Eyyûb'un duasını kabul eder. Topuğunu yere vurmasını, çıkacak olan su ile yıkanmasını ve bu soğuk suyu içmesini emr eyler. Hz. Eyyûb emr-i İlâhî'yi yerine getirir ve topuğunu yere vurur, mucizevi soğuk bir su fışkırır.
Sabrıyla bilinen Hz Eyyüb'e verilen mucizeler şunlar:
Biri sıcak, biri soğuk, iki pınar fıskırmıs. Sıcak sudan yıkanınca bedenindeki, soğuk sudan içince içindeki hastalıklardan kurtulmus. Kuvveti geri gelmis.
7 YIL SABRETTİ
Hazret-i Eyyub, yedi yıl dert ve belâ içinde kaldı. Hâlinden hiç şikâyet etmedi. Şeytan, bu defâ insan sûretinde Rahîme Hâtunun karşısına çıkıp onu Eyyub aleyhisselamın hizmetinden alıkoymaya çalıştı.
Rivayete göre Eyyûb hastalanmadan önce yetmiş, iyileştikten sonra da yetmiş yıl yaşamıştır. Onun bütün ömrünün doksan üç yıl olduğu da nakledilir.
İlgili 29 soru bulundu
Eyyup, sabır timsali bir peygamber olarak tanınmaktadır. Eyyup Peygamber'in hastalık çektiği mağara, yıkanarak ve suyundan içerek şifa bulduğu kuyu Şanlıurfa'nın Eyyûbiye Mahallesi'nde bulunmaktadır.
Yunus (peygamber) - Vikipedi.
Eyyub'un canlı bir örnek olan hâli ve kıssası Kur'anı-ı Kerim'de yer almaktadır. Onun uzun süren dayanılmaz bir hastalığa müptelâ olduğu, fakat bu İlâhî imtihanı üstün azmi ve sabrı neticesinde kazandığı, sonunda Rabbine yaptığı niyazı sayesinde sıhhat ve afiyete kavuştuğu anlatılmaktadır.
Hanımı ise Hz. Ya'kūb'un kızı Liya veya Hz. Yûsuf'un oğlu Efraim'in kızı Rahme'dir. Eyyûb takvâ sahibi, yoksullara karşı merhametli, dulları ve yetimleri kollayan, misafire ikram eden, yolcunun yardımına koşan ve Allah'ın verdiği nimetlere şükreden iyi bir insandır.
Allah, Eyüp Peygamberi bilinen ve görünmeyen düşmanın hilesiyle imtihan etti. Görünmeyen ve fakat bilinen düşman şeytandır. Sâd suresinde: “Kulumuz Eyüp'ü an! O, Rabbine: “Şeytan, bana bir kötülük ve azap dokundurdu.” demişti…
Sonra Allahü teâlâ Eyyub aleyhisselamın, hocaları ile ders okuyan çocuklarının da zelzeleyle ruhlarını aldı. Bu defâ hoca şekline giren şeytan feryâd ve figân ederek Eyyub aleyhisselamın yanına geldi; “Ey Eyyub! Allahü teâlâ evini zelzele ile yıktı. Çocukların öldü.
Eyyub (A.S. )'u andığı zaman meleklerin ona dua ve istiğfar ile cevap vermeleri İblis'in Eyyub'u kıskanmasına yol açtı. Hatta İblis onu din yönünden fitneye düşürüp sarsmak için Allah'tan kendisini onun başına musallat etmesini istedi; Allah (C.C.) da İblis'i sadece mal noktasından onun başına musallat kıldı.
Eyyûb'un annesi, Lut aleyhisselamın kızıydı. Taberi'ye göre babasının ise Nemrud'un Hz. İbrahim'i ateşte yakmak istediği gün hak din ile müşerref olanlardan ya da Hz. İshak'ın soyundan biri olduğu söylenir.
Peygamberlerden biri olan Yakub (a.s.)'ın kardeşlerinden biri olan Iys'in neslinden gelen bir peygamberdir. Hazreti Eyyub (a.s.) Şam taraflarında yaşamıştır.
Eyüp peygamberin hanımıdır. Aynı zamanda Hz. Yakup'un kızı Liya veya Hz. Yusuf'un oğlu Efraim'in kızıdır.
Eyüp ismi Kuran-ı Kerim'de geçmektedir. Zaten Arapça kökenli bir sözcüktür. İsmi taşıyan Eyüp peygamber dolayısıyla Kuran'daki ayet ve surelerde bu isme rastlanmaktadır. Eyüp ismi Kuran'daki Sad Suresinin 41. ayetinde ve Enbiya Suresinin 83. ayetinde geçmektedir.
Eyüp peygamberin şifa bulmak için; ennî messeniyed durru ve ente erhamur râhimîn (Enbiya Suresi 83.Ayet) olarak dua ettiği bilinmektedir. Meali şöyledir: “… Bana gerçekten hastalık isâbet etti. Sen merhametlilerin en merhametlisisin!” (Enbiyâ Suresi 83) diyerek dua etmiştir.
Eyüp'e ayağını yere vurmasını emretti. Yerden fışkıran su ile tüm yaraları anında iyileşti.
Kur'an'da adı geçen peygamberlerin, vazife sırasına göre ilki Âdem, sonuncusu ise Muhammed'dir. Bu ikisi arasında, sayısı bazı hadis kaynaklarına dayandırılan, 124 bin veya 224 bin olan başka peygamberlerden de bahsedilir. Ancak bu peygamberlerden 25'inin ismi Kur'an'da yer almaktadır.
Kur'an'da verilen bu rakamı Nûh'un bütün ömrü olarak kabul edenlere göre kırk yaşında peygamber olmuş, 890 yaşında iken tûfan gerçekleşmiş, tûfandan sonra altmış yıl daha yaşamıştır. Bu süreyi sadece tûfan öncesi peygamberlik müddeti olarak düşünenlere göre ise Nûh'un yaşı bundan çok daha fazladır.
Eyüp Duası Kaç Defa Okunur? Sıkıntılardan kurtulmak ve hastalıklara karşı şifa bulmak için her gün okunması tavsiye edilen Hz. Eyüp duasının 500 defa okunması tavsiye edilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri