Green Card almak için yatırım yapmak, akrabalık ilişkisi bulunan kişilerin Amerika'da yaşaması ve Amerikan vatandaşı olan birisi ile evlilik yapmak gerekir. Ayrıca çalışma yolu ile sığınma ve mültecilik yolu ile de Green Card alınabilir. Bunun yanı sıra özel göçmenlik yoluyla da Green Card alınabilir.
Green Card almak için kullanabileceğiniz en yaygın yöntemler aşağıdaki gibi sıralanabilir: Akraba Yoluyla – Amerikan Vatandaşı ya da Oturum İzni Sahibi Aile Üyeleri Sponsorluğu. İstihdam Yoluyla – Amerika'daki Bir İşveren Sponsorluğu. Çekiliş Yoluyla – Her Yıl Düzenlenen DV Lottery Sonucunda Seçilmek.
Green Card, ABD vatandaşı olmayan kişilerle onların eş ve 21 yaşın altındaki bekar çoçuklarına; Amerika Birleşik Devletleri'nde ömür boyu oturma ve çalışma izni veren resmi belgedir.
Öğrenmenin tek yolu: ABD Göçmenlik Bürosu(Kentucky Consular Center(KCC)) web sitesinden Confirmation Number (Teyit Numarası) kullanarak kontrol etmektir. Çekiliş bilgisayar ortamında rastgele olarak yapılır ve çekilişe aynı ülkeden katılanların şansları eşittir.
Bu da diğer ülkelerden katılan kişilerin kazanma olasılığını arttıran bir ihtimal olmuştur. Green Card çıkma yüzdesi oranı ülkeden ülkeye göre değişmektedir. Türkiye için Green Card çıkma yüzde oranı geçmiş yıllardaki oranlar hesaplandığında % 2 civarı olarak belirlenmiştir.
İlgili 32 soru bulundu
Kazanma Olasılığı
En önemli şans artırımı birden çok senelik başvuru paketlerini seçmektir. 5 senelik başvuru yapmanız şansınızı 5 kat arttırır. Son yıllarda ülkeler için belirlenen sayılarda Green Card Türkiye'ye ayrılan sayının artıyor olması sevindirici bir etkendir.
GREEN CARD BAŞVURUSU ÜCRETLİ Mİ? Green Card çekilişi için başvuru yapmak ücretsizdir. Ancak başvuru yapacak kişiler, başvuruyu yapmak için yeterli İngilizce bilgisine sahip değillerse, aracı kurumlara başvurarak onların yardımıyla da başvuru yapabilmektedir.
Green Card mülakatlarında dikkat edilen konulardan biri de başvuru sahibinin banka hesabında bulunan paranın miktarıdır. Amerika'ya gidecek olan kişinin orada hayatını devam ettirebilecek kadar parasının olduğunu kanıtlaması gerekir. Bu miktar da aşağı yukarı 15 bin dolar ile 40 bin dolar arasında seyreder.
Green Card başvurusunda özel olarak İngilizce dil yeterliliği şartı bulunmamaktadır. Ancak yaptığınız başvurunun durumuna göre bu talep edilebilir. Örneğin işveren sponsorluğunda başvuran kişilerin başvurduğu iş için İngilizce bilmesi şartı aranıyorsa bunun kanıtlarıyla sunulması gerekmektedir.
Çekiliş, bilgisayar ortamında tamamen dijital bir sistemle gerçekleştirildiğinden başvuru yapanların hepsi eşit şansa sahiptir. Green Card çekilişinin sonuçları Göçmenlik Bürosu'nun resmi internet sitesinden açıklanır.
Green Card çekiliş başvurusunu dikkatli yapmalı ve yazdığınız bilgilerin doğruluğundan emin olmalısınız. Sistem sadece 1 defa giriş izni vermektedir. Tekrardan düzenleme şansınız olmamaktadır. Hatalı bilgiler sebebiyle Türkiye'de yapılan yaklaşık 100 bin başvurudan sadece 20 bin kadarı kabul edilmektedir.
Bulaşıcı hastalık taşımak, ciddi ruhsal bozukluğu olmak, ağır ceza suçları işlemiş olmak, terörist olmak ya da yasa dışı yollarla Amerika Birleşik Devletleri'ne girmek ve müsaade edilen süreden fazla kalmak gibi Amerikan Göçmenlik ve Vatandaşlık Yasası'nda belirtilen çeşitli durumlar mevcuttur.
Green Card (Yeşil Kart), ABD hükümeti tarafından gerekli şartları yerine getiren kişilere verilen ve size bir Amerikan vatandaşı gibi yaşama imkanı sunan göçmen vizesidir. Green Card başvurusu kabul edilip onaylandıktan sonra Amerika'da yaşayabilir, eğitim görebilir ve çalışabilirsiniz.
Green Card, Türk vatandaşlığınızı devam ettirmekle birlikte, Amerikan vatandaşlık haklarının bir çoğuna sahip olmanızı sağlar. Bu kartın özelliği, gerek devlet dairesi gerek özel sektör olsun, istediğiniz yerde çalışma hakkı ve dilediğiniz kadar oturma izni vermesidir.
Green Card sahibi olmak ABD' de ömür boyu oturma ve çalışma hakkı verir. Green Card ile Social Security Number (Sosyal Güvenlik Numarası) alma hakkını elde etmiş olursunuz ve bu hak ile; ABD sınırları içinde hem devlet hem de özel sektör kuruluşlarında çalışma imkanını elde etmiş olursunuz.
Green card sahibi olduktan sonra Amerika'da yaşamak zorunlu değildir. Ancak Green Card ile beraber hak kazanmış olan kişilere 5 yıl boyunca ülkede oturma ve çalışma hakkı verilir. Eğer kişiler, kazanmış oldukları bu oturma izni haklarını kullanmazlarsa vatandaş olma durumları da mevcut olmaz.
Green Card Kaç Yıl Geçerlidir? Green Card geçerlilik süresi 10 yıldır. Yasalara ya da daimi ikametgahınıza aykırı bir davranışta bulunmadığınız sürece son geçerlilik tarihi yaklaştığında daimi oturum hakkınızın yenilenmesi için başvuruda bulunabilir ve Amerika'daki hayatınıza devam edebilirsiniz.
Bir ABD vatandaşı veya ABD'de yasal daimi ikamet hakkına sahip kişinin kötü muamelede bulunduğu eşi, herhangi bir şekilde istismara uğramış 21 yaşın altındaki evli olmayan çocuğu ve kötü muameleye maruz kalmış ebeveyni Green Card başvurusunda bulunabilir.
Bazı firma veya şahıslar sizi telefonla arayarak, "Green Card hakkı kazandığınızı" ve "size bir kargo ile Green Card göndereceklerini" söyleyerek para istemekte ve nitelikli dolandırıcılık yapmaktadırlar... Green Card, telefonla satışı yapılan veya kargo ile gönderilebilecek türde bir ürün değildir.
Yalnızca sermaye aktararak, bir başka deyişle Amerika Birleşik Devletleri'ne ciddi bir anapara akışı sağlayarak green card almak isteyenlerin 500 bin dolar ile 1 milyon doları gözden çıkarması lazım.
Konsolosluk mülakatı Türkçe olabileceği gibi İngilizce de yapılabilmektedir. Mülakat dilinin vize alımına katkısı olmadığını ifade edebiliriz.
Green card kazanma sıranızı gösteren dosya numaranızın ("case number") aktif olmasını beklemeniz gerekmektedir. Elçilik mülakatları dosya numarası sırasına göre verilmektedir. Dosya numaranız aktif olduktan sonra mülakat aşamasına geçilecektir.
Çekilişi kazandıktan sonra kartın veriliş tarihinden itibaren altı ay içinde Amerika'ya giriş yapma zorunluluğu vardır. Öncesinde ise mülakat yapılır. Resmî adı ile Daimî İkametgâh Kartı olan Green Card, adını renginden almıştır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri