Eşi ve oğlu da dâhil, Nuh kavmi Allah'a ve Peygamberine isyan etmeleri, zulme, küfre ve günaha dalmaları sebebiyle tufanla helak oldular. Nuh kavminin helak edilmesinin nedeni Kur'ân'da şöyle anlatılmaktadır: “And olsun, biz Nûh'u kendi kavmine peygamber olarak gönderdik. O da dokuz yüz elli yıl onların arasında kaldı.
Nuh peygamberin filmde, "Allah'ın isteğiyle torununu öldürmeye karar verdiği, ancak daha sonra Allah'ın isteğine karşı gelerek öldürmekten vazgeçtiği" şeklinde bir bölüm yer aldığına değinen Bayındır, şunları söyledi: "Allah Teala bize verdiği emirlerin aynısını Nuh Aleyhisselama da vermiştir.
Nuh ibn Lamek ibn Metuşelah, olarak da bilinen Nuh, İslam'da Peygamber olarak kabul edilmektedir. Allah insanlığa gönderdiği ilk peygamberlerden biri olduğu için İslam geleneğinde önemli bir şahsiyettir. İslam'a göre, Nuh'un misyonu ahlaksız ve günah içine batmış olan halkını, uyarmaktı.
Nuh'un Gemisi, Ağrı Dağı'nın güney karşısındaki Telçeker ile Üzengili köyleri arasında doğal bir anıttır. Aslında bu anıt, gemi biçiminde bir şekil, iz (siluet) dir. Kalıntı, Türkiye - İran Transit Yoluna 3,5 km. mesafededir. Nuh Tufanı sonucunda karaya oturan geminin burada kaldığı öne sürülmektedir.
Nuh peygamber bulutsuz olarak yağmur yağdıran bir peygamberdir. Bazı rivayetlere göre putlara tapan kavimde ki bazı kişiler "Bizlere eğer mucize gösterirsen sana iman ederiz." demişlerdir. Bunun üzerine Nuh peygamber "nasıl bir mucize göstereyim?" demiştir. Onlar da "Bizlere bulut olmadan yağmur yağdır." demişlerdir.
İlgili 40 soru bulundu
Yunus (peygamber) - Vikipedi.
Nuh Peygamber bir gemi yapar ve bütün canlılardan bir çift alarak taşkından korunur. Tufan olacağını "demir boynuzlu kök teke" önceden haber vermiştir. Bu teke yedi gün dünya çevresinde dolaşmış, acı acı melemiş, yedi gün deprem olmuş, yedi gün dağlardan ateş fışkırmıştır.
Nuh'un konuştuğu dilin Süryanice olduğunu bildirmiştir.
Kur'ân-ı Kerîm'e göre Hz. Nûh çok şükreden bir kuldu (el-İsrâ 17/3); güçlükler karşısında gösterdiği sabır insanlara örnek olarak gösterilmiştir (Hûd 11/49). Onun bir başka özelliği de kâfirlere karşı çok sert davranmasıdır.
Nuh (A.S),Babil şehrinde doğmuş olup,lakabı Yeşkür ve asıl adı da Abdulğaffar dır.Allah korkusundan çok ağladığı ve bağırdığı için, arap yazarları ona Nuh isminin arapça bir kelime olan Nevh sözcüğünden geldiğini iddia ederler. Nuh,yeni anlamına da gelirki;Yeni baba anlamındadır.
Nuh'un ailesi içindeki yeri
Bunlardan Gomar (Sümerler), Magog (Moğollar), Madai (Medler) âşina gelmektedir. Nuh Peygamber'in oğlu Yafes'ten geldikleri için Yafetik olarak adlandırılırlar. Yafes'in üç oğlundan (Gomar, Magog, Madai) gelenler ise; Sümer, Gog, Magog, Gur, Guz, Oğuz ve Macar ırklarıdır.
Türk, Turok veya et-Turk (Arapça: الترك ابن يافث), Türk ve Arap mitolojilerine göre tarihen yaşamış ve şimdi de nesillerini devam ettiren tüm Türk halklarının efsanevi atası. Efsaneye göre Türk, Yafes'in oğludur. Yafes ise hem Kitâb-ı Mukaddes'te hem de Kur'an'da adı geçen Nuh'un oğludur.
Film İslami yönetimlerin olduğu Bahran, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri ve Mısır'da sansür mekanizmasına takılarak, gösterimi tamamen yasaklandı. Öte yandan, yapım firmasının yönetmenden habersiz 3 ayrı versiyonu Hristiyan seyircilerin hassasiyetlerine dair önceden fikir almak için küçük ön gösterimler düzenledi.
Nuh Aleyhisselamın Eşi ve Oğlu
Nuh Aleyhisselam 950 yıl gibi çok uzun bir süre tebliğ yapmış olmasına rağmen karısı kendisine iman etmedi. Gemisine de binmedi. Eşinin sırlarını düşmanlarına söyleyecek kadar küfürde ileri gitti.
Nuh'un oğlunun babasını öldürmek için yaptığı planların hiçbir gerçekliği yok. Nuh Peygamberin filmde, "Allah'ın isteğiyle torununu öldürmeye karar verdiği, ancak daha sonra Allah'ın isteğine karşı gelerek öldürmekten vazgeçtiği" şeklindeki bir bölüm var. Bunlar hiçbir dini kaynağa uymuyor.
Yanı sıra Evliya Çelebi, Kürtçe'yi konuşan ilk atanın sadece Hz. Nûh Peygamber olduğunu değil, Hz. Yunus Peygamber'in de Kürtçe konuştuğu iddia eder; Seyahatname: “Lisân-ı Ekrâd, fesâhat ü belâğat üzre tekellüm eder.
Evliya Çelebi: “Hz.Nuh'un kendisi ve kavmi Kürtçe lisanıyla konuşurdu.
Silvan'da doğup konuşulan ve şu anda Kürdistan'da kullanılan Kürt dili, adını Peygamber Nuh topluluğundan Melik Kürdim'e borçludur."
Hz. Nuh da küçük bir grup dışında tasdik etmediklerini görünce onlara yönelik beddua etmiştir. Bunun üzerine Nuh'un Tufanı diye bilinen olay yaşanmıştır. Bu olaydan önce Allah'ın emri ile bir gemi inşa ederek iman getirenlerin kurtuluşuna vesile olmuştur.
Nuh (as.) gemisine daha ziyade evcil hayvanlardan almış olmalıdır. Yılan, çıyan gibi hayvanları almamıştır. Okuyucumuz, yabani hayvanların alınmadığına ait kaynağı soruyor. Bu hususta açık bir kaynak yoktur.
Nuh Peygamber, ilahi emir gereğince, yer yüzün de bulunan bütün canlılardan, erkek-dişi birer çift gemisine aldı. Yeteri kadar yiyecek yükledi. Sonunda da ailesi ve iman eden bazı yakınlarını yanına alarak gemiye girdi. Oğullarından birisi “Tufan olursa, ben bir dağa sığınırım” diyerek gemiye binmedi.
Tevrat anlatımları
(1780–1849), Nuh'un gemisine ikişer ikişer hayvanların alınışını gösteriyor. Ancak Nuh inanmış biridir ve bu durum Tanrı'nın ona bir şans vermesine sebep olur. Tanrı, Nuh'a bir gemi yapmasını, yaşayan bütün hayvanlardan birer (ve bazılarından yedişer) çift almasını emreder.
Cudi Dağı (Arapça: ٱلْجُودِيّ, el-Jūdiyy; Kürtçe: Cûdî; Aramice: קרדו, Qardū), Türkiye'nin Şırnak ilinin Silopi ilçesinde yeralan, 2 144 metre (6,935 ft) yüksekliğe sahip bir dağdır. Erken Hristiyanlık geleneği ve İslam'da, Tufan'dan sonra Nuh'un Gemisi'nin indiği yer olduğuna inanılır.
Nuh bir gemi yaptı. Kendisine îman eden üç oğlu ile birlikte mü'minlerin tamamı seksen kişi idi.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri