Hastane çıkışı setlerinde bebeğinizin ihtiyaç duyacağı bütün giyim parçaları olduğu için tek seferde bütün ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz. Bu nedenle, doğumdan önce bebeğiniz için hastane çıkışı setlerinden en az iki tane satın almalısınız.
Bebeğin tüm ihtiyaçları düşünülerek hazırlanan bu setler 11 parçalı setlerden başlayıp 3 parçalı setlerden oluşabilir. Bu setlerde en olmazsa olmaz parçalar alt giyim, üst giyim ve beredir. Eğer alt parça pantolon şeklinde ise setin içeriğinde patik olmasına dikkat etmelisiniz.
Buna bağlı olarak yenidoğan bebek kıyafetleri seçiminde fazla abartmamak ve gerekli sayıda almak yeterli olacaktır. Yeni doğan bebekler için kıyafetler şu şekilde tercih edilmelidir: - 4 veya 5 tane body yeterli olmaktadır. Bunların 2 tanesi yeni doğan, diğerleri ise 0-3 ay aralığında seçilmelidir.
Yenidoğan çağında bebekler çok hızlı büyüyecekleri için, alınan giysileri 1-2 kereden fazla giyemezler.
Hastane çıkışı takımlar zıbın, çıt çıtlı body, yelek, patikli alt, patikli tulum, şapka ve eldiven gibi bebeğinizin rahatlıkla giyebileceği kıyafetler ile önlük, ağız bezi, göbek bağı kuşağı, mendil, kundak,battaniye ve takı yastığı gibi aksesuarlardan oluşur.
İlgili 16 soru bulundu
Bu detay en önemlilerinden biri. Bu nedenle de hastane çantası, hastane çıkış çantası olarak da bilinir. İçinde mevsimlik bebek battaniyesi, alt değiştirme bezi, tulum, çıtçıtlı body, önlük, banyo havlusu, emzik, biberon, pişik kremi, yelek, hırka, çarşaf gibi ürünler olur.
Çorap, eldiven ve şapka. Şapka ve battaniye dahil eve gidiş giysisi. Prima Yenidoğan gibi özellikle yeni doğan için yapılmış yaklaşık 20-30 bebek bezi.
Hava sıcaklığı 16-22 derece gibi çok soğuk veya sıcak değilken, rüzgar ve güneş yokken, bebek dışarı şapkasız çıkabilir. Soğuk havalarda ve yaz mevsiminde şapka önerilir.
Hamileliğin ilk 3 ayı içinde alınacaklar listesi yapmaya başlayabilirsiniz. Genel olarak bebeğin cinsiyetinin belli olduğu 16. hamilelik haftasından sonra da alışveriş işine girişebilirsiniz.
Hastane çıkışında bebeğinize set olarak satılan bebek hastane çıkışı giysilerini giydirebilirsiniz. Tulum, alt üst takım, çıtçıtlı body ile çorap, bebek şapkası ve eldiven gibi aksesuarlardan oluşan setler bebeğinizi pratik bir biçimde giydirmenizi sağlar.
Yeni ve etiketli bebek kıyafetleri daha düşük sıcaklıklarda yıkanabilir. Yani lekesi olmayan kıyafetlerin 30 derece su sıcaklığı ile temizlenmesi mümkündür. Fakat bebek kıyafetleri 60 derecede yıkanır mı sorusunun yanıtı da evet olarak yanıtlanabilir.
10'lu hastane çıkışı setlerinde kıyafetlerin yanında; battaniye, eldiven, şapka, çorap, önlük, ağız bezi gibi aksesuarlar yer alıyor. Hastane çantanıza içerisinde tüm ihtiyaçların bulunduğu bu tip bir ya da iki seti ve tek parça ya da takım olarak kullanabileceğiniz birkaç kıyafeti eklemeniz yeterli oluyor.
Çantanıza bebeğinizin doğumu sonrasında sizin ve bebeğinizin ihtiyaç duyabileceğiniz giysileri ve eşyaları koymanız gerekiyor. Doğum çantalarının olmazsa olmazı hastane çıkış setleridir. Bebeğiniz dünyaya geldikten sonraki birkaç günü karşılayacak ihtiyaçlarını bebek hastane çıkışı seti ile giderebilirsiniz.
Doğum çantası, erken doğum ihtimaline hazırlıklı olmak için en geç 32. haftada hazırlanmalıdır. Doğum çantası hazırlamadan önce ilk olarak yapmanız gereken şey, doğum yapacağınız hastanenin size sağlayacağı hizmetleri öğrenmektir.
Beslenme ile barsak hareketleri artacaktır; bu nedenle beslenme sonrasında bebeğinizin altını değiştirmeniz gerekebilir. Bebeğin altını ıslak pamukla silebilir, çok kirli ise yıkayabilirsiniz. Hazır silme bezleri, yolculuklarınızda pratik olacaktır. Bebeğin cildi çok hassastır.
Zamanında doğan bebeklerde ilk 10 gün, erken gelen bebeklerde ilk 15 gün başlık takılması yeterlidir. Bunun yanında ilk bir ay boyunca farklı olarak eldiven takılması uygundur. İlk bir aydan sonra eldiven kullanmaya gerek yoktur çünkü bebekler ellerine bakıp; ten teması kurmak isteyecektir.
Bebekler, güvenlikleri için yüksek bir yerde, evcil bir hayvanla, bir yabancıyla, 5 yaşın altında başka bir çocukla, 14 yaş altı bakıcıyla , açık havada ve arabada asla yalnız bırakılmamalıdır.
Bebeğin doğduğu gün ona giydirilen ilk kıyâfetin (zıbın, kundak, göbek bağı vb.) beyaz olması isabetlidir. Peygamber Efendimiz -sallâllâhu aleyhi ve sellem-'in kızı Hazret-i Fâtıma'nın doğumunda hazır bulunan Sevde binti Misrah, bebeği, sarı bir kundağa sarar.
Bazı bebekler 1 numara bezleri daha uzun süre kullanabilir. Bazıları ise daha erken bir zamanda geçiş yapabilir. 1 numara bez, genellikle 2,5 ile 5 kilogram arası ağırlığındaki bebekler için tasarlanır.
İlk aylarda bebek hediyelik kıyafet olarak 0-6 ay bedenler alınması önerilmektedir. Ayağa kadar fermuarlı veya çıt çıtlı olan kıyafetlerin seçilmesi, iyi bir tercih olmaktadır. Sık bez değiştirileceği için altının kolaylıkla açılabilmesi, önem arz etmektedir.
6. Hastanede giymek için terlik: Doğumdan sonra ayaklarınız şişebileceği için mümkünse rahat, belki bir numara büyük bir terlik tercih edilebilir. Çorap, sabahlık, ped, emzirme sütyeni, doğumdan sonra giyilecek rahat kıyafetler de çantaya konması gerekenlerden..
Bebek kıyafetlerini yıkamak için en ideal zaman, doğum çantası hazırlığına giriştiğin haftalar olabilir. Yani gebeliğinin 32. haftasına itibarıyla hazırlıklara başlayabilirsin.
Anne taburcu olacağı gün rahat, önden düğmeli ve pamuklu bir kıyafet seçmelidir. Esra Ertuğrul çok sorulan ve yanlış bilinen bir konuda daha açıklama getiriyor; “Hastane çantasına rezene çayı ya da mama koymanıza gerek yok. Bebeği o süreçte sadece sürekli emzirmeniz yeterlidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri