Gözlüğün camlarına diş macunu sürüldükten sonra ılık suda beş dakika kadar bekletilmesi gerekmektedir. Bütün adımlar tamamlandıktan sonra gözlüğü temizlemek adına camlar yeniden mikrofiber bez ile silinmelidir. Bu yöntem çoğu zaman sonuç vermekte ve gözlük camlarındaki çizikler giderilmektedir.
Gözlük camındaki çizikleri yok etmek için, 1 yemek kaşığı su ile 1 yemek kaşığı karbonatı karıştırın ve karışımı çiziklere sürün. Daha sonra camı suyla yıkayın ve mikrofiber bezle silin. Araba camı temizleyicisi, küçük çizikleri yok etmede etkilidir. Ayrıca, gözlük camının daha az buğulanmasına yardımcı olur.
Çizilme. Gözlük üzerinde oluşacak çiziklerin hiçbiri garanti kapsamına girmez.
Mikrofiber bezi ıslatın. Bir kapta sıvı sabun ve karbonatı karıştırın. Bu karışıma bezi batırarak gözlük camını silin. Ardından durulayın ve başka bir bezle kurumasını sağlayın.
Gözlük camlarının temizlenmesi için aseton ve kolonya gibi ürünlerin kullanılması oldukça yaygındır. Fakat bu sıvılar, kimyasal yapıları nedeniyle gözlük camlarına zarar verir. Güneş gözlüğünü kolonya ile silmeniz, zamanla camların aşınması ya da çizilmesi gibi çeşitli sorunlara yol açabilir.
İlgili 32 soru bulundu
Öte yandan temizlik esnasında kolonya kullanmak da gözlüklere zarar verebilir. Gözlük çerçevelerinin kimyasal yapısını bozup renk değişikliğine neden olabileceği gibi camları daha da bulanıklaştırır. Özellikle değişik kaplamaların kullanıldığı metal numaralı gözlük çerçevesi modelleri kolonyadan ciddi zarar görebilir.
Kirli ve çizik gözlük camının tehlikeli olduğunu söyleyen Memorial Diyarbakır Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Selahattin Balsak, kirli ve çizik gözlük camları görmede bulanıklığın, ışık kamaşma, yansıma yaparak görme azlığına sebep olabildiğini belirtti.
Gözlüğün camlarına diş macunu sürüldükten sonra ılık suda beş dakika kadar bekletilmesi gerekmektedir. Bütün adımlar tamamlandıktan sonra gözlüğü temizlemek adına camlar yeniden mikrofiber bez ile silinmelidir. Bu yöntem çoğu zaman sonuç vermekte ve gözlük camlarındaki çizikler giderilmektedir.
Güneş gözlüklerini su altında yıkamak herhangi bir sorun teşkil etmemektedir. Akan su altında nazik hareketler ile gözlüğü yıkamak camlarında bulunan toz ve kirleri temizlemenize yardımcı olur. Cam üzerinde fazla sayıda toz ve kir varsa bez ile silmek camlara zarar verebilir.
Bir çay kaşığı karbonat ve bir çay kaşığı tuzu karıştırıp macun kıvamına getirin ve gözlük camlarınıza uygulayın. Güzelce ovduktan sonra ılık su ile yıkayın ve tertemiz camlara kavuşun.
- Küçük çizikleri yumuşatmak için beyaz sirke ile yıkayın. - Diş macununu camların üzerinde 10 saniye kadar ovun ve durulayın. - Mikrofiber bir bez yardımıyla sabun ve su kullanarak temizleyebilir, bir miktar kabartma tozu da ekleyebilirsiniz. - Birkaç damla bulaşık deterjanı ve limon ile camlarınızı silin.
Her zaman yanınızdayız; güneş gözlüğünüz ile ilgili garanti kapsamındaki tüm parça değişim ve tamir işlemleri Atasun Optik noktalarından veya online olarak tamamen ücretsiz yapılmaktadır. Garanti kapsamı dışındaki parça değişim ve bakım işlemleriniz ise parça ücreti karşılığında ömür boyu yapılmaktadır.
Reçeteleri ile SGK anlaşmalı optiklere giden vatandaşlara hem gözlük camları hem de çerçeveleri için destek sağlanmaktadır.
Sirke birebir ve dakikalar boyunca göze temas etmediği takdirde zarar vermez ve çizik giderici özelliği vardır.
Camın çizilmesi, işlevini kaybetmesi, kaplamasının bozulması vb. nedenlerin yanında estetik duruşu ya da numaralı güneş gözlüğü kullanma ihtiyacı olabilir. Bu nedenle sıkça sorulan sorulardan olan “Güneş Gözlüğü Camı Değişir mi?” sorusunun kısa cevabı elbette “EVET” olacaktır.
Çizilmeye dayanıklı kaplama
Özellikle çocuk camları daha fazla dayanıklılık için çizilmeye dayanıklı sert bir kaplamadan fayda görür. Bugün, yüksek indisli camlar ve polikarbonat ve Trivexmalzemeden üretilen çoğu gözlük camı, çizilmeye dayanıklı entegre bir kaplamaya sahiptir.
Birer çay kaşığı karbonat ile tuzu karıştırarak macun kıvamını almasını sağlayın. Ardından bu karışımı gözlük camına sürerek hafifçe ovun ve gözlük camlarını içme suyu ile yıkayın. Fakat kullandığınız suyun ılık olması gerekiyor. Böylelikle küçük çiziklerden kurtulabilirsiniz.
Bir çay kaşığı karbonat ile bir çay kaşığı tuzu karıştırarak macun kıvamına gelmesini sağlayın. Ardından bu karışımı gözlük camına sürerek hafif bir şekilde ovalayın. Sonrasında ılık içme suyu ile gözlük camını bu karışımdan arındırın. Bu yöntem ile ufak çiziklerden kurtulabilirsiniz.
Sabun ile Yıkayın
Birkaç damla bulaşık deterjanını sıcak suyla karıştırmalısınız. Daha sonra bir bez ya da sünger yardımıyla gözlük camlarınızı temizlemelisiniz. Ardından, camları temiz suyla durulayarak temiz bir bezle kurulamalısınız Sabunlu su, gözlük camlarının kirden ve yağdan arınmasına yardımcı olacaktır.
Gözlüğünü sabun ve ılık içme suyu ile yıkadıktan sonra üzerine az miktarda diş macunu sıkarak silebilir; yeniden ılık içme suyu ile durulayarak kılcal çiziklerden kurtulabilirsin. Evde kullanabileceğin bir diğer yöntem ise tuz ve karbonatı içme suyu ile macun kıvamına getirmek.
Diş macunu: Diş macunu, aynadaki çizikleri gidermek için oldukça etkili bir yöntemdir. Küçük bir miktar diş macunu, çizikli bölgeye uygulayın ve yumuşak bir bezle silin. Diş macunu, aynadaki çizikleri hafifletir ve görüntüyü iyileştirir.
Rayban gözlük camı değişimi, gözlük mağazalarında genellikle kısa sürede yapılabilir. Ancak, cam değişim süresi, gözlük camının stoklarda olup olmadığına veya mağazanın yoğunluğuna bağlı olarak değişebilir.
Trivex camların Abbe katsayısı Polikarbonat camlara göre daha yüksek olup, merkez görmenin dışında renkler ile ilgili sapmalara daha az neden olur, ayrıca Trivex camların optik kalitesi iyi ve aseton saç spreyi gibi kimyasallara da dayanıklıdır.
Losyon içermeyen bulaşık sabunu gibi yumuşak bir sabun kullanın ve parmak uçlarınızı kullanarak çerçevelerinize uygulayın. 2. Çerçeveleri ılık su altında iyice durulayın. 3. Çerçevelerinizin burun pedlerini ve kulaklıklarını temizlemek için sprey ile ıslatılmış kulak temizleme çöpü veya bez ile temizleyin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri