Hamdi Bey olarak bilinen kişinin aslında isminin Hamdi olmadığı ortaya çıktı.Acun Ilıcalı'nın Hamdi Bey diye hitap ettiği kişinin yıllardır beraber çalıştığı ve Acun Firarda döneminde, kamera arkasında 'Feridun' diye seslendiği kişinin aynı kişi olduğu ortaya çıktı.
Var Mısın Yok Musun programında gizemine koruyan Hamdi Bey'in meğerse Acun ılıcalı'nın yıllardır yanında olan Birol Doğan olduğu öğrenildi.
HAMDİ GERÇEK İSMİ DEĞİLMİŞ
Hamdi Bey diye tanıdığımız kişi Acun Medya'nın bir çalışanı ve gerçek ismi de Birol Doğan.
Ilıcalı'nın 'Hamdi Bey' diye seslendiği ismin gerçekte kim olduğunu duyanlar çok şaşırdı. Acun Ilıcalı'nın sunuculuğunu üstlendiği 2007-2010 yılları arasında yayınlanan Var mısın Yok musun programı bir döneme adeta damga vurmuştu.
'Var Mısın Yok Musun?'daki Hamdi Bey ile Acun Firarda'nın Feridun'u olarak akıllarda kalan gizemli isim, Acun Ilıcalı'nın iş ve özel hayatındaki sağ kolu Birol Doğan'dır. Birol Doğan, Acun Firarda'da kameraman olarak Acun Ilıcalı ile dünyayı gezdi. Acun'un Birol Doğan ile yolları neredeyse 20 yıl hiç ayrılmadı.
İlgili 40 soru bulundu
10 MİLYONLUK EV ALINACAK Günaydın'da yer alan habere göre; Silivri Adliyesi'ndeki boşanma davası Ilıcalı, avukatı Dr. Av. Hakan Öncel'in başvurusuyla açıldı.
İlk yılları Ailesi tarafından aslen Erzurum'un Aşkale ilçesinden olan Ilıcalı, 29 Mayıs 1969 tarihinde babasının müteahhitlik ve ticaret yaptığı Edirne'de doğdu. "Atalarının Azerbaycan'dan geldiği"ni ifade etmiştir.
Oryantalist sanatçı olarak tanımlanan Osman Hamdi Bey'in, renk kullanımında, Mimozalı Kadın resminde kullandığı Zincifre kırmızısı örneğinde olduğu gibi, duygu yoğunluğunu Oryantalizme göre yüksek seviyede tuttuğu görülmektedir.
Türk arkeolojisinin babası olarak bilinen Osman Hamdi Bey (1842-1910) 1883-1895 yılları arasında çeşitli yerlerde kazılar yapmış ve buralarda bulduğu eserleri İstanbul'a götürmüştür. Kazı yaptığı yerler arasında, Anadolu'da Nemrut Dağı, Lagina, Myrina ve Kyme gibi yerler bulunmaktadır.
Osman Hamdi Bey (30 Aralık 1842, İstanbul - 24 Şubat 1910, İstanbul), Türk arkeolog, müzeci, ressam ve Kadıköy'ün ilk belediye başkanı.
Ahmet Hamdi Martonaltı ya da bilinen adıyla Telgrafçı Manastırlı Hamdi Bey, İstanbul'un İngiliz birlikleri tarafından işgal edildiği 16 Mart 1920 günü işgal haberini ve gelişmeleri Milli Mücadele'nin lideri Mustafa Kemal Paşa'ya ileterek tarih sahnesine çıkmış telgraf memuru.
(1842-1910)
1842 yılında İstanbul'da doğan arkeolog ve ressam Osman Hamdi Bey, Sanayi-i Nefise Mekteb-i Âlisi'nin (Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi) ve İstanbul Arkeoloji Müzeleri'nin kurucusudur.
Osman Hamdi Bey, Türk sanatının başyapıtlarını yaratmış, arkeolog, müzeci ve ressam kimliğiyle tanınmış bir sanatçıdır. Osman Hamdi Bey'in çalışma alanı, sadece resimle sınırlı değil, aynı zamanda Türk arkeolojisi ve müzeciliğini de kapsamaktadır.
Yurtta büyüyen Nursel'in anlattıkları hem kendisini hem de izleyenleri ağlattı. Nursel, yarışmadan 201 bin YTL'lik ödülle ayrıldı.
Haftada 2 gün yayınlanmış olan yarışmada her gün bir yarışmacı yarışır ve içinde 1 YTL'den 500 bin YTL'ye kadar miktar bulunan 26 kutudan birini seçer. Sonra kendi kutusunu öğrenmek için geriye kalan kutuları açmaya başlar. Son 5 kutu kaldığında elinde kalan miktarlara göre banka yarışmacıya bir teklif gönderir.
Bu yoruma göre, Sanayi-i Nefise, Asar-ı Atika Müzesi, Düyûn-ı Umûmiye gibi birçok kurumu kurmak ve yönetmek görevini üstlenen Osman Hamdi Bey, tabloda kendini terbiyeci, kendi iş yapış biçimine uyum gösteremeyen astlarını ise yemeğe ulaşmaya çalışan kaplumbağalar olarak göstererek, onları hicvetmektedir.
Bu tablonun hikayesi kısaca şu şekilde örneklendirilebilir; Osman Hamdi Bey, yaşamını insanları eğiterek, resimleri ile sanata yakınlaştırmayı dert edinmiştir. Bu sebeple eğitip değiştiremediği insanların varlığı nedeniyle evcilleştirilemeyen kaplumbağalara ilgi duyduğu ifade edilmiştir.
Osman Hamdi Bey (1842-1910), Osmanlı İmparatorluğu döneminde yaşayan ünlü bir Türk ressam, arkeolog ve müzeci olarak tarihe geçmiştir.
Osman Hamdi Bey, batı terbiyesiyle yetişmiş ancak içinde bulunduğu kültürden uzaklaşmadan bunu yansıtabilmiş döneminin en önemli ressamlarından biridir. Sanat alanında tanınmasının yanında, arkeoloji alanında da birçok çalışmaya katılmış hatta Türkiye sınırları içindeki "İlk Türk Müzesi"nin kurucusu olmuştur.
Bazı yazarlar, İslam'ı, Hristiyanhğm sapık bir kolu (heresy) olarak gören Şam'lı John'u (John of Damascus) ilk oryantalist; onun, İslam'ı Hristiyanlara tanıtan ve ondan sakındıran kitabını da ilk oryantalistik eser olarak görürler,6 Kimi araştırmacılara göre ise oryantalizm, İspanya'da Kur'an'm ilk defa latinceye ...
Doğu kültürlerini inceleyen ve çeşitli konularda eserler kaleme alan Batılı araştırmacılara oryantalist denir. Bununla birlikte Doğu ülkelerinde fotoğraf çeken ve resim çizen Avrupalı sanatçılar için de bu terim kullanılır.
Özellikle Exathlon adıyla bilinen ve yapımcılığı Acun Medya Global tarafından dünya çapında sürdürülen program, Brezilya, Meksika, Romanya, Kolombiya, Amerika, Macaristan ve Türkiye için çekilip yayınlanıyor. Öte yandan Survivor programının Yunanistan için çekim ve yayın hakları da Acun Medya'da bulunuyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri