Bir hafta sonra çıkarmanız ve tekrar takmanız gerekmez. Uzun süre kullanımda herhangi bir sorun yaratmaz. iyileşmesi için en az iki ay çıkartılmaması gerekir. burun piercing'i yaptırdıktan sonra, ıslak ve nemli bırakmayın, kuru tutmaya ve bir yerlere takılmamasına dikkat edin. Üzerine yatmayın.
Özellikle ilk takıldığında belli bir süre aksi bir durum meydana gelmediği sürece çıkarılmaması gerekir. Sonrasında da süreklilik arz edecek şekilde çıkarılıp takılması tavsiye edilen bir durum değildir.
Piercing iyileşme süreleri genel olarak 1 ila 6 ay arasında değişebilir. Buna ek olarak kişisel temizliğinize özen göstemenizi ve doğru bir piercing sonrası bakım rutini uygulamanızı öneririz.
Bir elinizle piercingi iç taraftan, diğer elinizle dış taraftan tutup piercingi saat yönünün tersine yönde döndürmeye devam edin. Piercing gevşeyip çıkarılmaya hazır hale geldiğinde yavaşça çekip çıkarın.
Piercing sonrası tamamen iyileşmeniz için 3,6 ay bekleyebilirsiniz. Bazı durumlarda kişinin iyileşmesi bir yıl kadar sürebilir.
İlgili 45 soru bulundu
Piercing takılı takılmaz deliğe antibiyotikli krem sürmek ve bu delik deri ile sarılanana kadar antibiyotikli krem devam edilmelidir. Bu süre ortalama 3 haftadır. Özellike duş alınırken piercingi hareket ettirip bu bölgeyi güzelce temizlemek gerekir. Duş sonrası yine antibiyotikli krem sürülmelidir.
8. Conch piercingi
Listemizin acı skalasında birinciliğe oynayan conch piercingi çok fazla tercih edilen bir model değil.
Piercing yapılan bölgeyi baskı ve darbeden korumalı, iyileşene kadar takıyı çıkarmamalısınız.
Kullanıcıların deldirmeyi en çok tercih ettiği bölgelerin başında gelen kulak memesi kısmı, delindikten 4-5 saat sonra uygun bir losyonla temizlenmesi öneriliyor. Ardından doğru bir merhem sürülmesi ve bu bölgeyle elden geldiğince az temas edilmesi tavsiye ediliyor.
Hızma çıkarma işlemi için öncelikle takının gövdesinden tutarak ağız kısmını açmanız gerekir. Takıldığı yönün tersinde hareketlerle kolay bir şekilde piercing yerinden çıkarılabilir.
Piercing değiştirme işlemi ilk delimden en az 1 ay sonra yapılmalıdır ve acısız bir işlemdir.
Kaş piercinginin kapanıp kapanmaması kullanım sürenize bağlı olarak değişir. Deldirme işleminin üzerinden fazla vakit geçmediyse açılan delikler kapanmaya yatkın olur. Vücudunuz henüz piercingi tam olarak kabul etmediği için kaş piercingini taktırmanız üzerinden çok geçmediğinde çıkarırsanız delikler kapanacaktır.
Piercing takıp bakım yaptırmayan kişiler olabiliyor. Kişiler bu durumda farklı problemlerle karşılaşıyor. Bakım yapmayan, ürünün kullanımına özen göstermeyen kişiler bölgede yara ve şişlikle karşılaşabiliyor. Oluşan yaralar uzun süre silinmiyor.
ilk delimde titanyum veya medikal çelik küpeler kullanılır. İlk 6 ay ilk küpenizi değiştirmemenizi tavsiye ederim. Yine de değiştirmek isterseniz iki ay sonra çıkartabilirsiniz. Yine de ilk altı ay titanyum veya medikal çelikten yapılmış farklı bir model kullanabilirsiniz.
Kulak deliminin ardından delinmiş kısım yara olur. İyileşmesi için ise kabuklanması gerekir. Kulak deliminin yapıldığı gün duş alındığında, kulağa su değmesinden kaynaklı olarak yara kolay kolay kabuk bağlamaz. Bu nedenle kulak deldirdikten yaklaşık 24 saat sonra duş almanız daha iyi olacaktır.
Burun deldirdikten hemen sonra duş alınmaz. Bu sadece burun için değil, deldirdiğiniz tüm bölgeleriniz için geçerlidir. Deldirdiğiniz bölgeye 24 saat boyunca su değdirmemelisiniz. Eğer 24 saat geçmeden su değerse delinen bölgede enfeksiyon oluşabilir.
Delme için kullanılacak küpeler en az alerjik titanyum malzemeden olmalı veya 14 ayar altın alaşımı içermelidir. Delme işleminden sonra bir sorun olmadıkça, iyileşme süresinden sonra 6 hafta içinde küpeler çıkarılmamalıdır.
* Piercing yapılan bölge ilk 72 saat (3 gün) içerisinde çeşme (şebeke) suyuna maruz kalacaksa (duş alınacaksa) üzeri saf beyaz vazelin ile yoğun bir şekilde sürülerek örtülmelidir.
Piercinginizin temizliği ve bakımı için piercing bakım solüsyonu harici bir şey kullanmayın. Kantaron yağı, çay ağacı yağı, antibakteriyel sabun, kolonya, cilt antiseptiği vb. şeyler yeni yarayı tahriş edeceğinden kullanılmamaları gerekmektedir.
Müslüman kadınlar Peygamberimiz (s.a.v.) döneminden itibaren (Buhari, Libas, 59 (5583 ) bu güne dek süslenmek amacıyla bunu kullanmıştırlar. Ayrıca çeşitli duygu ve akımların sonucu olarak, uygun olmayan yerlere takı (piercing) takılması ve bu amaçla yapılacak süslenme dinimizce uygun değildir.
Kaşınma, kabul bağlama ve renk değişimi gibi belirtiler piercingin iyileşmesi sürecinin bir parçasıdır. Bölgede oluşan hasar kendini yenileme sürecine girdiği için kaşınma gibi durumlar tamamen normaldir.
Ancak, piercing izinin vücudunuzda kalıcı olduğunu asla unutmamanız gerekir. Hayatınızı bir döneminde büyük bir ilgi ve heyecanla taktırdığınız piercingin vücudunuzda kötü bir iz bırakmaması için öncelikle bu konuda uzman kişilerden yardım almalısınız.
Burak, ÖSYM'nin 'Basit piercing' tanımlaması ile ilgili bunların takılıp-çıkarılmasının kast edilmiş olabileceğini ifade ederken, “ÖSYM; 'Basit piercing' tanımı ile 'Ucu top şeklinde halkalı, burmalı ve geri çekilerek çıkarılabilenleri', kast etmiş olabilir. Buna göre, zor piercing esneyen ve vidalı olanlardır.
Kıkırdak bölgesinde yapılan bir uygulama olduğundan diğer bölgelerdeki piercing türlerine göre helix piercing delimi biraz daha acı verici olabilir. Ancak hissedilen acı genellikle çok şiddetli değildir ve iyileşme süreciyle birlikte kademeli olarak azalır.
Ağrı, şişme ve kanama birkaç gün ila bir hafta sonra sona erecektir. Bu zaman içerisinde, soğuk içecekler ve kompresler ağrıyı azaltmaya yardımcı olabilir. Piercing'in iyileşmesini teşvik etmeli ve enfeksiyonları önlemek için önlemler de almalısın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri