Global Positioning System (kısaca GPS veya Türkçe karşılığıyla Küresel Konumlama Sistemi), ABD hükümetine ait ve ABD Uzay Kuvvetleri tarafından yönetilen uydu tabanlı radyonavigasyon sistemidir.
GPRS: Listemizin en yavaşı olan GPRS, General Packet Radio Service'in (Genel Paket Radyo Hizmeti) kısaltılmışı. GPRS'in sunduğu hız, 56 kbit/sn ile 114 kbit/sn arasında değişiyor.
GPS, trilaterasyon adı verilen bir teknikle çalışır. Konum, hız ve yüksekliği hesaplamak için kullanılan trilaterasyon tekniği, konum bilgilerini elde etmek için uydulardan gelen sinyalleri toplar.
GPS (Global Positioning System; Küresel Konumlama Sistemi), düzenli olarak kodlanmış bilgi yollayan, bir uydu ağıdır. Uydularla arasındaki mesafeyi ölçerek dünya üzerindeki bulunduğu yeri tespit eder.
İlgili 21 soru bulundu
Bu yüzden GPS (Global Positioning System) ile yeryüzündeki jeodezik noktaların konumlarının belirlenmesi giderek yaygınlaşmaktadır.
Küresel yer belirleme sistemi (GPS), dünya üzerindeki konumu belirlemeye yarayan bir uydu sistemine deniliyor. Uydular ile birey ya da araç arasındaki mesafenin ölçülmesine olanak sağladığı için kişinin dünya üzerindeki kesin yeri saptanabilir.
GPS ile konum belirleme işlemi; uydulardan yayınlanan radyo dalgaları yardımıyla, uydu ile yeryüzündeki noktalar arasındaki uzaklığın belirlenmesi, diğer bir değişle uzayda geriden kestirme işlemidir (Wolf and Ghilani, 1997).
Android Mobil Cihazında bir GPS anteni bulunur, dolayısıyla istediğiniz anda gerçek zamanlı konum bilgilerinizi izleyebilirsiniz.
GPRS (General Packet Radio Service) Nedir? GPRS cep telefonunuz üzerinden internete bağlanabilmenize olanak sağlayan bir teknolojidir.
GPRS teknolojisinde geleneksel bağlantı teknolojilerinden farklı olarak internete bağlı kaldığınız süreye göre değil transfer ettiğiniz veri miktarına göre ücretlendirilirsiniz. Bu teknolojiyle cep telefonları arasında artık veri transferi yapılmasına olanak sağlanmış ve günümüzde akıllı telefonların temeli atılmıştır.
GPRS erişiminin aktif durumda değilse “ INTERNET ACIK” yazıp 5555'e ücretsiz SMS göndererek GPRS erişiminizi aktif etmeniz gerekmektedir. Ardınan “ INTERNET ONAY” yazıp 5555'e ücretsiz ileterek internet bağlantınızı gerçekleştirebilirsiniz.
Uzay bölümü, en az 24 uydudan (21 aktif 3 yedek) oluşur ve sistemin merkezidir. Uydular, "Yüksek Yörünge" adı verilen ve dünya yüzeyinin 20.200 km üzerindeki yörüngede bulunurlar.
GPS Modülleri, en az dört uydu sinyalini alarak zaman ve konum bilgilerini hesaplar. Bu sinyaller, üç boyutlu bir konum belirlemek için kullanılır. GPS Modülü, bu sinyalleri işleyerek kullanıcının anlık konumunu hesaplar.
Aracınızın internet bağlantısı zayıf olduğunda güvenilir navigasyon ve güvenlik özellikleri için çevrimdışı haritaları kullanabilirsiniz. Çevrimdışı haritalar, mevcut konumunuza ve seyahat alışkanlıklarınıza göre otomatik olarak indirilir ve güncellenir.
Araç takibi yapmak için GPS cihazı taktırmak sanıldığı gibi kolay ve yasal değil. Dolandırıcılık amacıyla araç takip hizmeti verenler tamamen para tuzağıdır, çünkü yasal olan kuruluşlar, araç takibinin mahkemede delil kabul edilmediğini bilir.
GPS, şu anda en az 24 operasyonel uydudan oluşan ABD hükümeti uydu tabanlı navigasyon sistemi. GPS, dünyanın her yerinde, her türlü hava koşulunda, abonelik ücreti veya kurulum ücreti olmadan günün 24 saati çalışır.
AYARLADIĞINIZ HIZ İÇİN UYARI SİSTEMİ MEVCUTTUR. BÜYÜK TEKERLEKLİ ARAÇLAR İÇİN GERÇEK HIZI GÖSTERİR.
GPS, (Global positioning system) sinyal alışverişi sırasında yörünge içerisinde yer alan bireylerin konum bilgilerini belirlemeyi sağlamaktadır. Bu sistem uydu ve kişiler arasında bulunan mesafenin ölçülmesini sağladığından dolayı kişinin dünya üzerinde konum bilgisinin saptanmasına yardımcı olmaktadır.
Navigasyon, seyahat, araç takibi, coğrafi bilgi sistemleri, askerî uygulamalar, hava ve deniz taşımacılığı, spor aktiviteleri gibi birçok alanda kullanılır. Bu teknoloji sayesinde kullanıcılar, hedeflenen konumları bulabilir, rota planlaması yapabilir ve konum tabanlı hizmetlerden yararlanabilir.
Günlük hayatta kişilerin birbirlerine konum göndermesini sağlar. Jeoloji alanında yer kabuğunun hareketlerini inceleyerek deprem analizlerinde bulunabilir. Harita yapımında da kullanılan GPS takip cihazı, harita çizimlerinin doğru şekilde tamamlanmasını sağlar.
Cihazı herhangi bir operatöre ait SIM kartı ile kullanmanız gerekiyor. Ürünün içerisindeki yuvaya takacağınız SIM kart, GPS özelliğinin aktifleşmesi ve konum bilgisinin tanımlanan kişiye kısa mesaj olarak gönderilmesi için kullanılıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri