Hazırlık atlama sınavında başarılı olmak için 60 ve üzeri puan almak gerekir. Bu puanlama, üniversiteden üniversiteye değişiklik gösterir. Kendi üniversiteniz için geçme notunun ne olduğunu okulunuzun web sitesinden ya da yetkili kişilerden öğrenebilirsiniz.
NOT: Zorunlu hazırlık programındaki öğrenciler için Haziran ayında yapılan Bahar Yeterlik Sınavından geçme notu en az 70'tir. İsteğe bağlı hazırlık okuyanlar için ise en az 60'tır.
İngilizce Yeterlik Sınavları başarı notu 60 ve üstüdür. İngilizce Yeterlik Sınavı tek veya çok aşamalı olarak yapılabilir. Bu sınavın uygulanış şekli, Yüksekokul Müdürlüğünce kararlaştırılır.
2017-2018 eğitim-öğretim yılı itibariyle Zorunlu Hazırlık programı geçme notu 100 tam puan üzerinden 70 puandır. İsteğe Bağlı ve Türkçe Hazırlık programları için geçme notu 100 tam puan üzerinden 60 puandır.
(1) 100 üzerinden en az 60 olması gereken hazırlık sınıfı geçme notu, yıl içi başarı ortalamasının % 50'sine yıl sonu sınavından alınan notun %50'si ilave edilerek hesaplanır.
İlgili 28 soru bulundu
Geçmek Zor mu? Hazırlık sınavı diğer sınavlarda olduğu gibi çaba ve emek gerektiren bir sınavdır. Dinleme, okuma, yazma ve konuşma becerilerinin sınandığı bu sınavda geçme notu genel itibariyle 60 olmakla birlikte üniversiteden üniversiteye değişmektedir.
-Öğrencinin hazırlık sınıfı geçme notu lisans genel not ortalamasını (GNO) etkilememektedir.
Bu sınavın amacı öğrencilerimizin dil seviyesini belirlemek ve sonrasında öğrencilerimizin uygun seviyede dil eğitimi almasını sağlamaktır. Sınavın süresi 60 dk çoktan seçmeli, 30 dk yazma sınavı olmak üzere 90 dakikadır.
Zorunlu hazırlıktan başarısız olursam ne olur? Zorunlu hazırlık eğitiminden başarısız olan öğrenciler, güz dönemi başında yapılan yeterlik sınavına girmelidir. Bu sınavda da başarısız olmaları durumunda, takip eden sene hazırlık eğitimini tekrarlarlar.
Öğrencinin Yıl İçi Başarı Puanı ne olursa olsun Final Sınavından en az 50 puan alınması gerekmektedir. Yıl İçi Başarı Puanı x 0,6 + Final Sınavı Puanı x 0,4 = 60 ve üzeri olan öğrenciler Hazırlık okulundan başarılı sayılarak mezun olurlar.
Üçüncü aşama ise “Listening and Speaking Skills” adayların dinleme ve konuşma becerileni ölçen bir sınavdır. İkinci aşamayı da başarıyla tamamlayan öğrenciler bu sınava girebilir. Muafiyet sınavı kaç puan? * %100 Zorunlu İngilizce Bölümü öğrencileri için geçme notu 100 puan üzerinden en az 70 puandır.
Bu sebeple, hazırlık sınıfını geçmek için o üniversitenin sınavını iyi bilen birinden destek almalısınız. Yani o üniversitenin hazırlık sınavı konusunda bilgili bir hazırlık atlama kursuna gitmeniz gerekir. Ya da İngilizceniz yeteri kadar iyiyse daha önceki yapılan sınavları çözerek seviyenizi ölçmelisiniz.
İngilizce Muafiyet sınavı birbirini takip eden günlerde gerçekleştirilen, ilki 64 soruluk çoktan seçmeli ve yazma bölümünden oluşan ikincisi bu sınavın sonucuna bağlı olarak gerçekleştirilen ve konuşma sınavı olarak uygulanan sınavlardır.
PTE sınavı, öğrencilerin İngilizce dil yeterliliğini ölçen 4 bölümden ve 3 aşamadan oluşan uluslararası bir İngilizce dil sınavıdır. Ayrıca PTE sınavı, Türkiye'de bulunan pek çok üniversitenin hazırlık sınıfını geçmenize de yardımcı olmaktadır.
Transkript (Öğrenim Belgesi) Lisans programlarında öğrenim gören öğrenciler için hazırlanan belgedir. Hazırlık sınıfı öğrencisi için transcript belgesi düzenlenmemektedir.
İngilizce Yeterlik Sınavı'na girebilmek için sene içi başarı notlarının 64.5 ve üstü olması gerekir. Öğrencilerin İngilizce Yeterlik Sınavı'ndan başarılı sayılmaları için bu sınavdan 59.5 ve üstü not almaları gerekir.
1. 2023-2024 Zorunlu Hazırlık Sınıfı Sınav Giriş Yerleri aşağıda sunulmuştur. Zorunlu Hazırlık Sınıfı Muafiyet Sınavı 1. Aşaması 12.09.2023 tarihinde saat 10:00 da yapılacaktır.
İngilizce Hazırlık Programı'nın süresi nedir? İngilizce Hazırlık Programı'nda normal eğitim süresi 1 (bir) akademik yıl, azami eğitim süresi 2 (iki) akademik yıldır.
Yani öğrencinin dersi geçebilmesi için vize ve final not ortalamasının (ham notu) en az 50 olması gerekmektedir. Madde 1'deki şekliyle hesaplanan ham not 50 ve üstü olmalıdır. Yarıyıl Sonu Sınavında alt limit 40 puana çıkarılmıştır. Yani öğrencinin vizesi ne olursa olsun finalden en az 40 ve üstü alması gerekmektedir.
1. Vize ve Final notu ortalaması hesaplanırken vizenin %40'ı finalin %60'ı alınır. 2. Notun "GEÇTİ" olarak kabul edilmesi için Final ve Ortalama notun 50 ve üzerinde olması gerekir.
Öğrenciler sınavlardan başarılı olsalar dahi derslerin %85 ine katılmazlarsa hazırlık sınıfından başarısız sayılırlar.
Yeni eğitim sisteminde dönem sonunda her dersin puan ortalaması alınarak, haftalık ders saati ile çarpılır. Daha sonra bu çarpımların toplamı, derslerin haftalık ders saatleri toplamına bölünür. Elde edilen sonuç ağırlıklı dönem ortalamasını vermektedir.
Elde edilen ortalamalar virgülden sonra iki hane olarak gösterilir ve her yarıyıl sonunda öğrencilerin ders takip çizelgelerine işlenir. d) Bir yarıyılda yarıyıl not ortalaması en az 2.00 olan öğrenciler başarılı sayılırlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri