Ayarlar'ı açın ve Uygulamalar ve bildirimler'i seçin. İzinlerini kontrol etmek istediğiniz uygulamayı bulun ve seçin. İzinler'e dokunun. Artık uygulamanın tüm izinlerini görebilirsiniz.
Cihazınızda Ayarlar uygulamasını açın. İzin yöneticisi'ne dokunun. İzin türüne dokunun. Herhangi bir uygulamaya izin onayı verdiyseniz veya reddettiyseniz onları burada bulabilirsiniz.
Android Uygulaması İzinleri Nedir? Android uygulaması izinleri, bir uygulamayı ilk kez açtığınızda uygulamanın telefonunuz üzerindeki hassas donanıma veya veriye erişmesi gerektiğinde ortaya çıkan genellikle gizlilikle ilgili olan rızanızın olup olmadığına yönelik sorulardır.
Cihazınızdan sistem ayarlarına girin, Güvenlik'e gidin; Aşağı doğru inerek Bilinmeyen kaynaklar'ı bulun ve ilgili ayarın devre dışı bırakıldığından emin olun.
İlgili 40 soru bulundu
Sistem ayarlarını değiştirme izni, bir uygulamanın yalnızca genel ayarları değiştirmesine olanak verir. Global ayarlarda bir değişikliğe izin vermez. Neden tehlikelidir: Kulağa riskli gibi gelse de, aslında oldukça zararsız bir izindir. Bu izin verildiği takdirde ayarlarda kayda değer bir tehlike yaratmaz.
Google Hesabınıza erişimi olan uygulama ve hizmetleri görüntüleyin. Erişimini kaldırmak istediğiniz uygulama veya hizmeti seçin. "{App name}, Google Hesabınızdaki bazı bilgilere erişebilir" bölümünde Ayrıntıları göster'i seçin. Erişimi kaldır'ı seçin.
Harici birimdeki uygulamalara izin vermeye zorla: Android'de uygulamaların harici depolamaya (microSD karta) yüklemek mümkündür. Bu ayarı değiştirmek harici depolamaya taşınmayı desteklemeyen uygulamaların çalışmamasına sebep olur.
Klasör Bölmesi'nde, izinleri ayarlanacak olan klasöre sağ tıklayın ve Özellikler'e tıklayın. Not: Ortak Klasörler'i göremiyorsanız, Klasör Bölmesi'nde Ctrl+6 tuşlarına basın. İzinler sekmesindeki İzinler'in altında, listeden bir izin düzeyi seçin.
İşlemlerimize telefonumuzun Ayarlar menüsüne girerek başlıyoruz. Ayarlar menüne girdikten sonra Genel sekmesine geçiyoruz. Daha sonra Genel sekmesindeki menüyü biraz aşağı doğru kaydırarak Güvenlik menüsüne giriyoruz. Güvenlik bölümünde ise 'Bilinmeyen Kaynaklar' seçeneğini aktif konuma getiriyoruz.
Üçüncü taraf uygulamalar, X platformunda dış geliştiriciler tarafından oluşturulmuş, X'ın sahip olmadığı ve doğrudan işletmediği uygulamalardır. Bir üçüncü taraf uygulama X hesabınıza bağladığınızda bu uygulamaya hesabınızı kullanması için erişim izni vermiş olursunuz.
Telefonunuzda Ayarlar'ı açın, ardından Uygulamalar > Uygulamaları yönet > WhatsApp > Uygulama izinleri veya Diğer izinler'e dokunun.
Google Hesabım sayfasını ziyaret ederek 'oturum açma ve güvenlik' kısmında yer alan 'hesaba erişimi olan uygulamalar' seçeneğine tıklarsanız, uygulamaları ve erişebildikleri bilgilerin bir listesi ile karşılaşacaksınız.
Başka Windows 10'te, > Ayarlar > Gizlilik > Dosya sistemi başlat'a gidin ve Uygulamaların dosya sisteminize erişmesine izin ver'in Açık olduğundan emin olun. Windows 11'de Başlangıç > Ayarlar > Gizlilik & güvenlik > ve Uygulamaların dosya sisteminize erişmesine izin verin ifadesinin Açık olduğundan emin olun.
Kısıtlanmış ayarları etkinleştirdiğinizde uygulamaların, kişisel verilerinizi riske atabilecek hassas bilgilere erişmesine izin vermiş olursunuz. Uygulama geliştiriciye güvenmediğiniz sürece kısıtlanmış ayarlara izin vermenizi önermeyiz. Bazı meşru uygulamalar, kısıtlanmış ayarları etkinleştirmenizi isteyebilir.
Hayır. Android kaç telefonunuz? Yeni sürümlerde uygulamayı açarken izin istiyor, onaylamadan izni vermiyor.
Ayarlar'ı açın ve Uygulamalar ve bildirimler'e dokunun. Android izin denetleyici uygulamasını açmak için İzin yöneticisi'ne dokunun. Konum gibi ilgilendiğiniz uygulama izinleri listesinden belirli bir izne tıklayın. Burada, konumunuza her zaman veya yalnızca kullanımdayken erişimi olan uygulamaları göreceksiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri