Hamileyken vücudunuz hormonlarla dolup taşar. Daha yüksek östrojen ve androjen seviyeleri, özellikle son üç ayda daha önce hiç kıl görünmeyen yerlerde kılların büyümesine neden olabilir. Aniden karnınızda, yüzünüzde, boynunuzda, göğüslerinizde ve kollarınızda kılları fark edebilirsiniz.
Hamilelikte yüz veya vücut tüylerinde artış olması normal mi? Ne yazık ki, yüz ve vücut kıllarınız gebe kaldığınızda, muhtemelen androjen denilen hormonlardaki artıştan dolayı daha hızlı büyüyebilir.
Özellikle gebelikte anagen safhası uzayarak vücudun beklenmedik bölgelerinde kıllanma yaşanırken, mevcut kıllarda kalınlaşma, koyulaşma ve gürleşme olabilir.
Doğum Sonrası Göbek Çizgisi
Gebeliğin 4. Ayından itibaren oluşmaya başlayan nadirende 1. Ayında oluşmaya başlayan göbek çizgisi Linea Nigra olarak adlandırılır. Kadınların %70 inden fazlasında oluşur.
http://www.gebelik.org/tr/tibbi-bilgi... Gebelik döneminde %70 anne adayında karında pubis kemiğinden başlayan, bazen göbek deliğine kadar, bazen de göğüs kafesi seviyesi seviyesine kadar uzanan çizgi şeklindeki cilt değişikliği linea nigra tıbben bir duruma işaret etmez ve gebelikten sonra kaybolur.
İlgili 43 soru bulundu
Hamilelik öncesi ciltle aynı renk olduğundan fark edilemeyen göbek deliğinizden kasık kemiğinize kadar uzanan beyaz çizgi (linea alba) hamilelik sırasında artan melanin üretiminden kaynaklanan renk koyulaşması ile linea albayı linea nigraya (siyah çizgi) dönüştürür.
Oğlan ana karnında, sağ tarafta; kız, sol tarafta durur. Kadının hamileliği sırasında alttan başlayarak yukarıya doğru bir çizgi oluşur. Çizgi göbeği geçerse oğlan, göbekte kalırsa kız doğar. Doğum esnasında; kız yukarı, oğlan aşağı bakar.
Haftada rahim leğen kemiği içindeki yerine inerken, gebelik öncesi asıl boyutuna dönmesi, doğum sonrası 4. Haftayı bulacaktır. Gebeliğin son haftalarında 1000 gr a ulaşmış olan rahminiz, 1 hafta sonra 500 gr a, 4 hafta sonra 100 gr a inere eski ağırlığına kavuşacak.
Hamilelikte Memede Renk Değişimi Ne Zaman Olur? Özellikle gebeliğin ilk aylarında meme yüzeyindeki damarlar belirginleşir ve renkleri daha koyu bir hale gelir.
Daha önce doğum yapmış kadınlarda bu kırmızı çizgilere ek olarak, gümüşümsü-beyaz renkte çizgiler de görülebilir. Bunlar bir önceki gebelikten kalan çizgilerdir. Doğumdan sonra bu kırmızı çizgiler, aylar içinde gümüşümsü-beyaz renge dönüşürler. Bu çizgilerin oluşumu büyük oranda genetiktir ve önlenemez.
Tüy Dökücüler
İçerdiği kimyasallar nedeniyle hamilelikte tüy dökücü kullanılması önerilmez.
Burun gelişimi tamamlanır, koku duyusu olgunlaşır. Deriyi kaplayan lanugo tüyleri 35 haftadan itibaren giderek azalır, ancak bazı bebeklerde doğumdan sonra da bu tüyler görülebilir, zamanla dökülecektir.
İstenmeyen tüyleri almak için gebelikte ağda kullanmanın bir sakıncası yoktur. Yüz ve göğüs bölgelerindeki tüylere hamilelikte ağda yapmak için Veet yüz ağda bantlarını, vücut tüyleri içinse bölgelere özel üretilen Veet sir ağda bantları kullanılabilir.
Bebeklerde Saç Kaçıncı Ayda Çıkar? Bebeklerin saçları ne zaman çıkar sorusunu merak eden ebeveynler için; bebeğinizin saç foliküllerinin hamileliğinizin 14.-15. haftasında oluşmaya ve gelişmeye başladığını söyleyebiliriz. Bebeklerin sahip olduğu saç folikülleri 17. haftada gelişimini tamamlar.
Ayrıca hamilelik döneminde vücutta artan kılların hamilelik sonlanınca döküleceği ve kıllarda azalma olacağı da dikkate alınmalıdır. Kısaca hamilelikte lazer epilasyonda olduğu gibi doğum sonrası lazer epilasyon da dikkat edilmesi gereken bir süreçtir.
Bu durum geçicidir. Doğumdan en geç 6 ay sonra kaybedilen saçlar geri çıkar. Bazen yüz ve göbek bölgesinde hafif tüylenmeler görülebilir. Tıpkı saç dökülmesi gibi bu durum da geçicidir ve doğumdan sonraki 6 ay içerisinde tüyler dökülecektir.
Kadınların meme başı bölgelerinde ortaya çıkan kabarcıklar genelikle emzirme dönemlerinde değişen hormonlarıyla ilgili olduğu düşünülmektedir. Bu lezyonlara süt kabarcığı da denilmektedir ve vücut sağlığı olarak herhangi bir endişe verici sonuç doğurmaz ancak çoğu kadınlar için önemli bir estetik sorun olarak görülür.
Memenin Kahverengi Kısmının (Areola) Büyük Olması
Areola çapı sıcak soğuk, dokunma ve emzirme gibi uyaranlarla değişebildiği gibi adet dönemlerinde de yine boyutlarında küçük değişimler gözlenebilir. Areolanın şekli, büyüklüğü ve rengi kalıtımsal olarak belirlenir.
Gebelik döneminde memelerde oluşan çatlaklar
Gebelik hormonlarının salgılanmaya başlamasıyla birlikte memelerde şişkinlik, gerilme görülür. Memeler büyüdükçe derisi gerildikçe kuruyan ciltte kaşıntı meydana gelir. Bunun bir uzantısı olarak da gerilen ciltte çatlaklar oluşur.
Normal doğum sonrası vajinada gerçekleşen en önemli değişiklik vajinanın genişliğidir. Normal doğum sırasında vajinal genişlik 2-3 cm'den bebeğin kilosuna göre değişmekle birlikte 10-15 cm genişliğine ulaşmaktadır. Ancak doğum sonrası vajina genişliği zamanla azalmaktadır.
Normal doğumdan sonra adet emzirme durumuna göre değişir. Sadece anne sütü ile bebeğini besleyen annelerin çoğu regl olmaz. Adet görme 3-6 ayı bulabilir. Ara sıra emzirme durumunda ortalama 1,5 aydan itibaren adet başlayabilir.
Doğumdan sonra normal kiloya ulaşıldığında, karın bölgesindeki derilerin büzüşerek deformasyona uğraması, anneleri karın germe ameliyatına yönlendiriyor. Bu uygulama ile göbek altında kalan dokunun tamamen çıkartılması ve göbeğin yeni yerine yerleştirilmesi sağlanıyor.
Çin takviminde 2023 yılı, tavşan sembolüne sahip olan bir yıldır. Yani 2023 yılı "Tavşan Yılı" olarak adlandırılır. Tavşan sembolü, Çin kültüründe saflık, mutluluk, dostluk ve aile değerleriyle ilişkilendirilir. Dolayısıyla, 2023 Tavşan Yılı, bu değerlerin önemli olduğu bir yıl olarak kabul edilir.
Erkek ve kız cinsel organları aslında 14'üncü haftaya kadar ayırt etmek zordur. Bu nedenle gebeliğin 14'üncü haftasında bebeğin cinsiyetinin görülmesi teorik olarak mümkün olsa da kesin bir tespit için görüntülemenin 16'ncı gebelik haftasında yapılması daha uygundur. Bebeğin cinsiyeti kromozomlarla oluşur.
Erkek Bebek
Seyrek ilişki ve ovülasyondan 10 gün önce kesinlikle ilişkiye girmeyin. Ovülasyonun olduğu gün ya da ovülasyondan 1-2 gün sonra birleşme. Daha hızlı olan erkek sperm hücreleri (Y) yumurtaya daha önce varacaklardır. Boşalmanın sayısı az olmalıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri