2023 yılı itibari ile 9 kişinin paylaştığı veriler ışığında aylık ortalama İcra Memuru maaşları 13330 TL'dir. En düşük İcra Memuru maaşı 11400 TL iken, en yüksek İcra Memuru maaşı 17180 TL'dir. Güncel İcra Memuru maaşları çalışanların paylaştığı maaş bilgilerinden yola çıkarak hesaplanmıştır.
İcra müdür yardımcıları ise ortalama olarak 17.000 TL ila 21.000 TL arasında maaş alırlar. İcra müdürleri ise, ortalama olarak 21.000 TL ila 25.000 TL arasında bir maaş alırlar. Bu miktarlar, deneyim, eğitim ve unvan gibi faktörlere bağlı olarak artabilir veya azalabilir.
İcra Müdürlüğü ve İcra Müdür Yardımcılığı sınavında başarılı olan ve mesleğe yerleşmeye hak kazanan bir adayın maaşı İcra Müdür Yardımcısı için 2023 yılında yaklaşık 15.400 TL olmaktadır. İcra Müdürü olarak göreve başlayacak olan aday ise göreve başlayacağı en düşük derece itibariyle 16.100 TL olmaktadır.
İyi bir icra memuru olmak için üniversitede Hukuk Fakültesi veya Adalet Meslek Yüksekokulu'na bağlı bir bölümde eğitim almak gerekir.
Diğer devlet kurumlarında olduğu gibi çalışma saatleri benzerdir. Genellikle hafta içi 08:30 - 12:00 / 13:00 - 17:00 saatleri arasında mesai yapmaktadırlar. Öğle tatili ise 12:00 - 13:00 saatleri arasında yapılmaktadır.
İlgili 35 soru bulundu
Eve haciz geldiğinde evde hacze kabil mal olup olmadığına bakılacaktır. Eve gelen icra memuru alacaklının talebine bağlı olarak haciz işlemini gerçekleştirme yetkisine sahip olan kişidir. Eve icra memuru geldiğinde kapı açılmasa dahi memurun çilingirle açma yetkisi vardır.
İcra memuru, hukuk sisteminde bir yargı kararını uygulamakla görevli bir kişidir. İcra memurları, genellikle bir mahkemenin verdiği bir kararı uygulamak için görevlendirilir ve bu kararı uygulamaya yönelik çeşitli işlemler gerçekleştirir.
İcra takip elemanı; hukuk bürolarında çalışan, dava dosyaları ile ilgili olan evrak ve adliye işlerini yapan, faktoring, banka ve alışveriş merkezleri gibi kuruluşların icra dosyalarını takip eden kişidir.
İcra takip elemanı olmak için 2 yıl eğitim alma şartı vardır. 2 yıl boyunca Adalet Bölümü'nde eğitim alınmalıdır. Bu eğitimi bitiren kişiler, hukuk alanında kendini geliştirip mesleğe başlayabilirler.
Adliyelerdeki Temizlik İşçilerinin Maaşı 15.000 TL oldu. Ayrıca, tediye ve ikramiyeleri de mevcut. Adliyelerde görev yapan Memurlar ise ortalama 11.800 TL maaş alıyor !
NASIL İCRA MÜDÜRÜ OLUNUR? İcra Müdürü olunabilmesi için Hukuk Fakültesi ya da Meslek Yüksek Okullarının Adalet, Adalet Meslek Eğitimi, Adalet Meslek Yüksekokulu programlarından mezun olunması gerekmektedir.
Adaylarda KPSS şartı bulunmazken başvuru işlemleri 10-16 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek.
İcra memurları mahkeme kararı ile birlikte hareket ederek borçludan borcunu almak ile mükellef olan devlet memurlarıdır. İcra memuru aynı zamanda bir kamu görevlisi olarak çalışmaktadır. İcra memuru maliye bakanlığı bünyesinde çalışmaktadır.
f) Kamu haklarından mahrum bulunmamak, g) Askerlikle ilgisi bulunmamak veya askerlik çağına gelmemiş olmak ya da askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak, h) En az lise veya dengi okul mezunu olup, öğretim yoluyla verilen daktilo ya da bilgisayar ...
İşlerinizin büyük çoğunluğu meşru olduğundan ve bu işi devletin kanunları çerçevesinde yaptığınızdan, kazandığınız maaş haram olmaz. Fakat bu tür şüpheli durumların bulunmadığı daha temiz bir alana geçmek için gayret gösterilmesi tavsiye olunur.
(Değişik fıkra:RG-14/9/2022-31953) İcra kâtipliğine ilk defa açıktan veya naklen atanacaklar, merkezi sınavda başarılı olanlar arasından sınav kurulu veya birimi tarafından yapılacak uygulama sınavına ve sözlü sınava tabi tutulur.
İcra memuru haciz mahallinde evrak araştırması yapabilir mi, bilgisayar kayıtlarına girebilir mi? İcra memurunun yetkilerini düzenleyen İİK 80. maddede memura böyle bir yetki verilmiyor.
elbette hukuka uygun değil. görevi kötüye kullanma suçunu oluşturur.
Maaş haczi, maaş haczinin uygulandığı dosya borcunun herhangi bir sebeple kapatılması neticesinde sona erer. Maaş haczi ile borç biter mi? Dosya borcu haricen ya da toplu bir şekilde ödeme ile kapanabileceği gibi maaştan yapılan kesintiler sayesinde de kapanabilir.
Eve haciz gelme durumu, kişinin borçlu olması sebebiyle oluşur. Borcunu ödemeyip süreci uzattığı takdirde haciz ile karşı karşıya kalır. Eve haciz gelme durumu genel olarak bankalar tarafından oluşur. Bankaya olan borcunuz 500.000 ve daha üzerinde ise burada haciz gelmesi mümkündür.
Evde haczedilebilen mallar, para, kıymetli evrak, değerli süs eşyaları, antika gibi eşyaların haczi söz konusu olur. Onun dışındaki eşyalar ise yani borçlu ve ailesi için gerekli olan eşyalar haczedilemez. Yani çamaşır makinası, ütü, bulaşık makinası, koltuk takımı vb. eşyaların haczi mümkün değildir.
İcra memuru haczi kendi yapabileceği gibi yardımcı veya katiplerinden birine de yaptırabilir. Borçlu haciz sırasında malın bulunduğu yerde bulunmaz ve hemen bulundurulması mümkün olmazsa haciz, gıyabında yapılır. Talep vukuunda borçlu kilitli yerleri ve dolapları açmağa ve sair eşyayı göstermeğe mecburdur.
Borçlu SGK'ya kayıtlı ise İcra Müdürlüğü, borçluya 90 gün süre müddet tanır. Bu 90 gün sonunda borcunu ödeyemeyen borçlu kişilere son olarak uyarı yapar ve 7 gün mühlet daha verir. Bu 7 gün ek sürede de borçlu yine borcunu ödemez ise maaşına haciz gelmekle birlikte gecikme faizi ile beraber maaş haczi uygulanır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri