«Bismillâhi Allahümme cennibnâ-ş-şeytâne ve cennibi-ş-şeytâne mâ razaktenâ.»
Kendini haramdan korumaya, helâl ile yetinmeye niyet etmeli, eşiyle cinsel ilişkiden önce, şeytandan Allah Teâlâ'ya sığınıp, "Bismillâhi Allahümme cennibnâ-ş-şeytâne ve cennibi-ş-şeytâne ve mâ razaktenâ" (Allah'ın ismiyle, Allah'ım, bizi ve bize vereceğin evladımızı şeytanın şerrinden muhafaza eyle.)" demelidir.
İlk cinsel ilişkide ön sevişme çok önemlidir. Ön sevişme sırasında özellikle her iki partnerın birbirine dokunmaları ile haz almaya odaklanmaları gerekir. Vajinal bölgede ıslaklığın artırılması amacıyla kayganlaştırıcı jeller veya bebe yağından faydalanabilinir.
İşte, İslamda Kadın sitesine mahrem adı altında cinsel yaşamla ilgili yağan sorular ve yanıtlardan bazıları... Cinsel ilişkiden önce besmele çekilir mi? Evet, besmele çekmek cinselliğin edebindendir.
Eşlerin birbirini yalama, okşama, dudaklarıyla, oral yolla ve elleriyle cinsel ilişkiye hazırlamak için vücutlarının değişik yerlerine yaptıkları her türlü hareketin haram olmadığını söyleyebiliriz. Bu tavsiyelere uymak güzel olmakla beraber, üreme organından olmak şartıyla her türlü sevişme ve ilişki caizdir.
İlgili 29 soru bulundu
Öpme, okşama dışında tam olarak cinsel temas yapılamaz, yapılırsa mekruh olur. "Eşlerin birbirine her yerleri mübahtır, haram değildir." şeklindeki bir hüküm doğru değildir; kadına anüsten yaklaşmak (ters ilişki) Ehl-i sünnete göre caiz değildir.
Âdet döneminde olan kadını boşamak Kur'ân ve sünnetin öngördüğü boşama usûlüne aykırıdır. Bu tür boşamalar bid'î talak olarak isimlendirilir. Bu nedenle bazı âlimler bu tür boşamanın geçersiz olacağını söylemişlerdir (İbn Teymiyye, Mecmûu'l-fetâvâ, 33/81 vd.).
Ancak bazı zamanlarda da helal olan eşlerle helal olan cinsel ilişkiyi yasaklamıştırki, bu zamanlar:Kadınların hayız (adet,regli,aybaşı)gördüğü dönemler,Nifas (Lohusalık) döneminde,yani doğumdan sonra kırk gün veya daha az,Oruçlu iken iftardan önce,İtikafta iken,ve hacda ihrama girdiğinde .
Hz. Ayetullah Hadevi Tahrani'nin sorunun son kısmına verdiği cevap ise şöyledir: Mübarek Ramazan ayının ilk gecesi hariç, diğer ayların ilk gecesinde insanın eşiyle cinsel ilişkiye girmesi mekruhtur. Ama her haliyle haram değildir.
Cünüp kimse, Besmele çeker, dua okur, la ilahe illallah diyerek zikir çeker, salevat okur. Hatta Fatiha, Rabbena âtina gibi âyetleri dua niyetiyle okuyabilir. Mushafı tutamaz, ezbere de olsa Kur'an-ı kerim okuyamaz. Camiye giremez.
Fizyolojik ve zihinsel sağlık baz alınarak ilk cinsel ilişki yaşı kaç olmalıdır? Yasal olarak, cinsel ilişki için yaş sınırı farklı ülkelerde farklılık gösterir. Ancak fizyolojik ve zihinsel sağlık baz alınarak, genel olarak cinsel aktiviteye girmenin uygun bir yaşı 16-18 arasıdır.
En İyi Cevaplar. tam popo deliğine yakın kısmında. kızlık zarı ve etlerin yığılmasından delik olarak göremezsin. etler var orda kalın bişey girince açık kalır o zaman delik olarak görürsün anca... yere koy aynayı üzerine çömel ayır zaten şeklinden tahminen anlarsın.
İlk Gece Kan Gelmediyse Endişeye Gerek Yok!
Bazı kadınlar esnek kızlık zarına sahip olabiliyor. Penis içeriye girdiğinde ve özellikle de vajina giriş bölgesi yeterince kayganlaşmışsa kızlık zarı yırtılmayabiliyor. Ayrıca yırtılmanın yaşandığı bölgede damar olmayabiliyor ve buna bağlı olarak da kanama görülmeyebiliyor.
İlk kez cinsel ilişkiden önce yapmanız gereken ilk ve en önemli şey rahatlamaktır. Sıcak bir duş alın ve kokulu bir duş jeli kullanın, biraz çay veya sizi sakinleştirecek herhangi bir şey için. Düğün gecesi sadece yapmanız gerektiği için veya bir gelenek olduğu için cinsel ilişkiye girmek zorunda değilsiniz!
Yeni evli çiftler hemen her gün cinsel birliktelik yaşamak isteyebilir. İlk üç aydan sonra bu sıklık azalmaya başlar, bir yılın sonunda haftada 3-4 ilişkiye iner. Cinsel Davranış Uzmanı Barry McCharty, balayında cinsel ilişki sıklığı konusunda çiftlere buldukları her fırsatta seks yapabileceklerini söylemektedir.
Yeterli ön sevişme ile vajinada sağlanan sulanma yeterli ise, eşlerin doğru zaman ve doğru yerde ise (kapıda kanlı çarşafı görmeyi bekleyenler yada kalabalık yaşayan aileler) ilk gece cinsel ilişkide hiçbir ağrı, acı olmaz. Kanama kızlık zarının yapısına göre hiç olmayabilir veya olabilir.
Bu tarz bir durum yaşanırsa 2-7 gün cinsel ilişkiye girilmemeli ve tahribatın geçmesi beklenmelidir. İlk cinsel ilişkiden sonra vajinada bir tahribat yoksa cinsel ilişki için bir engel yoktur.
Cima için tavsiye edilen vakitler:
Pazartesi, salı, perşembe, cuma geceleri ve gündüz öğleden önce.
Şayet memleketinizde müezzinler saat ve takvim değil de fecrin doğuşuna itimat ediyorlarsa ezan okunduğunda cinsel ilişkiyi hemen kesmek gerekir. Kesmediği takdirde orucu bozulur kaza ve kefaret gerekir. Şayet cinsel ilişkiyi keser vajina dışında boşalma olsa bile orucu bozulur ve kaza gerekir.
Cevap: Yatak odasında veya yatakta cenabetli olmadığı takdirde Kur'an okumak caizdir. Kur'an-ı abdestli olarak okuyabilir. Şayet Cinsel ilişkinin yaşandığı yatak odasında Kur'an-ı koymak haram olsaydı, alimler bunu açıklarlardı.
Bunun yanı sıra ilk gece cinsel birleşmenin şart olmadığını da hatırlatabiliriz. Çünkü kadın ya da erkek ilk gece korkusu sebebi ile rahatlayamıyorsa cinsel ilişki gerçekleşmesi olasılığı oldukça düşük olur. Kişiler ilk gece korkusunu yenmek için evlilik öncesinde cinsel terapistlerden destek de alabilir.
İlişkide zina olması için cinsel ilişki olması gerekir. Bunun dışında “el zinası”, “göz zinası” gibi ifadeler hakiki değil mecazi anlamdadır ve sakındırma amaçlıdır. “Arkadaşlık”, “flört”, “birlikte yaşama”nın kendisi değil; bu tür bir ilişkide cinsel ilişkiye girmek zinadır.
Kişinin üzerinde elbise veya iç çamaşırı varsa ya da bunlardan biri bulunmadığı halde kişi bu fiili işlemeyeceğinden eminse sürtünme vb. yollarla eşiyle oynaşmasında herhangi bir sakınca yoktur. Etiketler: haram. helal.
Cima, eski dilde kullanılan ve insanlarda çiftleşme, cinsel ilişki anlamına gelen Arapça kökenli sözcüktür.
Âdet halinde cinsel ilişkide bulunmak, ayetin açık ifadesi gereği haramdır (Bakara 2/222). Lohusalık da aynı hükme tabidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri