“Tanışma Faizi” adı da verilen “Hoş Geldin Faizi”, bankaların yeni müşterilerinin mevduat hesaplarına uyguladığı özel bir faiz oranıdır. Bankanın halihazırdaki müşterileri için uyguladığı standart mevduat faiz oranının üstünde bir faiz oranıdır.
Hoş Geldin Faizi süresi 90 gündür. Bu süre içinde en güncel Hoş Geldin Faizi hesabınıza yansıtılır.
Hoş geldin faizi süresi bittikten sonra hesabınızdaki bakiyeye göre avantajlı faiz oranlarından yararlanırsınız. Faiz oranlarını buradan görebilirsiniz. Faiz oranı toplam bakiye büyüklüğüne göre hesaplanır.
Faizin hesaba geçmesi doğrultusunda talimat verdiyseniz, vadeli mevduatın vadesi dolduktan sonra, istediğiniz zaman işleyen faizi çekebilirsiniz. Bu para çekme işlemi, ana paranıza içinde bulunulan dönemde faiz işlemesini engellemez. Vade sonunda para çekmeniz durumunda faiz kaybınız olmayacaktır.
Tanışma faizinin süresi 60 gündür ve hesap açıldığı anda geçerlilik süresi başlar. 60 gün sonunda tanışma faizi sona erer ve Banka tarafından günlük olarak yayınlanacak temdit faizi ile değiştirilir.
İlgili 40 soru bulundu
Günlük Faiz Getirisi = (Anapara / 100) x (Faiz Oranı / 365) x Gün Sayısı Aylık Faiz Getirisi = (Anapara / 100) x (Faiz Oranı / 12) x Ay Sayısı Yıllık Faiz Getirisi = (Anapara / 100) x (Faiz Oranı) x Yıl Sayısı
Vadeli hesaba istenildiği zaman para yatırılabilir ya da para çekilebilir. Ancak günlük faiz işleyen mevduat hesapları dışında para çekme/yatırma işlemi genel olarak vadenin bozulmasına, bu durum da faiz getirisi elde edilememesi veya bir kayıp yaşanmasına sebep olabilir.
Faiz, paranın kirası demektir. Evinizi kiraya verdiğinizde talep ettiğiniz gibi, paranızı da bir süre başkasına verdiğinizde kira talep edersiniz, bu da faizdir. En yaygın olarak kullanılan faiz türleri kredi ve mevduat faizidir. Faiz oranı, ekonomideki gidişatı belirlemede önemli bir rol oynar.
İlk hesap açılışından itibaren 30 gün boyunca tanışma faiz oranı, diğer dönemlerde Serbest Hesap liste faiz oranları geçerlidir.
Özellikleri: Günlük vadeli olarak çalışan hesap her gün anapara ve faizin değerlendirmesini sağlar. TL Marifetli Hesap açan müşterilere 90 gün boyunca avantajlı hoş geldin faizi sunulmaktadır.
Bu bağlamda ilk olarak 32 günlük faiz hesaplaması: Bir kişinin 10.000 TL tutarındaki anaparasını %19 yıllık faiz oranıyla günlük faize yatırdığı düşünülür. Söz edilen bu örnekteki değerlerle 32 günlük faiz getirisi hesaplandığı takdirde ulaşılan tutar yaklaşık olarak 158 TL'dir.
100 bin TL için en düşük aylık getiri 1015 TL olurken en yüksek getiri 2 bin 82 TL oldu. Aylık vade oranı ise en düşük yüzde 23 ile Garanti Bankası'na ait iken genel olarak bankalar 100 bin TL için yüzde 24 faiz veriyor.
ELMA Mevduat Hesabı, Vadesiz TL Hesabı'nızdaki bakiyenizi limitler dahilinde gecelik ELMA mevduat faiziyle değerlendirir. Gecelik ELMA mevduat faizi yıllık brüt %10 olarak uygulanmaktadır.
Yatırılan paranın belirli bir süre içinde faiz getirisi sağladığı hesaba vadeli mevduat hesabı denir. Vadeli mevduat hesabına yatırdığınız anapara,1 ay, 3 ay, 6 ay veya 1 yıl gibi belirlediğiniz vadelerde faiz oranı sağlar.
Vade süresi dolmadan para çekilirse faiz getirisi alınmaz ancak süre dolduğu takdirde faiz getirisi alınır. Vadenin başladığı tarihten 7 gün sonra, belirtilen paranın altına düşmemek şartı ile para çekilir ve kalan para üzerinden faiz işlemeye devam eder.
Günlük Kazandıran Hesap; Bankamızca ilan edilen Günlük Kazandıran Hesap faiz oranı üzerinden faizlendirilecek olup; faiz tahakkukları yalnızca iş günlerinde “00:00-08:00” saatleri arasında hesabın saat 16:00 bakiyesi ile gün sonu bakiyesi karşılaştırılarak daha düşük olan bakiye esas alınarak yapılmaktadır.
Gecelik faiz oranı üzerinden değer gören mevduatlar, günlük olarak hesaplanır ve kazanılan faiz kazancı ertesi gün vadesiz hesaba aktarılır.
(Anapara / 100) * (Faiz Oranı / 365) * Gün Sayısı = Günlük Faiz Getirisi. (Anapara / 100) * (Faiz Oranı / 12) * Ay Sayısı = Aylık Faiz Getirisi.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri