Gram altın aldığınızda işçilik veya komisyon farklı gibi konularda değer kaybı yaşamazsınız. Bu nedenle en iyi yatırım aracı gram altındır.
Fiziki altınlar ayrıca türlerine göre 8, 18, 14, 22 ayar çeşitlerine sahiptir. En karlı altın yatırımları ise içerisinde bulunan saf altın oranı yüksek olan yani 22 ayar altınlardır. Altın ayarı yüksek olduğunda, altın fiyatlarında meydana gelen artış sayesinde elde edilecek olan artışta daha fazla olacaktır.
Yatırımlarını altın ile yapmak isteyenler en mantıklı altın grubunun hangisi olduğunu araştırıyorlar. Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş yaptığı açıklamada en karlı altın grubunun astar altın olduğunu açıkladı.
Gram altınlar, gram altın hesapları veya sertifikalarına yatırım yapanların, altınlarını bozdurduklarında zarara uğrama olasılıkları daha düşük oluyor. Gram altının işçilik maliyetine sahip olmaması ve değerinde satılabilmesi yatırımcı açısından son derece avantajlı oluyor.
Erkek kolye modelleri de işçiliği az olduğundan bozdurunca değer kaybetmeyen altın kolye ürünleri arasında sayılmaktadır. Tam altın, reşat altını ve çeyrek gibi ürünlerden; beşi bir yerde ve madalyon gibi değer kaybetmeyen kolye modelleri oluşturulabilir.
İlgili 29 soru bulundu
GRAM ALTIN, SATARKEN EN AZ ZARAR EDECEĞİNİZ ALTIN
Bu, ziynet altında yok. Ayrıca gram altın en ucuz işçilikle alabileceğiniz altın durumunda, satarken en az zarar edeceğiniz altın. O nedenle gram altın çok kazançlı bir yatırım türü değerlendirmesinde bulundu.
İşçilksiz altınlar ise 24 ayar altın, külçe altın ve gram altınlardır. Bu tür altınlar genellikle yatırım amaçlı satın alınırlar. Bu tür altınlara yatırım yapanlar, altınlarını bozdururken zarar etmezler. Çünkü işçiliksiz altın saf altındır.
Zarar ettirmeyen altın çeşitleri
Alım satımda zarar etmemek için işçiliği düşük altın çeşitleri tercih edilmelidir. İşlemeli altın ve bileziklerden işçilik ücreti düşülür. Gram altın aldığınızda işçilik veya komisyon farklı gibi konularda değer kaybı yaşamazsınız. Bu nedenle en iyi yatırım aracı gram altındır.
Gram altın 24, çeyrek 22 ayar. Bu nedenle gramın değeri nispeten yüksek. Her iki altın türünün vadeye bağlı olarak yatırımcısının yüzünü güldürdüğünü söylemek mümkün ancak karlı bir yatırım için gram altın almak daha ideal sayılıyor.
Siz 14 ayar altın alırken hem %58'lik altın fiyatı hem de kalan maddelerin fiyatlarını ödersiniz. Ancak 14 ayar altını satmak istediğinizde, kuyumcular yalnızca içerisinde bulunan altın bedeline para öder. Bu nedenle 14 ayar altın satarken zarar edilir.
Yatırım için genellikle gram altın tercih edilir. Küçük birimlere bölünmüş olması nedeniyle işçilik maliyeti oldukça düşüktür. Gram altının likiditesinin yüksek olması kolaylıkla alınıp satılabilmesini sağlar.
1) Takı olarak altın alırken TSE belgesi aramalısınız. 2) Alacağınız altının üzerindeki ayarına, imalatçı firmanın veya kuyumcunun patent damgasına bakınız. 3) Aldığınız altının mutlaka faturasını alınız. 4) Altın satın alırken, altının gram olarak ağırlığını, gram fiyatını ve gram işçiliğini öğreniniz.
En değerli altın özellikle yatırım yapmak isteyenler açısından büyük bir öneme sahiptir. Bu konuda ise en değerli altın olarak gram altın öne çıkıyor. Bunun temel nedenleri altında tam fiyatı üzerinden satılması ile beraber, aynı zamanda işçilik maliyetinin bulunmamasıdır.
Altın, çok eski yıllardan beri bir yatırım aracı olarak kullanılmakta ve popülerliğini yitirmeden kullanılmaya devam etmektedir. Sunduğu avantajlardan dolayı sıklıkla tercih edilen altın, birikim yapmak isteyenler için ideal bir yatırım aracıdır.
24 ayar altın 0.995 saflığında has altından, 22 ayar altın ise 0.916 saflığında has altından oluşur. %100 saf altını 24 ayar ifade etmektedir. 24 Karat altına saf altın denir. 24 Karat altın dışındaki ayarlarda altın miktarını bulmak için altının ayar derecesi 24'e bölünür.
Vatandaşlar 1 gram altı altınlarını bozdurabilecek
Ancak vatandaşlarımızın elinde bulunan yarım gramlık, 0.25 gram altınlarla ilgili bir sorun yok. Kuyumculara gidip bozdurabilecekler.
Yarım altın, çeyrek altının 2 katıdır.
22 ayardan üretilmesinin yanı sıra alım ve satım ile son derece kazançlı bir işlem olarak kabul edilebilmektedir. Bu doğrultuda kişiler cumhuriyet altını alıp satarak son derece karlı yatırımlar gerçekleştirebilmektedir.
En Büyük Altın Hangisi? En küçük altın olarak gram altın bilinirken en büyük altın olarak akıllara ilk olarak Cumhuriyet altını gelebilir. Ancak Cumhuriyet altınının da iki buçuk katı daha büyük olan Gremse altın bulunur. 0.995 saflığında 24 ayar has altından ya da 0.916 saflığında 22 ayar has altından yapılabilir.
22 ayar kelepçe altın bilezik modellerinde işçilik daha fazla olup, marka ve modele göre de bu işçilik artmaktadır. 22 ayar burma bilezik bozdururken kayıp oranı %2,5-3 oranındadır. Örneğin 10.000 liraya aldığınız Adana burma bileziği bozdururken 9700-9750 lira arasında bozdurabilirsiniz.
Özellikle gram altın aldığınız zaman altınınızın değerini koruduğunu görürsünüz. Bunun için de yatırım yapmak isteyenler, altın almak için 24 ayar gram altın tercih eder. Satın alınan altının saf altın olması, kendi değerine göre satılma ve alınma avantajlarıyla öne çıkacağı görülür.
Kuyumcu altın fiyatları ise genellikle Kapalıçarşı'ya göre biraz daha yüksek olabilir. Bunun nedeni, kuyumcuların müşteriye daha özel hizmet sunmak istemeleri ve altın ürünlerinin işçilik maliyetlerinin Kapalıçarşı'ya göre daha yüksek olmasıdır.
Finansal yatırım araçları yıllık olarak değerlendirildiğinde, külçe altın, Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 0,14, TÜFE ile indirgendiğinde yüzde 33,59'la yatırımcısına en yüksek reel getiriyi sağlayan yatırım aracı olarak öne çıktı.
Yatırımlık takılarda genel olarak 22 ayar altından ve işçiliği maliyeti az olan bilezikler tercih edilmektedir. Yatırımlık bileziklerde öne çıkan modeller ise tel, burma, örgü, Ajda, kibrit çöpü, oluklu gibi isimlerle tercih edilmektedir.
Yeni ve eski tarihli çeyrek altın, tarih fark etmeksizin bozdurma fiyatı aynıdır. Yani iki altın da aynı rakamdan kuyumcu tarafından geri alınır. Bunun sebebi, altın bozdurma anında altın, hurda değeri üzerinden işlem görür ve hesaplanır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri