İlgili 32 soru bulundu
Kadınlarda belirgin elmecık kemikleri, büyük gözler, geniş alın, kaşların kalkık ve martı kanadı gibi olması, küçük burun ve çene, geniş ve estetik bir gülme, dolgun dudaklar seksüel çekiciliği desteklemekte. Yüzde deri ve deri ekleride çekici olmalıdır.
Bakımlı kadın nasıl olunur sorusuna yanıt olarak tek tek cevap verilecek olursa; bakımlı bir kadının parlak, gür ve güçlü saçları olur. Bu sebeple saç bakımı, bakımlı kadın için başlangıç olarak bilinir. Sonrasında eller ve tırnaklar gelir, tırnaklar her zaman temiz eller de yumuşak olmalıdır.
Kadınların en çekici bölgeleri; kalça, bel ve basenleridir. Bu bölgeleri, büyük olmasından ziyade dik ve diri olduğunu belli eden göğüsler; dolgun dudak, iri gözler ve orantılı burun üçlemesi takip eder. Bacaklar, ikinci bakışta görülen ve vücudun orantılı olup olmamasıyla ilgili bilgi veren bölgelerdir.
Türk Dil Kurumuna göre anlamı; çekici, cazibeli, alımı olan, kişmiri, albenili, cazip, cazibedar şeklindedir. Alımlı Kime Denir? Alımlı kelimesi; alımı olan, çekici, çalımlı, gururlu, cazibeli, kurumlu anlamlarına gelmektedir. İnsanların beğenisi kazanan, dikkat çeken kişiler alımlı olarak isimlendirilmektedir.
KENDİNİ DE BAŞKALARINI DA ÖNEMSER
Kendiyle gurur duyan güçlü kadınlar, hayatlarındaki insanlar kadar kendilerini de önemserler. Sevecen, kibar ve çözümcü davranarak elinden gelenin en iyisini yaparlar.
Cilt kırışıkları için; çilek, yaban mersini, ahududu, böğürtlen, somon balığı, havuç, nar ve portakal tüketimine önem verilmelidir. İçerdikleri zengin antioksidanlar sayesinde serbest radikallerle savaşarak vücudu aynı zamanda kanserden de koruyan bu besinler, cilt yaşlanmasını geciktirir ve kırışıklıkları önler.
İnce Çizgili, Puantiyeli Kıyafetler
Çünkü bu kıyafetler sizi olduğunuzdan daha kilolu ve yaşlı gösterecektir. Bunlar yerine daha ince çizgili, puantiyeleri küçük olan, belki minik yapraklı kıyafetleri giyerek genç görünebilirsiniz.
Gonadların ürettiği hormonlar sayesinde başta cinsel organlar ve göğüsler olmak üzere tüm vücutta değişikler gerçekleşir. Ergenlik, kişiden kişiye değişmekle birlikte, genellikle 10-16 yaşları arasında tamamlanır ve kişi yetişkin olur. Pek çok kız ilk âdetini (menarşe) 12-13 yaşlarında görür.
Bu dönemden önce yanak şekli ve yüz hatları değişim gösterebilir, ancak 25 yaşın doldurulmasıyla birlikte kişinin yüz hatları oturur ve bu yaştan sonra belirgin bir değişim olmaz.
Kadınlarla erkeklerin anatomik olarak yüz şekillerinde farklılıklar vardır. Özellikle alın, elmacık kemiği, burun, dudak, çene ucu ve çene hattı bölgelerinde bu farklılıklar belirgindir. Daha feminen bir görünümde yüz hatları daha dolgun ve yuvarlaktır.
Elma ve kırmızı soğan; cildi güzelleştiren kuversetin içerir. Bunlar dışında bütün “ berry” grubu meyveler; örn; üzüm, kırmızı üzüm, yaban mersini, dut özellikle de karadut, kızılcık, ahududu, çilek, polifenoller, resveratrol, gibi antioksidan içerikleri ile cildi güzelleştirir.
Aral, cildi yaşlandıran en önemli çevresel faktörün zararlı güneş ışınları olduğuna dikkat çekiyor. Yaz mevsiminde gereğinden fazla, özellikle de öğle saatlerinde güneş ışınlarına maruz kalan cildimizin güzelliği için çok riskli.
Pürüzsüz bir yüz için yapılması gerekenler arasında, yüz temizliğine özen göstermek, güneş koruyucu kullanmak, düzenli olarak nemlendirici kullanmak ve doğru makyaj ürünlerini tercih etmek yer alır. Tüm bunların uygulanması, pürüzsüz bir cilde sahip olmak için oldukça etkili olacaktır.
Bebek gibi cilt maskesi çeşitlerini evde kendiniz hazırlamanız mümkündür. Evde bebek gibi cilt için kil maskesi yapmayı deneyebilirsiniz. Bunun için kil, bal ve birkaç damla çay ağacı yağı gerekir. Bu karışımı cildinize uygulayıp 15-20 dakika beklettikten sonra ılık suyla durulayabilirsiniz.
Kolajen üretimini artırmak için; Beslenme: Soya ve soya ürünleri, Omega 3 yağ asitleri içeren besinler, et, yeşil sebzeler, yumurta akı, antioksidan içeren gıdalar gibi besinler kolajen üretimini artırabilmektedir. Kemik suyu tüketmek de kolajen miktarını artırmaya yardımcı olabilmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri