Halk Girişimci Kredisi'nden; En az ilkokul mezunu, 45 yaşını aşmamış olan girişimciler yararlanabilecektir. Girişimcinin gazi, şehit/gazi yakını veya engelli olması durumunda yaş şartı 55 olarak uygulanacaktır.
%0 faizli kredi kampanyasından gerçek kişiler ve şahıs firmaları faydalanabilir. Kullanılabilecek kredi türü; gerçek kişiler için bireysel ihtiyaç kredisi, şahıs firmaları için ticari amaçlı destek kredisidir.
*1 yıllık faaliyet süresini tamamlayan ve cirosu 10 milyon TL'yi aşmayan girişimciler, Dijital Kredi Platformumuz aracılığıyla Girişimci Kredi Paketi'ne başvurabilir.
Tutar ve Ödeme Koşulları
En az 1.000 TL, en fazla 10.000 TL tutarında kredi başvurusu yapabilirsiniz.
Başvurularınızı; Halkbank İnternet Şubesi veya Halkbank Mobil Şube'ye giriş yaparak hemen başvurabilir ya da, Size en yakın Halkbank Şubemizi ziyaret ederek yapabilirsiniz.
İlgili 31 soru bulundu
Dilerseniz; 10.000 TL'ye kadar kredinizi aylık %0,49 faiz oranı ve 36 aya varan vade seçenekleriyle kullanabilirsiniz. Kredi ödemelerinizi; 6 ay ödemesiz dönemli olarak yapabilirsiniz.
Dilerseniz 100.000 TL'ye kadar kredinizi aylık %1,94 faiz oranıyla tahsis ücretli veya aylık %1,69 faiz oranıyla tahsis ücretsiz olarak kullanabilirsiniz. Bankacılık düzenlemeleri gereği Bireysel İhtiyaç Kredisi için kullanılabilecek vade 50.000 TL ve altı için 36 ay, 50.000 TL üstü için 24 ay ile sınırlıdır.
0-699 en riskli. 700-1099 orta riskli. 1100-1499 az riskli. 1500-1699 iyi.
Covid 19 salgını nedeniyle gelir kaybına uğramış ya da nakit akışı bozulmuş ama istihdamını koruyan imalat sektörlerinde faaliyet gösteren mikro ve küçük ölçekli işletmelere KOSGEB tarafından tamamı faizsiz ve 3 yıl geri ödemesiz kredi verilecek.
Faizsiz ihtiyaç kredisi almak isteyen kişilerin bu fırsatı sunan bankalara müracaat etmeleri gerekir. Bankalar, kredi almak isteyen kişilerin maddi durumlarını ve kredi kullanım amaçlarını inceler. Eğer kişinin maddi durumu ve kredi kullanım amaçları uygun görülürse, banka faizsiz ihtiyaç kredisi vermeye hazırdır.
Kamuda çalışan müşterilerimiz Kamu Çalışanlarına Özel Kredisi 'nden faydalanabilmektedir. Başvurularınızı; Halkbank İnternet Şubesi veya Halkbank Mobil Şube'ye giriş yaparak hemen başvurabilir ya da, Size en yakın Halkbank Şubemizi ziyaret ederek yapabilirsiniz.
Sosyal Güvenlik Kurumu, ev sahibi olmak isteyenlere faizsiz kredi desteği sağlıyor. Bu krediden yararlanmak için ise tek yapılması gereken talep edilen belge ile başvuruda bulunmak. SGK Emeklilik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından verilen hak sahibi belgesi ile Ziraat Bankası'na başvuruda bulunabilirsiniz.
Enpara, Akbank, CepteTEB, QNB Finansbank, Garanti BBVA, Türkiye İş Bankası, BurganBank, Yapı Kredi, AlBaraka, Denizbank faizsiz nakit avans ya da kredi imkanı sunuyor.
Kredi kullanacak kişinin gelirinin 5 bin TL'nin altında olması, devlet destekli kredi şartları arasında yer alır. Bu grup; asgari ücretliler, emekliler, serbest meslek erbapları ve diğer kişilerden oluşur. Erteleme ayrıcalığı ödemeyi kolaylaştırırken aynı zamanda kredi kullanmaya da teşvik eder.
İhtiyaç Kredisi Başvurusu yapabilmek için aşağıdaki formu doldurabilirsiniz. En az 1.000 TL, maksimum 10.000 TL'ye kadar Hızlı Kredi'ye başvuru yapabilir, Dijital Parola'nız varsa onaylı kredinizi Halkbank İnternet Şubesi, Mobil Şube ve Dialog'tan anında kullanabilirsiniz.
Bu kapsamda Merkez Bankası'nın ihtiyaç kredilerinde 70 bin sınırının, konut kredilerinde ise 250 bin sınırının aşılmaması yönünde bankalara talimat yolladığı ifade edildi. Bankacılık kaynakları 70 bin liranın üzerindeki krediler için faiz oranının yeterli olmadığını dile getirdi.
Sms ile Kredi Başvurusu Yapmak İçin;
Aralarında birer boşluk bırakarak KREDI, T.C. Kimlik No., Doğum Tarihi (ggaayyyy), Aylık Gelirinizi yazıp 5724'e SMS gönderebilirsiniz.
Kredi tutarı; 50.000 TL'ye kadar azami vade 36 ay, 50.001 TL - 100.000 TL arası azami vade 24 ay, 100.001 TL üzeri tutarlar için azami vade 12 ay olarak uygulanmaktadır.
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), banka kredi yönetmeliğine ilişkin yeni bir taslak yayımladı. Hazırlanan taslağa göre, ihtiyaç kredileri 60 aya kadar yapılandırılabilecek.
Bankaya yasal olarak beyan edilen aylık gelirin en fazla %50'si, aylık kredi ödemesi üst limiti olarak kabul edilir. Örneğin, bankaya beyan edilen aylık gelir 3.000 TL ise en fazla 1.500 TL aylık toplam kredi taksit ödemesi yapılabilir. (İstisna birkaç bankada bu oran %70 olarak belirlenmiştir.)
Hesaplama aracıyla ihtiyaç kredisi miktarınızı hesaplayabilirsiniz. Yasal vade sınırlamalarına göre, 100.000 TL üzerindeki tutarlar için maksimum vade 12 ay, 50.000 - 100.000 TL aralığındaki tutarlar için maksimum vade 24 ay, 50.000 TL ve altındaki tutarlar için ise maksimum vade 36 aya kadar geçerlidir.
Uygunluk kriterlerini karşılayan MKİ'ler, KOSGEB'in web tabanlı destek uygulama arayüzü olan KBS (E-devlet sistemi, Gelir İdaresi Başkanlığı, SGK, MERSİS – ESBİS ve diğer bazı veritabanlarıyla bağlantılı olan KOBİ Bilgi Sistemi) üzerinden başvuru yapabilecektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri