Hamilelik dönemi ilk başladığı zamanlar henüz giyim ve kuşamda değişiklik yapmaya gerek duyulmaz. Ancak dördüncü aydan itibaren artık dar kıyafetler giymemeye ve her zaman esnek yapılı kıyafetler giyilmeye özen gösterilmesi gerekir.
Gebelikte dar giyinildiği durumunda bebeğin gelişimi gerileyebilir. Bir diğer risk ise anne adaylarının nefes alma ve hareket kabiliyetini engellemesidir. Özellikle gebelikte dar pantolon giyildiği takdirde bebeğin hareket edebileceği alan kısıtlanır.
Özellikle karın bölgesini sıkı sıkıya saran kıyafetlerden, kan dolaşımınızı olumsuz etkilemesi nedeniyle, uzak durmanız gerekmektedir. Hamilelikte tercih edilebilecek en rahat giysilerden biri de elbiselerdir.
Hamileliğin ilk 3 ayında kilo artışı fazla olmaz. Bu nedenle hamile kalmadan önceki kıyafetlerinizi giymeye devam edebilir, alışverişe ihtiyaç duymadan bu dönemi rahatlıkla geçirebilirsiniz. Hamileliğinizin ilk 3 ayında dolabınızda kendinizi rahat hissettiğiniz aşırı dar olmayan kıyafetleri giyebilirsiniz.
Hamile Pantolonu Kaçıncı Ayda Giyilir? Hamile pantolonu, genel olarak gebeliğin üçüncü ayından itibaren giyilmeye başlanır.
İlgili 36 soru bulundu
Bu sebeple 3 aylık hamile bir kadının korse kullanması uzmanlar tarafından önerilmemektedir. Bedeni sıkan korse ve kıyafetler, anne rahmindeki bebeğin nefes almasını zorlaştırır ve hareketlerini kısıtlar.
Genelde 4.aydan sonra anne adaylarının vazgeçilmezi olan hamile kıyafetlerinin karın bölgesinin rahat olmasına özen gösterilmelidir. Özel tasarım hamile kıyafetleri hiçbir şekilde anne adayının karnını sıkmamalı ve rahat hareket edebilme imkanı sunmalıdır.
Eğer göğüsleriniz büyük ise ve hamilelik ile daha da büyüdüyse, gece yatarken de destek sağlama amaçlı sütyen kullanabilirsiniz. Bu dönemde hamile iç giyim olarak ise pamuklu ve hamileler için özel olarak üretilmiş yüksek belli külotları tercih etmelisiniz.
Hamileler Nasıl Sütyen Kullanılmalı? Gebelikte hassaslaşan memelerinize rahatsızlık vermemesi için destek kısmı olmayan sutyen kullanmanız gerekmektedir. Sutyeninizin kalın askılı , pamuklu, yumuşak ve esnek olması sizi büyük oranda rahatlatacaktır.
Firmalar tüm hamilelik süresince kullanılabilecek ürünler yaparlar. İç çamaşırları sentetik olmayan pamuklu kumaşlardan olmalıdır. Ayrıca iç çamaşırları vücudu aşırı sıkmamalı ve kan akışını engellememelidir. Hamilelik süresince aldığınız kıyafetlerin kombin olmasına ve diğer kıyafetlerinize uymasına özen gösterin.
Yenidoğan Bebek Kıyafeti Satın Alma
Bebek için ne zaman kıyafet alışverişi yapmaya başlamalısınız? sorusunu çok fazla soran pek çok hamile kadın var. Aslında bu konuda alışverişlerinizin birçoğunu 20 haftalık taramadan hemen sonra, bebeğin cinsiyetinin öğrenebileceği zamanlarda yapmak daha doğru bir davranış olacaktır.
Sürekli Sabit Şekilde Oturmaktan Kaçının
Bu sorunun şu ana kadarki bilimsel cevabı; hayır. Yapılan araştırmalar, bilgisayar tarafından yayılan dalgaların, hamilelik süresince bebeğe herhangi bir zarar vermediğini ortaya koymuş durumda.
Pamuklu taytlar hamilelik döneminde rahatlıkla tercih edilebilir, bunun nedeni kumaş kaliteleri ve esnek olmalarıdır. Ürünlerin pamuklu olmasıyla beraber bel bölgeleri de tercih nedeni olabilir. Hamileler için özel olarak üretilen taytların bellerinde lastik bulunmaz, lastiğe benzeyen esnek bir parça bulunur.
Hamilelik döneminde kurşun, kimyasal maddeler, röntgen ışınları ve iyonlaştırıcı radyasyon, boya buharı, tarım ve haşere ilaçları ve temizlik maddeleri hem anne adayı hem de bebeği için risk oluşturabilir.
Hamile boxer külot şort tarzı sayesinde yaz aylarında tercih edilebilir.
Hamilelik döneminden itibaren kullanabileceğiniz emzirme sütyeni modelimizi kategorimizden detaylı şekilde inceleyip satış noktalarımızdan sahip olabilirsiniz.
Hamileler İçin Uygun Kumaş Tercihi
Sentetik kumaşlar yerine keten, pamuk, yün gibi doğal kumaş türleri değerlendirilmelidir. Doğal kaynaklı bu kumaş türleri hamile kadınların ideal vücut ısısında kalmasına yardımcı olur. Terletmeyen yapısı ve esnek kumaş özelliği ile hamilelerin daha rahat etmesini sağlar.
Lohusa Külodu Kullanımı
Lohusa külotları, hamileliğin 5. veya 6. aylarından itibaren kullanılmaya başlanabilir. Bu dönemde alınan kilolar yüzünden daha önce kullanılan iç çamaşırları dar gelir.
Gebelik döneminde gitgide büyüyen karnınıza rağmen jean pantolonları tercih edebilirsiniz. İyi seçilmiş bir hamile jean pantolon, neredeyse her duruma uyacak şekilde kombin edilip giyilebilir. Hamilelik kot pantolonunuzun sizi, rahat ve sağlam hissettirmesi gerekir.
Kışın hamile giyiminde tek parça kalın kıyafetler yerine, kat kat, rahatsızlık vermeyecek yumuşak kıyafetler giyilmesi önerilir. Polyester ve sentetik kumaşlar yerine pamuklu kumaşları tercih etmeli ve aşırı terlemekten de kaçınmalısınız.
Hamilelik sırasında ayaklar ısınır, bu nedenle ayaklarınızı serin ve rahat tutmaya yardımcı olacak hafif ayakkabılar ve nefes alabilen malzemeler seçin. Bebek beklerken destek çok önemlidir, ayak bileği ve ayak kemeri desteği olan ayakkabıları önceliğiniz olmalı.
1- Hamile pantolonu
Alınan hamile pantolonun bel kısmında bulunan ve karnı saran örme kumaştan yapılmış olması ve bandın esnek olması oldukça önemlidir. Hamilelik dönemi içerisinde vücudun en çok büyüyecek olan kısmı elbette ki karındır. Bu kısmı saracak olan kumaşın ne çok sıkı, ne de çok gevşek olması gerekir.
Özel olarak hazırlanan ve büyük konfor sağlayan seçenekler arasında hamile mayosu bulunur. Denize girerken giyilmesi gereken ve kaliteli kumaşlardan meydana gelen ürünler kullanışlı tasarımlarıyla ön plana çıkar. Rahat kesime sahip olan mayo çeşitleri sayesinde kendinizi gün boyu konforlu hissedebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri