Milli Eğitim Bakanlığı, 2023-2024 eğitim ve öğretim yılı destekleme ve yetiştirme kurslarına ilişkin kılavuz hazırladı. Kılavuza göre, Destekleme ve Yetiştirme Kurslarının (DYK) 4 Eylül'de başlayacak. 4 Eylül'de başlayacak DYK, 7 Haziran 2024'te sona erecek.
Başvurular 01-31 Ağustos 2023 tarihleri arasında e-yaygın (https://e-yaygin.meb.gov.tr) internet adresi üzerinden yapılacaktır.
DYK kursları ne zaman başlıyor, kaç saat? İşte ayrıntılar... DYK e-kurs öğrenci başvuruları 24-28 Ağustos tarihleri arasında tamamlanacak. Yayımlanan takvim içerisinde kurs tarihleri ise 4 Eylül 2023-7 Haziran 2024 olarak belirtildi.
Başvurular; Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünün ilgili yönerge ve genelgeleri doğrultusunda değerlendirilerek, sıralama yapılacaktır. Bu sıralama dikkate alınarak kurslarımız 01 Ekim 2022 tarihinden itibaren başlayacaktır.
Başvuru işlemleri 01 -31 Ağustos 2023 tarihleri arasında, "e-Yaygın sistemi-Başvurular / Usta Öğretici Başvurusu" ekranı üzerinden yapılacaktır.
İlgili 28 soru bulundu
Bu sebeple yukarıda belirtilen maddeler kapsamında özel durumu olan öğrenciler 2023-1 dönemi kayıt yenileme işlemlerini; 15 Eylül 2023 -16 Ekim 2023 tarihleri ve mesai saatleri içinde Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğüne şahsen başvurarak kayıt yenileme işlemini yaptırabileceklerdir.
Kurs kaç gün sürer? Günlük girilebilecek kurs yani ders saati en fazla 8 haftalık ise 40 saat, haftalık işlenmesi gereken en az ders saati ise 15 saat olmalıdır. Bu süreçler öğrenci, öğretmen ve kurumun ortak şartları dikkate alınarak belirlenir.
Başvurular Her Yıl Ağustos (1-31 Ağustos) Ayında Merkezi Sistem Üzerinden E-Yaygın Sisteminden E-Devlet Şifresi İle Giriş Yapılarak Alınır. Yıl Boyunca Ücretli Usta Öğretici Olarak Kurs Açmak İçin Başvuru Yapılabilir.
18 yaşını doldurmuş olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Sağlık durumu yönünden görevini yapmasına engel bir durumu olmamak, Kurumun belirlediği eğitici niteliklerini karşılıyor olmak.
Kayıt için başvuru, Halk Eğitimi Merkezlerince geliştirilen formla yapılır. Kurs başvurusunda sadece nüfus cüzdanı fotokopisi yeterlidir. KURSLARA KAYIT İÇİN KURSİYERLERDEN İSTENEN BELGELER NELERDİR? Tüm kurslar için başvuru formu ve kimlik bilgileriniz gereklidir.
2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Destekleme ve Yetiştirme Kurslarına (DYK) ilişkin kılavuz yayımlandı. Buna göre, Bakanlığa bağlı resmi ve özel eğitim kurumlarında öğrenim gören 8, 11 ve 12. sınıf öğrencileri ile örgün ve açık öğretim kurumlarından mezun olanlara yönelik destekleme ve yetiştirme kursları açılacak.
27 Ağustos - 2 Eylül 2022: Öğrenci başvurularının alınması. 3-4 Eylül 2022: Kurs sınıflarının oluşturulması. 5 Eylül 2022: Kursların başlaması. 9 Haziran 2023: Kursların tamamlanması.
DYK KURSLARI NE ZAMAN BAŞLIYOR? DYK kursları 4 Eylül 2023 tarihinde başlayacak.
(1 AĞUSTOS 2023 - 1 EYLÜL 2023 TARİHLERİ ARASINDA EVRAKLAR GETİRİLECEKTİR.) Başvurularda istenilen evrakları Mavi Telli dosya içerisinde sırasına göre dizelerek, alındı belgesi karşılığında teslim edilecektir.
4 - Mesleki ve Teknik Öğretim ve Örgün Eğitim Kurumlarında görevlendirilecek usta öğreticilerin en az meslek lisesi veya dengi okul mezunu olması gerekir. Ancak, istisnai hallerde bakanlıktan izin almak şartıyla ilkokul mezunu usta öğreticilere de görev verilebilir.
USTA ÖĞRETİCİLİK BELGESİ ;
Ustalık veya işyeri açma belgesine sahip olanlar ile en az ön lisans seviyesinde mesleki eğitim almış olanlar, Mesleki Eğitim Merkezlerinde açılan 40 saatlik Usta Öğreticilik kursuna katılabilirler. Kursu başarı ile tamamlayanlara usta öğreticilik belgesi verilir.
1- Öğrenim Belgesi (Asli ve 1 adet Fotokopisi) 2- Nüfus Cüzdanı Fotokopisi(1 adet) 3- Vesikalık Fotoğraf (1 adet) 4- Resmi kurumda çalışıyorsa, kurumundan izin belgesi 5- Matbu form dilekçe (müdürlüğümüzden veya Halk Eğitimi Merkezi sitemizden alınabilir) 6- Geçmiş yıllarda kurslarda öğretici olarak çalışılmış ise, ...
a) Örgün eğitim ve hayat boyu öğrenme kurumlarındaki öğretmenler ve kadrolu usta öğreticiler. b) Emekli öğretmenler. c) Yükseköğretim kurumlarında görevli öğretim üyesi ile öğretim görevlileri. ç) Resmi kurumlarda çalışanlardan ihtiyaç duyulan alanda lisans mezunu kişiler.
Başvuru sonuçları ekim ayının ilk haftasında tamamlanarak ilan edilir. Bu sıralama bir yıl süreyle geçerlidir.
HEMBA (Halk Eğitimleri Merkezleri Bilişim Ağı)' da yayınlanan kurslara kayıt olmak için ; Tarayıcı adres çubuğunda hemba.gov.tr adresine girin. Edevlet şifrenizle kayıt olacağınız kursların listesi ana sayfada görüntülenmektedir. İstediğiniz (şartlarını taşıdığınız) kurslar için eğitime katıl butonuna basın.
MADDE 8- (1) Her bir kurs programına devam edecek öğrenci/kursiyer sayısı 10'dan az; bir kursun sınıf mevcudu ise 20'den fazla olmaması esastır.
Usta öğreticilik sınavında ise 50 ve üzeri puan alanlar başarılı sayılır. Cevap anahtarında hata olması ve bu hususun Merkez Sınav Kurulu kararı ile belirlenmesi sonucunda soru/sorular iptal edilmez, doğru cevap/cevaplar dikkate alınmak suretiyle bu soru/sorular değerlendirmeye dâhil edilir.
Kurslarınız Ücretli mi? Kurslarımız Ücretsizdir. Sadece malzeme kullanımı gerektiren kurslarda (Aşçılık, Robotik, Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri vb...) kurslarda kullanılacak temrinlik materyallerin temini için kursiyerlerden cüzi bir katılım payı istenmektedir.
Milli Eğitim Bakanlığının Kurs Yönetmeliğine uygun olarak hazırlanmıştır, Eğitim programı uzaktan eğitim sistemi ile gerçekleşecektir ve 936 saatlik içerik 4 ay sürecektir.
Program Eylül ve Şubat aylarında başlar. Bu 15 hafta boyunca süren 120 saatlik bir programdır. Katılımcılarımızın, kursa başlamadan önce sitemizde bulunan seviye tespit sınavına girmesi gerekmektedir.Seviye Tespit Sınavı İTÜ Yabancı Diller Yüksek Okulu Test Ofisi tarafından hazırlanmıştır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri