Muzun faydaları oldukça fazladır ancak tüketirken sınırları zorlamamak gerekmektedir. Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi, yetişkinlerin günde iki muzdan fazla yememesini önermektedir.
Sağlıklı bir insan günde 7,5 muz yiyebilir
Her bir muz 450 mg potasyum içeriyor. Bu da sağlıklı bir insanın tavsiye edilen potasyum seviyesi için en az 7,5 muz yiyebileceği anlamına geliyor.
Çok fazla muz yemek son derece tehlikeli olabilir. Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi, yetişkinlerin günde iki muzdan fazla yememesini öneriyor.
İçinde bulunan protein ve mineraller sayesinde son derece sağlıklı olan muz, aynı zamanda lezzetli bir meyvedir. Dünyada portakal ve elmadan sonra en çok tercih edilen üçüncü meyve olarak bilinir. Faydaları sayısız olan muzu düzenli olarak her gün 2 adet yediğinizde olumlu sonuçlar alacaksınız.
Yapılan araştırmalar günde iki adet muzun yüksek tansiyonu, felci ve inme rahatsızlıklarını engellediğini ortaya koymuştur. Muz lif bakımından zengindir. Bu nedenle sabah ve akşam günde iki adet tükettiğiniz muz, iştahınızın hızlı bir şekilde azalmasını sağlayarak kilo vermenize yardımcı olacaktır.
İlgili 33 soru bulundu
Düzenli olarak tüketmeye devam ettiğinizde sindirim sisteminizin sağlıkla çalışmasına destek olursunuz. İçindeki besin lifleri kısa vadede sizi tok tutarken uzun vadede de sindirim sisteminizin düzenlenmesini ve bir sorun yaşıyorsanız daha hızlı bir şekilde çözülmesini sağlıyor.
Kalp sağlığınızı korumanıza katkı sağlar. Uzun süre yüksek seyreden tansiyon, kalp ve damar hastalıkları açısından en önemli risk faktörlerinden bir tanesi anlamına gelir. Hem kan basıncını dengelemeye yardımcı olan hem de kalp kasının faaliyetlerini düzenleyen potasyum minerali, muzda bol miktarda yer alır.
Muzun genellikle erken saatlerde tüketilmesi tercih edilir. Bu şekilde tüketmek daha sağlıklı olmaktadır. Geç saatlerde ölçüsüz bir şekilde tüketilen muz sağlık açısından risk oluşturabilir. Bu nedenle diyetlerde gece saatlerinde muz önerilmemektedir.
Muz Yemenin Faydaları
Çocukların da severek tükettiği bu tatlı besleyici meyvenin sağlığa pek çok faydası olduğu bilinir. Sindirim sisteminden kemik sağlığına, bağırsak hastalarından kansere, kalp sağlığından beyin sağlığına kadar muz tüketiminin faydaları saymakla bitmez. Her gün muz yemek için sebep çok.
Eğer ölçülü ve doğru biçimde tüketirseniz muz kilo aldırmayacak, aksine sindirim ve boşaltım sisteminize katkıda bulunacaktır. Ayrıca muz kalori ve besin değerlerinin yanı sıra düzenli olarak tüketmek isteyebileceğiniz bir meyve.
Altıdan fazla muz yemek insanı öldürür. Bu bir gerçek; potasyum seviyesi tehlikeli miktarda yüksek.
Uyumadan önce yenilebilecek meyvelerin başında muz geliyor. Çünkü muz, magnezyum ve potasyum içerir. Bu içeriğinden dolayı da kasları rahatlatır ve uyurken daha rahat bir bedenle uyumuş oluruz. Ayrıca, mutluluk hormonu olan serotonin ve daha iyi uyumamıza yardımcı olan melatoninin üretimini sağlar.
Kanser düşmanı olan muz kansere karşı direnci arttırır. Muzda bulunan A vitamini gözlere iyi gelir. Muzun zararları arasında ilk dikkati çeken bazı kişilerde fazla tüketildiğinde kabızlık sorununa yol açmasıdır. Ayrıca muzda yer alan iplik iplik olan lifler bazı kişilerde baş ağrısına neden olmaktadır.
İşte tüm ayrıntılarıyla Diyetisyen Nesrin Eriş muzun faydalarını anlatıyor." Potasyum kaynağı olması özelliği ile kas kramplarına ve kas güçsüzlüğüne çok iyi gelir. Muzun potasyum içeriğinin fazla olması meyvenin tüketimi ile kasların çalışması, sinir uyarımı, vücudun su dengesinin kontrolü sağlanır.
Muz, kırmızı kan hücrelerinin üretimini uyaran demir içerir. Muzda ayrıca kan şekeri seviyelerini düzenleyen ve kansızlığı olan kişilere yardımcı olan B6 vitamini var. Muz, günlük B6 vitamini ihtiyacımızın yüzde 20'sini karşılar.
Muzun içerdiği lifler tokluk hissi yaratarak vücudun yağ yakma hızını arttırır. Üç günde hızla kilo verdiren muz diyeti nasıl yapılır? Üç gün boyunca kahvaltıda günde 3-5 muzu 3-4 bardak az yağlı süt ile birlikte tüketin. Ayrı ayrı da tüketebilirsiniz birleştirip smoothie haline de getirebilirsiniz.
Açken yiyeceğiniz muz kandaki magnezyum seviyesinde ani ve keskin bir artış yaratır. Bu da kalbiniz için zararlı olabilir. Boş mideyle yiyeceğiniz yoğurt oluşturacağı hidroklorik asitle faydalı bakterileri yok edecektir. Sabahları asitli içecekler içmek mukus dokularına zarar verip mideye giden kan akışını azaltır.
Muz sindirime yararlıdır. Sindirim bozukluklarını düzeltir. Lif açısından oldukça zengindir ve kabızlığa iyi gelir. Potasyum açısından zengin olan muz, böbrekler için de faydalıdır.
Muz: Mutluluk hormonu salgılayan ve serotonini tetikleyen bir besin olan muz, kişilerin depresif hallerine iyi gelir ve bazı psikolojik sorunlara karşı etkilidir. Serotonini doğal olarak artıran muz, uykusuzluk problemi yaşayan kişilere de fayda sağlar.
Muz kendiliğinden olgunlaşmış olmalı. Olgun muzun ucu esmer, rengi koyu sarı ve hafif yumuşak olur gazla sarartılan muzlar sağlıklı değildir. Kendiliğinden olgunlaşmamış muz mide asidini artırır ve kabızlığa neden olur.
Sabahları meyve yemek daha faydalıdır. Kan şekeri bu şekilde daha yavaş yükselir, çünkü bütün gece istirahat halinde olan sindirim sistemi sabah yenen meyve ile güne daha az zorlanarak başlar. Günde en az iki öğün meyve yenmelidir. Bu da iki orta boy elma, portakal, şeftali veya armut anlamına gelir.
Aynı zamanda C vitamini, A vitamini ve lif gibi besinler açısından da zengindir. Muz: Muz, yemek sonrası tüketilmek üzere uygun olan bir meyvedir. Yüksek potasyum içeriğiyle elektrolit dengesini sağlar. Aynı zamanda lif içeriği sindirim sistemini destekler.
Muz tüketimi böbreklerin düzenli çalışmasında ve korunmasında oldukça önemli bir yere sahiptir. Aynı zamanda kalp sağlığının korunmasında da aktif rol alır. Muzun içerisinde bulunan potasyum, vücuttaki kan basıncını kontrol etmenin doğal yollarından birisidir.
Vitamin deposu bu meyve, cinsel isteği ve gücü arttırıyor... Protein, sodyum, potasyum, magnezyum, A, E, K ve C vitamini deposu olan muz, aşkın ömrünü uzatıyor. Kan akışını hızlandıran bu meyve, cinsel isteği ve gücü arttırıyor.
6-Kan damarlarını temizler
Muzların kanınızdaki ve damarlarındaki kolesterolü azaltmaya yardımcı olduğunu biliyor muydunuz?
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri