Kozan-Horzum Yaylası - Adana Kozan İlçesi'ni, Feke, Saimbeyli, Tufanbeyli ilçeleri ve Kayseri'ye bağlayan karayolunun 25'inci kilometresinde Horzum Yaylası, 31'inci kilometresinde de Çulluuşağı Köyü (Yaylası) bulunmaktadır.
Horzum Yaylası, Adana ilinin Kozan ilçesinde bir yayladır.
Karaisalı Kızıldağ Yaylası
Adını yakınında yer alan Kızıldağ'dan alan yaylaya, yöre halkı yoğun olarak rağbet etmektedir. Elma, armut, kiraz, vişne ve ceviz ağaçları bulunan yaylada yaban hayatı da oldukça zengindir. Kızıldağ, trekking yapmaya son derece uygundur.
Yayla veya plato, yüksek yerlerdeki derin akarsu vadileriyle yarılmış, deniz yüzeyinden yüksekte kalan, düz arazi şeklidir.
Ayder Yaylası, Çamlıhemşin/Rize
Türkiye'nin en yüksek yaylası olan Samistal Yaylası ile aynı lokasyonda bulunan Ayder Yaylası, Çamlıhemşin ilçe merkezine 19 kilometre mesafede.
İlgili 42 soru bulundu
Trabzon'da bulunan 18 ilçeden 14'ünde kayıtlara geçmiş irili ufaklı 325 yayla mevcuttur. Bu şehirde bulunan yaylalar genellikle yaylacılık ve hayvancılık amacıyla kullanılsa da son dönemlerde turizm amaçlı olarak kullanılmaktadır.
Mersin'de Gözne, Ayvagediği, Kızılbağ, Soğucak, Bekiralanı, Fındıkpınarı, Mihrican, Çamlıyayla, Namrun, Sebil, Tarsus'ta, Gülek, Erdemli'de, Sorgun, Güzeloluk, Küçükfındık, Silifke'de, Balandız, Gökbelen, Kırobası, Gülnar'da Bardat, Tersakan ve Kozağaç Yaylaları, Mersin nüfusunun büyük bir bölümünün yaz aylarında ...
Pozantı'ya geldiğinizde mutlaka gezip görmeniz gereken yerlerin başında Belemedik Yaylası gelmektedir. Tekir Yaylası, Armutoğlu Yaylası, Aşar Yaylası, İbrahim Paşa Tabyası, Anahşa Kalesi, Akköprü, Pozantı Anıt Ağaçları, Cemal Paşa Camii ve Çeşmesi görmeniz gereken yerler arasındadır.
Pozantı-Armutoğlu Yaylası - Adana
Pozantı-Ankara yol ayrımından doğuya doğru (Sarımsak Dağı) dönülerek 13 kilometrelik çam ve köknar ormanları içinden geçilerek ulaşılır. Tamamen bakir durumda olan yayla sedir, köknar, ardıç ağaçları ve kır çiçekleri ile iç içedir.
Hızır Yaylası:
İklimin verdiği özellikle her mevsim yeşillikler içinde bulunan Hızır Yaylası, İslahiye ilçesi Altınüzüm beldesinin . batısında Amanos Dağlarının tepesinde bulunmakta ve yeşilin her tonunun görülebileceği ve gökyüzünün mavisiyle kucaklaştığı bir yaylalar topluluğudur.
Kozan'da 144 yerleşim .
Kaş yaylası, Mersin'nin Anamur ilçesinin 42 km kuzeyinde 1500 m rakımda az da olsa Ardıc ve ladin ormanlarıyla kaplı bir yayladır. Anamur-Ermenek yolunun 40 km sinde Anamur un ilk yaylasıdır.
Kızıldağ Yaylası - Adana
Adını Kızıldağ'dan alan yayla Karaisalı İlçesi'ne 27 kilometre mesafededir. Karaisalı İlçesi halkının yoğun olarak rağbet ettiği Kızıldağ Yaylası'nda kır kahveleri, kır lokantaları, bakkallar, fırınlar ve kasaplar hizmet vermektedir.
Erciyes Dağı'nın eteklerindeki 2 bin 200 rakımlı Tekir Yaylası'nda oluşturulan Erciyes Çadır ve Karavan Kamp Alanı, sıcak havadan ve şehir hayatının stresinden kurtulmak isteyen vatandaşları ağırlıyor.
Kızıldağ Yaylası, Adana iline bağlı Karaisalı ilçesi sınırlarında bulunan bir yayladır.
Torosların İlçe içindeki dorukları; Aladağlar üzerinde Demirkazık 3600 m. Bolkar Dağı üzerindeki Medetsiz Tepesi 3585 m., Karanfil dağı 3085m, Akdağ 2424 m, Karınca Dağı 2150 m. dir.İlçemizde İç Anadolu ile Akdeniz Bölgesi arasında bir geçiş iklimi hüküm sürmektedir.
Adana yemekleri arasında en ünlüsü elde zırh ile kıyılan özel etten yapılan “Adana Kebap'' dır. Adana kebabının yanında servis edilen bol yeşillik ve yöreye özgü sebzelerle yapılan salatalara ek olarak pancar ve siyah havuçtan yapılan şalgam suyu ikram edilmektedir.
Ulukışla'nın Bitki Örtüsü
Özellikle ilçe merkezi ve kuzey kesimlerinde görülen bozkır örtüsü içinde tek yıllık otlar, san ot, keven, tespih çalısı, sumak, kadıntuzluğu, kekik, yavşan otu, gelincik, böğürtlen, eğrelti otu, funda ve dikenler dikkat çekmektedir.
Alaca Yaylası, Trabzon ilinin Şalpazarı ilçesine 20 kilometre uzaklıkta konumlanmış bir yayladır. 21 kilometrekarelik bir alanı kaplayan yayla, en yakın idari birim olan Kuzuluk mahallesine 7 kilometre uzaklıktadır. Yayla kayın, kızılağaç ve ladin ağaçlarından oluşan ormanlık bir bölgede bulunur.
Mersin ilinin büyük bir kısmını oldukça yüksek, engebeli ve kayalık Batı ve Orta Toros Dağları oluşturmaktadır. Ovalık ve hafif eğimli alanlar ise bu dağların denize doğru uzandığı il merkezi, Tarsus, Silifke gibi alanlarda gelişmiştir.
Feslikan Yaylası, elverişli parkurları ile özellikle son yıllarda sporcuların gözdesi konumunda. Sunduğu imkanlarla, keyifli doğa yürüyüşleri ve bisiklet turu için en ideal rotalardan birini oluşturuyor. Yaylayı ziyaret edenler, yakın mesafedeki Bakırlıdağ zirvesindeki Tübitak Gözlemevi'ne de yürüyüş yapabiliyor.
Gümüşhane'de 320 köy, 430 yayla bulunduğunu belirten Memiş, şöyle devam etti: "Bilinenin aksine, Doğu Karadeniz'de en fazla yaylaya sahip olan il, Gümüşhane. Karadenizli hemşehrilerimizin kullanmış olduğu yaylaların bir çoğu, aslında, mülki taksimatta Gümüşhane'ye bağlı.
Rize'de Yaylacılık:
Rize'de 66 tane yayla vardır Araştırmalarım ve edindiğim bilgilere göre bazı yaylaların tarihi 16. yy'a kadar dayanmaktadır bazı yaylaların ise 18.yy'larda keşfedildiği bilinmektedir.
Çiğdem Yaylası, Sakarya ili, Hendek-Akyazı İlçeleri sınırında bulunan, 19,37 hektar büyüklüğündeki yayladır. Ulaşım, Hendek-Karadere-Dikmen güzergahından sağlanır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri