Şınav çekmek için günde şu kadar yapmanız gerekir diye bir kural yoktur, şınav çekme sayısı kişiden kişiye göre değişkenlik gösterir. Yeni başlayanlar için günde 2-3 kez on tekrar yeterli olacaktır.
Şınav Çekmenin Faydaları Nelerdir? · Omuz, göğüs ve sırt kaslarınızı çalıştırdığınız için daha dik durmanızı sağlar. · Kalp atışı ve kan akışı hızlandığı için, kalp ve damar sağlığına faydası vardır. · Düzenli olarak şınav çekmek kondisyon seviyenizi ve gücünüzü artırır.
Veriler, farklı yaş ve kiloya uyarlandıklarında bile, şınav çekebilme kapasitesiyle uzun dönemli sağlık arasında bağlantı olduğunu ortaya koydu. Buna göre 11-20 kez arası şınav çekebilenlerin daha az çekebilenlere oranla kalp hastalığı riskinin yüzde 64 daha az olduğu görüldü.
Günde 100 şınav çekmek aşağıdaki yan etkilere neden olabilir: Kanada Egzersiz Fizyolojisi Derneği tarafından sağlanan normlara göre, zindelikleri açısından ortalama olarak erkekler art arda yaklaşık 15-20 şınav çekebilir.
İlgili 28 soru bulundu
Her gün nizami 100 şınav çekerseniz triceps ve göğüs kaslarınızda yıkım yaşayabilirsiniz. Kasların bir dinlenme süresi vardır. Şınav çektiğiniz gün kaliteli bir protein içeren yemek yemeniz gerekiyor. Yoksa kaslarınız güçlenmez.
Araştırmalar, şınav gibi egzersizleri hızlandırmanın kas gücünü daha iyi geliştirebileceğini gösteriyor.
Şınav sayısı belirlenirken, daha önceden spor yapan bireyler ve spora yeni başlayanlar arasındaki fark gözetilmelidir. Daha önce spor yapmış olan kimseler, rahatlıkla günde 20 şınav hareketiyle başlayabilir. Bu sayı, günler ilerledikçe arttırılır. Günde 100 şınav hareketine kadar yükseltilebilir.
Uzmanlara göre, 40'tan fazla şınav çekebilenlerin 10 yıl içinde kalp-damar hastalığı yaşama riski yüzde 97 daha az.
Uzun lafın kısası, 30 gün boyunca her gün 20 şınav çekmek karın kası yapmaz. Ancak bu küçük 30 günlük challenge'lar, verimli ve sağlıklı bir yaşam sürmenin basit yollarından biri.
Avustralyalı Lucas Helmke (33), bir saatte 3 bin 206 şınav çekerek rekorun yeni sahibi oldu ve adını Guinness Rekorlar Kitabı'na yazdırdı.
Uzmanlar, göbek eritmek için şınav çekmenin daha etkili olduğunu açıkladı.
- Göğüs bölgesinde alt, orta ve üst kasları eşit oranda çalıştırır. - Bacaklardaki arka ve ön Kasların çalışmasına olanak verir. - Karın bölgesindeki kasları çalıştırarak adonisin öne çıkmasını sağlar. Bu şekilde birçok farklı kas bölgesini vücutta çalıştırmak suretiyle, önemli oranda kas artışını desteklemektedir.
Şınav çekme hareketi birincil olarak göğüs kaslarını çalıştırır. İkincil olarak ise triceps yani arka kol kaslarını ve omuz kaslarını çalıştırır. Ayrıca hareket sırasında bacak kasları, sırt kasları ve karın kasları da çalışır.
Vücudunuzu kollarınızın üzerinde alçaltıp yükseltmeye başlayın. Sırtınız düz bir şekilde dururken gözleriniz karşıda olacak şekilde pozisyonu hareket boyunca bozmayın. Göğüs yere bir yumruk mesafesi yaklaşana kadar vücut indirilir. Hareket esnasında kalçanın düşmemesine ya da yukarı kalkmamasına dikkat edin.
Düzenli şınav çekilmesi, vücutta belirli bir zaman sonra düzgün çalışan kaslar anlamını taşır. Üst gövdenin komple çalışmasını sağlayan şınav ile bütün kaslar çalıştırılarak üst gövdenin neredeyse her kası aynı gelişim sürecine girmeye başlar. Şınavı düzenli çekmek vücuttaki tüm kasların gelişmesini de sağlamaktadır.
Şınav hareketi esnasında sırt, omuz, göğüs, kanat, arka ve ön kol kasları doğrudan çalışır. Dolaylı olarak çalışan kaslar ise kalça, bacak ve karın kaslarıdır. Şınav, omuzların genişlemesi ve karın yağlarının eritilmesinde de dolaylı olarak etkilidir.
Şınav kaç kalori yaktırır diye merak ediyorsanız da 100 şınavın ortalama 800 kalori yaktırdığını söyleyebiliriz.
Şınav çekmek evde kol kası geliştirme yollarının başında gelir. Yüz üstü uzanın, kollarınızın ve bacaklarınızın düz olmasına özen gösterin. Avuçlarınızı yere koyun, kollarınız omuz genişliğinde açık olsun.
Şınav çekerken en doğru nefes alma şekli; vücut ağırlığınızı aşağı indirirken nefes alarak, yukarı çekerken nefes vermenizdir. Böylece daha az yorulacak ve daha az efor sarf etmiş olacaksınız.
C: Şınavı Yumrumla Çekersek Bi Yararı Olurmu Sertleşmesi İçin ? Her hareketin etkilediği kas grupları farklıdır. Yumruk ile yapılan şınavın göğüs,sırt,triceps,omuz dışında ayrıyetten bileklerini güçlendirir.
Bunlara ek olarak şınav çekmek, kardiyovasküler sistemi güçlendirmek için de faydalı olabilir. Şınav çekerken kalp atış hızınız artar. Bu da kalbiniz ve damarlarınız üzerinde olumlu bir etkiye sahip olabilir. Düzenli olarak şınav çekmek, kalbinizin sağlıklı ve güçlü kalmasına yardımcı olabilir.
Şınavın Faydaları
Egzersiz sırasında kalp atış hızını artırmak, kalp kasını güçlendirmeye yardımcı olarak akciğerlere ve vücudun her yerine daha fazla oksijenli kan pompalamasını sağlar. Yapılan araştırmaya göre daha fazla şınav çekmek, daha az kalp hastalığı riskiyle bağlantılı olabilmektedir.
Kanepe, yatak gibi yumuşak zemin üzerinde yapılmamalıdır. Yumuşak zeminler, hareket esnasında bel bölgesinde boşluk yaratır ve tüm ağırlığın bu bölgede toplanmasına neden olur. Bu durum bel fıtığı gibi ciddi sorunlara neden olabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri