derece arasındaysa "orta seviyede miyopi" ve 6 derecenin üstündeyse "yüksek miyopi" olarak adlandırılır. Uzağı görememe problemi, gözün uzamasına bağlı olarak 18 yaşına dek artar.
Gözlükler ara sıra (yorulunca) mı, yoksa sürekli mi takılmalı? Mümkün olduğunca gözlüklerin sürekli takılmasını öneriyoruz. Tıpkı düşük numaralı gözlüklerin miyopi artışını hızlandırması gibi, gözlüklerin düzensiz kullanımı da miyopi artışını hızlandırıyor olabilir.
Bu yaşlarda başlıyor, her gözü farklı şekilde etkiliyor
Keratokonus belirtilerinin genellikle gençlerde 10 ile 20'li yaşlarda başladığını belirten Göz Hastalıkları Uzmanı Op.Dr. Yusuf Avni Yılmaz, “Keratokonus 10-20 yıl ilerleyebilir ve ilerlemesinde 30 yaş sonlarına doğru yavaşlayabilir.
İnceltilmiş “Hi-Index Camlar” 'in özelliği hammaddesidir. Hammaddenin moleküler birleşimi ne kadar yoğun ise (İndis 1.6 dan 1.9 a kadar) , ışığı o kadar yoğun olarak kırar. Dolayısıyla inceltilmiş camın üretimi için daha az materiyele ihtiyaç vardır, camlar daha ince ve bombesiz üretilir.
London&London eyewear ürünlerinde %100 saf titanyum kullanarak güneş gözlüğü ve optik çerçeve üreticilerinden biridir. ürünlerini en üst kalitede üreten bir gözlük firmasıdır. Herkesin kullanabileceği kaliteli ve model çeşitliliği sunan gözlük markasıdır.
Polikarbonat camlar darbelere son derece dayanıklı olmakla birlikte, aynı zamanda nispeten yumuşaktır. Malzemenin bu özelliği camı, çizilmelere karşı savunmasız hale getirir. Gerekli çizilme korumasını sağlamak için polikarbonat camlar, çizilmeye dayanıklı kaplamalarla güçlendirilir.
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri