Birçok teolog İsa'nın doğumunun MÖ 6 ile 4 yılları arasında gerçekleştiğini öne sürmektedir. Kesin olarak İsa'nın MÖ 4 - MS 6 yılları arasında doğduğuna inanılmaktadır, bu tezin doğruluğu ise İsa'nın doğduğu dönemde Kral Hirodes'in tahtta olmasıdır.
Hz. İsa'nın doğum tarihinin yıl olarak milattan önce dört ile altı yıl evvel olduğu, doğum günü olarak da Batı'da bulunan kiliseler 25 Aralık gününü doğum tarihi olarak kabul edip kutlarlarken, Doğu kiliseleri ise bu tarihi 6 Ocak olarak kabul etmektedir.
Farklı kaynaklardan ulaşılan bilgilere göre İsa'nın MÖ 4 – MS 6 yılları arasında doğduğunu söyleyebiliriz. Hristiyanlar İsa'nın doğumgününü de 25 Aralık ya da 6 Ocak olarak belirlemişler oysa bu iki tarih de yanlış, Hazreti İsa'nın doğumgünü kesinlikle bilinmiyor."
Bazı araştırmacılara göre Yeşua, Roma İmparatoru Augustus zamanında, o dönemde Roma İmparatorluğu'na bağlı olan Beytüllahim'de MÖ 4'te dünyaya gelmiştir.
Milat, tarih hesaplamalarında İsa'nın doğduğu kabul edilen gün. İsa'nın doğum tarihine dair net bir bilgi olmamakla birlikte, miladi takvime göre oluşturulmuş zaman çizelgesinde başlangıç noktası yani 1 Ocak 1 tarihi olarak kabul edilir. Bu takvimde 0 yılı tanımlanmamıştır.
İlgili 31 soru bulundu
Hazreti İsa İncil kitabının elçisi olarak dünyaya gönderilmiştir. Peygamber olduğu dinin ismi ise Hristiyanlıktır.
Erbil (Rûdaw) - Suriye'de Hristiyanların yaşadığı en kadim ken olan Malula aynı zamanda dünyada Hz. İsa'nın konuştuğu ve kutsal İncil'in yazıldığı dil olan Aramice konuşanların en çok olduğu şehir konumunda.
İsa'nın çarmıha gerildikten sonra defnedildiğine inanılan mezar, dokuz aylık bir restorasyon sürecinin ardından yarın açılıyor. Kudüs'ün eski kentindeki Kutsal Kabir Kilisesi/Yeniden Diriliş Kilisesi'nde bulunan mezar, Hristiyanlık dininin en kutsal anıtı olarak kabul ediliyor.
Ebu Hureyre'den yaptığı rivayete göre, Hz. Peygamber (asm) şöyle buyurmuştur: "İsa yeryüzünde 40 yıl kalacak, Allah'ın kitabı ve benim sünnetimle amel edecek ve sonra vefat edecektir.” (bk. Müsned, 2/437, 6/75; Yusuf Nebhanî, Huccetüllahi'l-baliğa, s.841).
Kudüs'teki Kutsal Kabir Kilisesi'nde Hz. İsa'nın mezarının yer aldığına inanılıyor. Hristiyanlık inancına göre Hz. İsa çarmıha gerildikten sonra burada defnedildi.
Khristos (mesih) olarak adlandırılan İsa'ya inananlara, ilk olarak Antakya'da Hristiyan (Χριστιανός, Khristianos) denmeye başlanmıştır. Hristiyan sözcüğü ise "Mesih'in yandaşı" ve "Mesih'e bağlı" anlamlarına gelir.
Hristiyanlar Tanrı'nın üç kişiliği ile ilgili bilgilerin Tevrat'ta da anlatıldığına inanır. Tanrı doğasının İsa'nın bedeniyle ilgisi yoktur. "Baba" ile aynı olan bir doğayı taşımaktadır ikisi de aynı kaynaktandır. Bu nedenle de İsa, Tanrı olarak kabul edilir.
Muhammed (s.a.v.) ise hadîsi şerîflerinde "İsa (aleyhisselam) ölmemiştir. O kıyâmetten önce size dönecektir.", "Ben Meryem oğlu İsa'nın (aleyhisselam) dünyâ ve âhirette en yakınıyım.", "Benimle İsa (aleyhisselam) arasında başka bir peygamber yoktur." buyurmuştur.
İsa Peygamber İsrailoğulları kavmine gönderilen son peygamber olmuştur. Hz. İsa'ya (a.s) dört büyük kutsal kitaptan biri olan İncil gönderilmiş ve 30 yaşında peygamberlik görevi verilmiştir.
İsa'nın çarmıha gerilişi, MS 30 ve 33 arasında bir dizi sorgulama ve işkencenin ardından Roma'nın Yahudiye eyaletine bağlı Golgota'da İsa'nın çarmıha gerilmesi olayıdır.
İsa'nın mucizesi olarak babasız dünyaya gelmesi, beşikte iken konuşması, çamurdan yaptığı kuş heykelinin canlanması, körü ve alaca hastasını iyileştirmesi, ölüleri diriltmesi, insanların evlerinde yedikleri ve biriktirdikleri şeyleri haber vermesi, semadan sofra indirmesi, bir kişinin Hz.
Hristiyan öğretisindeki miraç günlerinden biridir. İsa'nın öldükten 3 gün sonra dirildiğine ve birçok insana görüldükten sonra, 40. günde havarilere görünüp, göğe, Tanrı'nın yanına yükseldiğine inanılır. İsa'nın Göğe Yükselişi Bayramı'nın tatil günü olmadığı ülkelerde, bayram hemen ardından gelen pazar günü kutlanır.
Hz. Meryem'in kabri Gethsemane Kilisesinin hemen yakınında, Meryem Ana Kilisesi'nin içindedir. Mezara ulaşmak için kilise girişinin önündeki açık avluya doğru birkaç basamak inmek yeterlidir. Meryem Ana Kilisesi, Kudüs'ün eski ve ünlü kiliselerinden biridir.
İslam uzmanlarının araştırmaları ile peygamberin hadisleri birleştirildiği zaman ortaya Hazreti İsa'nın tasviri çıkıyor. İsa'nın boyu orta boydan biraz daha uzun yani 1 metre 80 cm civarında, göğsü geniş ve iri yapılı, vücud teni beyaz, yüzü ise esmer, saçları omzuna kadar uzun ve kıvırcık rengi ise kızıla yakın.
Soyu itibarıyla Yahudi olan Hz. İsa, İsrail oğullarına gönderilmiş bir peygamberdir. Bakire Meryem'den Allah'ın kudretiyle babasız doğduğunu hazmedemeyen o günkü Yahudi toplumu, gerek onun şahsına ve gerekse anasına iftira atmaktan geri durmamışlardır.
İncil Hristiyanlara gönderilen bir kitaptır. Fakat ilk indirilen İncil zaman içerisinde bozulmuş ve insanlar tarafından değiştirilmiştir. Bu nedenle Hristiyanlar tarafından kutsal kabul edilen İncil, dinimize göre kabul görmemektedir.
Bazı rivayetlerde ise onun yeryüzünde kırk sene kalacağı (Müslim, “Fiten”, 110, 116; İbn Mâce, “Fiten”, 33; Müsned, II, 166; III, 367; V, 364, 434-435), sonra da Hz. Îsâ'nın Şam'da nüzûl ederek onu Lüd kapısında öldüreceği kaydedilmektedir (Müslim, “Fiten”, 110; Tirmizî, “Fiten”, 59, 62; İbn Mâce, “Fiten”, 33).
İbrâhim, Hz. Mûsâ ve Hz. Îsâ ile görüşmüş ve Mescid-i Aksâ'da peygamberlere iki rekât namaz kıldırmıştır. Bazı rivâyetlerde ise Resûlullah (s.a.v.) Mi'rac'ta semaların her birinde sırasıyla Hz. Âdem, Hz. Îsâ ve Hz.
HZ. İSA ( AS) : Avcı idi. Av aleti ile geçimini temin ederdi. Avcıların piri idi.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri