Para çiçeği birçok çeşide sahip olan bir bitki aslında, bu nedenle de bir bakıma çok fazla seviliyor. Bereketli olarak anılmasının temel sebeplerinden bir tanesi de çok türü olmasıyla alakalı. Crassula ismi ile de bilinen bu özel çiçek, en çok da kamp ateşi adlı türüyle bilinir.
Bereket, İyi Şans ve Para Çiçeği: Crassula
Latince adı Crassula olan bu bitki, halk arasında para çiçeği, bereket çiçeği, yeşim ağacı ve mücevher çiçeği olarak tanınıyor. Bereket çiçeğini diğerlerinden farklı kılan özelliği bereketin, şansın ve paranın çiçeği olması.
Para çiçeği, hızlı büyüyüp gelişir ve yeşil yapraklar açar. Bu nedenle de bolluk ve bereketi temsil ettiğine inanılır. Bundan dolayı para çiçeği, şans bitkisi ve yeşim bitkisi isimleri ile de bilinir. Anavatanı Güney Afrika olan para ağacı zenginliği simgeler.
Krizantem, orkide, gül, şakayık, mimoza, karanfil ve tamamıyla yeşil bir görüntüye sahip olan bu çiçekler arasında ilk başta bulunmaktadırlar. Gerek kokuları güzel olan gerek de görüntüleri mükemmel olan ve tamamen estetik yönden bile kişileri etkisi altına alan bu bitkiler eve şans getirmektedir.
Karanfil, mimoza, şakayık, gül, orkide, krizantem ve tamamen yeşil görünüme sahip olan bitkiler bu türler içerisinde öncelikli sırada yer alır. Hem kokuları çok hoş olan hem de görünümleri çok güzel olan ve tamamen estetik açıdan bile insanları etkileyen bu çiçekler eve uğur getirir.
İlgili 22 soru bulundu
Dünya'nın En Değerli Çiçeği. Dünyanın en değerli çiçeği: Centaurea Tchihatcheffii'dir. bir tek Ankara'da, Gölbaşı yakınlarındaki Hacı Hasan'da, küçücük bir tarlada bulunur. Mayıs'ta açar, Haziran'da kaybolur.
Yatak odanızın güneydoğu köşesi sizi para konusunda berekete sevk eder. Bu köşeye parayı ve bereketi çağıran mor renkte bir obje koyabilir ya da mor bir kılıf içinde hesap cüzdanı veya bir miktar parayı bu köşeye yerleştirebilirsiniz. Evinizde eski, küflü, kırık, bozulmuş veya çatlamış hiçbir eşya bulundurmayın.
Para çiçeği bereket anlamına gelmektedir. Bulunduğu bölgede 3 aydan fazla yetişmesi durumunda o bölgeye para ve bolluk getirileceğine inanılır. Para çiçeğinin Latincesi Crassula olarak bilinmektedir. - Güney Afrika kökenli bir çiçektir. - Yaprakları yeşil renge sahiptir.
Elma, ayva ve nar Anadolu'da bolluk ve bereketin simgesidir.
Kılıç Bitkisi
Asya'da bu bitkiyi evde yetiştirmenin bereket, güzellik ve sağlık sağlayacağına inanılır. Bu yüzden ev girişinde konumlandırılır. Bakımı kolaydır, aşırı su sevmediği için 3 haftada bir sulama yapılabilir. Özellikle ev veya araba almak isteyen kişiler, kılıç bitkisini ekerken dileklerini diler.
Melek kanadı çiçeği, iç mekânlarda bakılan sarmaşık süs bitkisidir. araceae familyasına ait olan bu bitki, Syngonium podophyllum türüdür. Bu bitkinin bir diğer adı ise okbaşı çiçeğidir. Melek kanadı çiçeğinin anavatanı ise Brezilya, Bolivya, Ekvador ve Meksika'dır. Melek kanadı çiçeği bakımı oldukça kolaydır.
Diğer adı mavi kantoron olarak bilinen Peygamber çiçeği, ılık bölgelerde tahıl tarlalarında yetişen şifalı bir bitkidir. Bileşikgiller familyasından olan bu bitki, Türkiye'de sıklıkla görülmektedir. Haziran ayında başlayan çiçeklenme dönemi ağustos sonuna kadar devam eder.
Tesbih çiçeğinde bulunan tesbih tanesi gibi yaprakların artması sonucunda şansın artacağı hakkında bazı inanışlar da bulunuyor. Tesbih çiçeği yetiştirilmesi için özellikle de sabah güneşi alan nemli ortamın iyi ayarlamış olması gerekir.
İhracatı yapılan bitki türleri
Belli başlı ihracatı yapılan tıbbi ve aromatik bitkiler, defne, sığla yağı, ıhlamur, keçiboynuzu, çam fıstığı, kapari, kekik, nane, kimyon, anason, rezene, ardıç, reçine, bitkisel adaçayı, meyan kökü, biberiye, sumak, mahlep, sahlep, safran, kişniş, çörek otu, şerbetçi otu vd'dir.
En resmi çiçeklerden biri olan orkide aşkı, lüksü, güzelliği ve gücü temsil eder.
Renkler, Feng Shui felsefesinde önemli bir yer tutar. Buna göre dekorasyonunuzda altın rengine yer vermeniz bolluk ve berekete kapınızı açmanıza yardımcı olur. Vazo, şamdan, tepsi, ayna gibi dekoratif malzemelerde altın renklerini tercih edebilirsiniz. Bolluk bereket için bir diğer renk ise mor.
Türklerde bereket sembolü olarak kullanılan meyve motiflerinden özellikle üzüm, nar, incir, kavun, karpuz, buğday başağı v.b. taneli bitki ve meyveler genellikle doğurganlığın, bereketin ve hayat ağacının sembolü olarak eski çağlardan beri kullanıla gelen süslemeler arasındadır.
Kapıya veya kapının kenarına gelenlerin içeri girmeden önce görecekleri ve olumlu hissedecekleri dekoratif bir şeyler asılmalıdır. Kapıdan girer girmez görülebilecek bir yere nazar boncuğu, fil imgesi, kuru biber, kuru kabak gibi koruyucu bir tılsım asılmalıdır.
Centaurea cyanus, papatyagiller (Asteraceae) familyasından özellikle Orta Avrupa'da bulunan mavi mor yapraklı çiçekleri olan bir bitki türü. Bitki 40–90 cm uzunluğundadır. Mavi renkler protosiyanin pigmentinden kaynaklanır. Estonya'nın ulusal çiçeği olan peygamber çiçeği, Avrupa kültürü ve folklorunda önemli yer tutar.
Bereket Çiçeğini Diğerlerinden Farklı Kılan Özelliği Bereketin, Şansın Ve Paranın Çiçeği Olması. Peki Gerçekten Para Çiçeği Bereket Getirir Mi? Feng Shui Felsefesine Göre; Evinde Bu Bitkiyi Yetiştiren Kişilerin Yolları Berekete Ve Şansa Çıkıyor.
Dr. Yelda Güzel, sadece Antakya dağlarının bir kayalık vadisinde yetişen yeni bir çiçek türü keşfetti. Beş yapraklı sarı renkli çiçeğe Dionysia Zeynepiae Güzel (Zeynep Işık Çiçeği) ismi verildi. “O kadar nadir ki Antakya dağlarındaki daracık, saklı bir kayalık vadi haricinde dünyanın hiçbir yerinde yok.
3) Evin Bereketini Artırır
Adaçayı yakmak negatif enerji dönüşümü için kullanılmaktadır. Bu tütsünün yaydığı enerji sayesinde evinize bereket gelecektir. Yakılan adaçayının küllerini ise çöpe atmayınız. Mümkünse pencereden dışarı savurmalısınız.
Kapı, doğuda olmalı
Evde önce oryantasyona bakılır sonra pusulayla yönleri tayin edilir. İdeal konum, evin güneye doğru bakmasıdır.
Dünyevi işlerin hayırlı olması, maddi zorluklar çekenler helal para kazanmak amacıyla ve borçlarından kurtulmak için Allah'a yönelerek dua ederler. Bol rızık ve bereket için Peygamber Efendimiz Vakıa Suresinin okunmasını buyurmuştur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri