Terletmeyen kumaşlar denince akla gelen ilk seçeneklerden biri şile bezidir. Şile bezinin elbise, gömlek, bluz hatta pantolon seçenekleri ile rahat bir yaz geçirebilirsiniz. Her mağazada kolay bulunmasa da araştırdığınızda birçok satış noktasında şile bezi ürünlere rastlamanız mümkün.
KETEN. Keten gömlek ve ceketler yazın terletmediği ve koku yapmadığı için tercih edilebilecek kumaş türlerindendir. Çabuk kırıştığı için, pantolon ve etek yerine gömlek tercih etmek kullanım açısından daha rahattır.
Yazın en büyük sorunlardan biri giysilerimizde hangi kumaşı tercih edeceğimizdir. İpek kumaş, poplin kumaş, krep kumaş ve keten kumaş yazın en serin tutan ve en kullanışlı kumaş türlerinden bazılarıdır. Ağır gramajlı kumaşlardan ise yazın kaçınılmalıdır.
Pamuk kumaşlar tamamen doğal bir yapıya sahiptir. Bu nedenle ciltte alerjik reaksiyon oluşturma riski çok azdır. Hava geçirgenliği yüksek olan özel yapısı sayesinde terlemeyi önler ve nemi emerek sıcak yaz aylarında konfor sağlar.
İlgili 25 soru bulundu
Hiperhidroz durumunda ve aşırı terlemekten kaçınmak için, yalnızca pamuk veya yün gibi doğal liflerden yapılmış giysiler giymek en iyisidir.
Sıcak havalarda tercih edilmemesi gereken bir kumaştır. Çünkü terletir ve teri emmez. Hava geçirgenliği sağlamadığı için teninizi yakabilir. Özellikle hassas cilde sahip olanlarda alerji sorunlarına yol açabilir.
Günümüzde en sağlıklı kumaş türü pamuklu kumaş olarak bilinmektedir. Keten, Pamuklu, İpek, Yünlü, Kaşmir, Angora, Akrilik, Lateks, Naylon, Polyester. Pamuklu kumaş, kumaş türleri arasında maksimum kullanılan maksimum kullanılandır.
Polyester nefes almayan sentetik bir iplik olduğu için terletme ihtimali oldukça yüksektir. Sıcak havalarda tercih etmemeniz gereken bu malzeme hava geçirgenliği sağlamaz. Bundan dolayı %100 bu iplikten üretilen ürünler terletir ve teri emmez.
Polyester kumaşın terleten bir yapıya sahip olduğunu söylemek mümkündür. Özellikle sıcak havalarda mutlaka kullanılmaması gereken bir kumaş olduğunu eklemek gerekir. Çünkü herhangi bir şekilde teri emmez ve ciddi anlamda terleme yaratır.
KABARTMA TOZU Kabartma tozu ve limon suyu karıştırılarak yapılan bu kür, hem bakteri hem de koku oluşumunun önüne geçer. Banyo yapmadan önce, limon suyu ve kabartma tozu karıştırılarak hamurlaştırın. Bu hamurlaşmış karışımı koltuk altlarına uygulayın. Yaklaşık 10 dakika bekleyin.
Polyester ve Pamuk Karşılaştırması
Polyester sentetiktir ve büzülmeye karşı dayanıklıdır, ancak pamuk doğaldır ve büzülür ve esner. Polyester ve pamuk arasındaki temel farklardan bir diğeri de dayanıklılığıdır. Polyester, kimyasal yapısı nedeniyle pamuktan çok daha dayanıklıdır.
Saten kumaş, parlak dokusu itibari ile vücut hatlarınızı belli etmeye müsait olduğundan, elbisenizin stiline uygun olacak tarzda bir saten türünü seçmenizi öneririz. Elbiseniz dar, vücuda oturan bir model ise daha kalın dokulu ve mat olan saten kumaş türü tercih etmelisiniz.
Farklı yüzdeler ile pamuk ve polyesterden üretilen Terikoton kumaş sağlık sektöründe kullanılan kıyafetlerde kullanılan bir kumaş türüdür. Terikoton kumaş hava geçirgen bir kumaştır ve aynı zamanda terleme de yapmaz. Kolay yıkanabilir ve leke tutmaz olmasından dolayı sağlık sektöründe çok fazla tercih edilir.
Saydığımız özelliklerinden dolayı son yılların favori koltuk kumaş türlerinden olan tay tüyü kumaş tüylü yapısıyla oldukça sıcak tutarken, terleme de yapmaz, Kılıflardan yastıklara, koltuklardan sandalyelere geniş kullanım yelpazesi ile de oldukça popüler bir kumaş türüdür.
Pamuklu kumaşlar teri dışarı atamadığı için vücutta üşüme hissi yaratıyor ve çoğunlukla aktiviteler sonrası hastalanma ihtimaliniz artıyor. Sentetik spor kıyafetleri ise hafif, esnek ve nefes alabilen yapılarıyla size maksimum hareket özgürlüğü sağladığı gibi terinizi vücutta tutmayarak dışarı atıyor.
Viskon Kumaş Terletir mi? Viskon kumaşlar hava akışını serbest bırakacak bir yapıya sahiptir. Bu nedenle oldukça konforlu bir kullanım sunmaktadır terleme sorununu tamamıyla ortadan kaldırır. Oldukça güçlü emiş özelliğine sahip olmaları ise yaz aylarında kullanımını ideal kılar.
Çok beğenilmekte olan bu kumaş türü, aynı zamanda giyen kişi için de çok rahat bir hareket kabiliyeti yaratmaktadır. Elastan Kumaş Terletir mi? Elastan kumaşlar ter tutmamaktadır. Bu sebepten dolayı da çok fazla tercih edilmekte olan bu kumaş türü, teri emerek giyen kişiye çok kolay bir giyim imkanı sunmaktadır.
Polyester kumaşların dayanıklı ve uzun ömürlü olması dikkat çeker. Bu özellikleri sayesinde giyim, ev tekstili, mobilya ve endüstriyel kullanımlar gibi birçok alanda tercih edilirler. Polyester ip kumaşlar neme karşı dayanıklı olması sayesinde açık hava etkinlikleri ve spor aktiviteleri için ideal kullanım sunar.
Viskon pamuktan çok daha yüksek olan bu nem alma özelliğinden dolayı boyanmaya ve baskıya çok elverişlidir. Ayrıca renklerin daha parlak ve canlı görünmesini sağlar. Kuru halde iken dayanıklılığı pamuktan düşüktür. Yaş halde iken dayanıklılığı ise çok düşük bir orandadır.
Sağlıklı kumaşların en önemli özelliği doğal ham maddeler ile üretilmesidir. Pamuk, keten, kenevir, ipek, yün, alpaka, angora, kaşmir, tiftik, rami ve aluyot gibi doğal liflerden elde edilen kumaşlar sağlıklıdır.
Hayır, viskon, kayın ağacından elde edilen ve içinde selüloz barındıran bir tekstil hammaddesidir. Hiçbir şekilde naylon değildir ve tamamen doğal bir üründür.
Polyester satın alabileceğiniz en tehlikeli kumaştır. Polyester naylon ve plastikten elde edilir. Derinin hava almasını önler. Polyester ve naylon kumaşlar gribal enfeksiyonlara davetiye çıkarmakla birlikte, çeşitli cilt hastalıklarına ve kadın hastalıklarına sebep olabilir.
Hava geçirmeyen bir kumaş yapısına sahip olan polyester bazlı kumaşlar kışın sizi sıcak tutar. Yazında terletmeyen yumuşak ve rahatsız etmeyen kumaş yapısında olduğunu söyleyebiliriz. Kışın rahatlıkla polyester kumaşı tercih edebilirsiniz.
Pamuk Saten Kumaşın farkı nedir ? Pamuk Saten kumaşların özelliği 80 tel iplik dokuma desen ve baskı netliği hava geçirgen yapısı ile terlemeyi önleme.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri