Hindistan cevizi yağı, içeriğindeki zengin E vitamini ile cildi derinlemesine nemlendirir. Bu nedenle kuru cilt ve egzama gibi atopik cilt sorunlarına da yardımcı olur. Tüm cilt tipleri için iyi olan Hindistan cevizi yağı, temizleyici, nemlendirici ve balsam gibi çok farklı cilt bakım ürünlerinde kullanılır.
Hindistan cevizi yağını yüze nemlendirici olarak doğrudan uygulamak akneli ve yağlı ciltlere önerilmez. Hindistan cevizi yağı oldukça komedojenik, yani gözenekleri tıkayabilir ve sivilceleri daha da kötüleştirebilir.
Cildinize direkt sürebileceğiniz Hindistan cevizi yağı, düzenli olarak kullanıldığında yaşlanma belirtilerini azaltmaya yardımcı olabilir. Hızla emilerek cilde nüfuz eder, küçük çizgilerin ve kırışıklıkların daha az belirgin görünmesini sağlar.
Cilt sağlığına iyi gelir
Hindistan cevizi yağını cilde uygulamak, cildin kurumasına neden olan su kaybını önlemeye yardımcı olur. Diğer yandan içerdiği yağ asitleri (kaprilik ve laurik) iç ve dış iltihapları azaltır ve nemlendirir.
Gözenekleri sıkılaştırmak için kullanılabilecek doğal yağlar arasında badem yağı, lavanta yağı, nane yağı, çay ağacı yağı, zeytinyağı ve hindistan cevizi yağı bulunur. Bu yağlar, cildi nemlendirirken, gözenekleri sıkılaştırmaya yardımcı olan antioksidanlar ve yağ asitlerini de içermektedir.
İlgili 43 soru bulundu
Yağı saçınızın her tarafına eşit miktarda uygulayın. Bir tarak yardımıyla yağı saçınızda dağıtabilirsiniz. Bu şekilde 30 dakika bekleyin ve ardından bol su ile saçınızı yıkayın.
Ardından ciltteki lekenin üzerine 10 dakika kadar masaj yaparak yağı uygulayın. Yağın cilt tarafından emilmesi için bir saat kadar beklemelisiniz. Sürenin sonunda cildinizi temizleyerek yağdan arındırın. Etkili sonuç için bu uygulamayı haftada 2-4 kez yapabilirsiniz.
Cildinize uyguladığınız bir miktar hindistan cevizi yağı güneşin sağladığı UV ışınlarına karşı koruyuculuk sunar. UV ışınlarının yaklaşık %20'sini bloke edebilen hindistan cevizi yağı böylelikle cilt kanseri, kırışıklık ve leke gibi sağlık risklerine karşı önlem almanızı sağlar.
İşte sana bir kaç cilt beyazlatma maskesi önerilerimiz. Hindistan cevizi yağı yüz ve vücudunda aydınlatıcı ve izleri yok edici bir etkisi olsa da cildini yağlandırdığını da unutmamalısın.
Hindistancevizi Yağı Masajı Yapın
Eğer bir yemek kaşığı hindistancevizi yağını bir yemek kaşığı badem yağı ile karıştırır ve gözaltlarınıza masaj yapıp, 20 dakika cildinizde bekletirseniz, gözaltı torbalarınızın hızla yok olduğunu görebilirsiniz. 20 dakika beklettikten sonra ılık su ile iyice durulayın.
Kantaron yağı genellikle gece yatmadan önce cilde uygulanmalıdır. Çoğu kişi kantaron yağını cilt bakım rutinlerinin bir parçası olarak gece kullanır çünkü gece cilt yenilenme sürecine girdiğinden yağın cilde faydası daha fazladır.
kilo vermeye yardımcı olur. ve atakları yatıştırır. Kemik ve kasları kuvvetlendirir. Kalp ve damar sağlığını korur.
Hindistan cevizi yağı ile masaj yapın
Göz altı morluklarına neden olan zayıf kan dolaşımı, göz çevresine yapacağınız masajla hızlanarak iyi gelecektir. Bu masajı rutin halinde yapmak önemlidir. Hindistan cevizi yağı, E vitamini kaynağı olduğundan zarar görmüş cilt hücrelerini onarır.
Hindistan cevizi yağının tek başına güneş koruma etkisi yoktur ancak bu etkiye sahip yağlarla birlikte kullanıldığında güneş koruma faktörünü artırır. Sıcağa karşı cildin su kaybetmesine engel olarak cildinizin çok daha uzun süre nemli kalmasını sağlar. Ayrıca, tropik kokusu sayesinde buram buram yaz kokarsınız.
Hindistan Cevizi Yağı Cilde Faydaları
Kış aylarında el kremine alternatif olarak kullanılabilir. Cilt tonunu eşitlenmesini sağlar ve cilt lekelerine iyi gelir. Antienflamatuar özellikli bir üründür. Bu sayede ciltte oluşan iltihap, yara, tahriş gibi sorunlara iyi gelir.
Dudakları nemlendiren ve pürüzsüz bir forma ulaştıran bu yağ ile kapsamlı bir bakım yapmak mümkün. Hindistan cevizi yağı: Cilt bakımının vazgeçilmezlerinden olan Hindistan cevizi yağı dudaklara da nem depolar. Yatıştırıcı etkisi kışın soğuk havalarında tahriş olan dudakları kendine getirir.
Hindistan Cevizi Yağının Cilde Faydaları
İltihap önleyici olarak Hindistan cevizinin cilde faydaları dikkat çeker. Bu sebeple de kozmetik ürünlerinde sıklıkla kullanılır. Topikal olarak uygulandığında cildi nemlendirir. Özellikle kuruluğu azaltmaya ve cildin nemini muhafaza etmesini sağlamada destekçidir.
Hindistan ceviz yağı kısa sürede dişleri beyazlatmaktadır ve dişlere zarar vermemektedir. Hindistan ceviz yağı kullanan kişiler olumlu sonuçlar elde ettiklerini belirtmektedirler. Hindistan ceviz yağının dişler üzerinde ki etkisi bilimsel olarak da desteklenmektedir.
Nemlendirici olarak Hindistan cevizi yağı nasıl kullanılır derseniz, katı formdaki yağı avcunuzda hafifçe yumuşatmanız yeterlidir. Uykudan önce temizlenen yüzünüze, parmak ucunda olacak şekilde Hindistan cevizi yağı sürün ve tüm yüzünüze eşit miktarda uygulayın. Kuru ve yıpranmış ciltler için oldukça etkili olmaktadır.
Genellikle sıkıştırılmış maskelerin yüzde beklemek için ideal süresi de 10 dakikadır.
Hindistan cevizi yağı çok hafif ve kolay emilen bir yağ olduğu için gece boyu saçınızda kalmasında sakınca yoktur. Saçlarınızı toplayıp, saçınıza duş bonesi takıp gece boyu saçınızın bakımını sağlayabilirsiniz. Normal saçlar için 30 dakika bekletip yıkamak yeterli olacaktır.
Cilt problemlerine iyi gelmesi ile bilinen hindistan cevizi yağı koltuk altı kararmalarında da etkilidir. Hindistan cevizi yağı E vitamini içerdiğinden direkt olarak koltuk altınıza sürebilir ve bu şekilde bekleyebilirsiniz.
Bu yağlar arasında protein bakımından oldukça zengin olan Hindistan cevizi yağı, kaşın doğal ihtiyacı olan proteini fazlasıyla barındırır. Zamanla protein kaybeden ve dökülmeye başlayan kaşlarınızı Hindistan cevizi yağı ile kolay ve hızlı bir şekilde gürleştirebilirsiniz.
Güneş sonrasında kurumuş ve gerginleşmiş cildi rahatlatmanın en güzel yollarından biri de Hindistan Cevizi yağıdır. Güneşlenme öncesinde kullanırsanız bronzlaştırıcı etkisi de bulunur. Ancak, cildinizi rahatlatmak için çok hafif cilt yanığında rahatlatıcı etkisi vardır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri