Silme işleminden sonra bile SD kart video kurtarma mümkündür. Ancak, hafıza kartınız bozulur bozulmaz, onu kullanmayı hemen bıraktığınızdan emin olun. İçine başka bir video, fotoğraf veya diğer önemli belgeleri kaydetmeyin. Aksi takdirde, silinen videolarınızın üzerine yazılmasına neden olur.
Adım 1: Hafıza kartını veya SD kartı sisteminize bağlayın. Adım 2: Windows Gezgini'ni açın, Araçlar'a gidin ve Görünüm sekmesindeki Klasör Seçenekleri'ne tıklayın. Adım 3: Şimdi 'Gizli dosyaları, klasörleri ve sürücüleri göster' seçeneğini işaretleyin.
SD kartınız hasar gördüğünde veya bozulduğunda ve erişilemez olduğunda, CMD komutu veya başka bir Windows yerleşik aracıyla onarabilirsiniz. Karta tekrar erişebildikten sonra, kaybolan verileri taramak ve kayıp dosyaları başarılı bir şekilde kurtarmak için EaseUS Data Recovery Wizard'ı kullanabilirsiniz.
İlgili 43 soru bulundu
Silinen dosyaları ve klasörleri geri yükleyin veya bir dosyayı ya da klasörü önceki bir durumuna geri yükleyin. Bilgisayar'ı seçerek Bilgisayar'ı açın. Silinen veya değiştirilen dosya veya klasörü içeren klasöre gidin, sağ tıklayın ve ardından Önceki sürümleri geri yükle'yi seçin.
SD Memory Card ("Secure Digital Memory Card" in kısaltmasıdır. Türkçesi: "Güvenli Sayısal Hafıza Kartı") bir hafıza kartı standardıdır. Standart, Ağustos 1999'da SanDisk, Panasonic (Matsushita) ve Toshiba'nın ortak çabalarıyla MultiMediaCard'lara (MMC'ler) göre bir iyileştirme olarak tanıtıldı.
Sadece kamera SD karttaki fotoğrafları geri getirmek mümkündür. Kameranın kendisinden değil, yalnızca fotoğraf makinesi hafıza kartından silinenleri geri getirmenin mümkün olduğunu bilmelisiniz. Bu yüzden SD kartı çıkarıp bilgisayarınıza takın. Gerekirse bir kart okuyucu kullanın.
Kabul edilebilir SD kartınızı taşınabilir SD kart olarak yeniden biçimlendirme. Önemli: SD kartınızı biçimlendirirseniz veriler kalıcı olarak silinir.
Google Yedekleme
Google hesabınızı kullanarak bir yedekleme dosyası oluşturduysanız veya yedeklemenizi Google'a bağladıysanız, fotoğraflar da dahil olmak üzere Android telefonunuzda kaybolan veya silinen tüm verileri her zaman kurtarabilirsiniz.
Hafıza kartını biçimlendirme işlemi, SD kartınıza yeni bir dosya sisteminin atanması ve cihazın gelecek verileri depolamaya uygun halde olması anlamına gelir. Yeni alınan tüm hafıza kartları biçimlenmiş bir şekilde karşınıza çıkar. Kullanım esnasında birçok nedenden dolayı tekrar biçimlendirmeniz gerekebilir.
Recuva, Windows kullanıcıları için Piriform tarafından geliştirilen ve bedava yayınlanan bir veri kurtarma yazılımıdır. Recuva bilgisayardaki silinen dosyaları güvenli bir şekilde kurtarabilir.
Hızlı Kılavuz: Android'de SD Kart Nasıl Yedeklenir
SD kartı bilgisayara bağlayın ve Cihaz Veri Yedekleme'yi seçin. Yedeklemek istediğiniz veri türünü seçin. Veri yedeklemesini bekleyin. Daha sonra, işlemden sonra bir başarı bildirimi göreceksiniz.
Bir sabit sürücü, hafıza kartı veya USB flash sürücü yazmaya karşı korumalı olduğunda, bu artık depolama cihazını eskisi gibi kullanamayacağınız veya formatlayamayacağınız anlamına gelir. Windows PC ve mobil cihazlarda SD kartın çoğunun biçimlendirme hatası vermesinin nedeni yazma koruması olduğu icindir.
Android telefonların dosya yöneticisinde zaman zaman karşımıza çıkan Lost.dir isimli klasör, aslında kötü amaçlı herhangi bir yazılım barındırmayan sistem klasörüdür. Bu klasör, “artık" sistem dosyalarını çıkarılabilir bir depolama aygıtında (bir SD kart veya USB aygıtı gibi) depolamak için kullanılıyor.
Adım 1: Telefonunuzun Ayarlar bölümüne gidin ve Cihaz Bakımı/Cihaz Bakımı'nı seçin." Adım 2: Devam etmek için Stoklama > İlerlendi'yi seçin. Adım 3: "Taşınabilir" depolama menüsü altında SD Kartı seçin. Adım 4:"Biçimlendir" düğmesine basın, beraberindeki mesajı okuyun ve "SD Kartı Biçimlendir"i seçin.
Hafıza kartı boştamıydı telefonda falan mı? Ve evet bozulabilir, nemden falan etkilenir, ya da virüs bulaştığı için dosyaların kilit altında kalmıştır. Olabilir, flash belleklere musallat olan virusten etkilenmiştir.
Google Fotoğraflar'da yedeklenen bir fotoğrafı veya videoyu silerseniz söz konusu öğe 60 gün boyunca çöp kutusunda kalır. Android 11 veya sonraki bir sürümün yüklü olduğu cihazınızda bulunan bir öğeyi yedeklemeden silerseniz söz konusu öğe 30 gün boyunca çöp kutunuzda kalır.
Google Fotoğraflar uygulamasını açın > Kitaplık'a dokunun. 2. Çöp Kutusu'nu seçin > Seç'e dokunun. 3. Geri yüklemek istediğiniz fotoğrafları işaretleyin > Geri Yükle'ye dokunun.
Android telefondan silinen fotoğrafları geri getirme
Telefonunuzda Google Fotoğraflar'ı açın. Kitaplık menüsüne gidin. Sağ üst köşedeki Çöp Kutusu simgesine dokunun. Geri getirmek istediğiniz fotoğraf ve videolara uzun dokunun.
Uzun süre yani yıllarca bilgi depolamak için hafıza kartları önerilmez. Genel olarak kaliteli bir hafız kartının garantili kullanım ömrü 2 yıldır. Bu süre, garanti kapsamı dışında ideal bir kullanım için 5 yıldır.
Hafıza kartı; video, belge, fotoğraf ya da daha büyük ölçekli dosyaları saklayabilmek için farklı ölçülere ve çeşitlere sahip bir depolama aracıdır.
Android telefonlarda kullandığımız SD kartlar bilgisayarlarımızda kullandığımız harddisk veya flash bellekler gibi değiller. Kolayca cihazlar arasında aktarma işlemi yapamazsınız. Bu yüzden yeni bir telefona geçmek veri kaybına veya sıfırdan bir düzen kurmanıza sebep olabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri