IMAP için 2 farklı port seçeneği bulunmaktadır. Bunlar 143 ve 993 numaralı portlardır ve aralarında ufak bir fark bulunmaktadır. 143 Nolu Port: Bu IMAP protokolünün varsayılan port numarasıdır ve herhangi bir güvenlik seçeneği gerektirmez. Bu portu kullanırken güvenlik seçeneğini “Yok” olarak seçilmesi gerekmektedir.
IMAP, internet aracılığıyla, posta gönderip alma işlemlerini yürütmek amacıyla yapılandırılmış ve geliştirilmiş elektronik posta protokolü olarak ifade edilmektedir. Açılımı, Internet Message Access Protocol olan IMAP, 1986 yılında Stanford Üniversitesi bünyesinde AR-GE çalışmaları sonucunda ortaya çıkarılmıştır.
Çoğunlukla IMAP için 143 veya 993 ya da POP için 110 veya 995 kullanılır.
Bağlantı noktası/port: 995 (gelen posta için) Güvenli bağlantı kullan: SSL (gelen posta için. Giden posta sunucusu: smtp.gmail.com. Bağlantı noktası/port: 587 (giden posta için)
İlgili 30 soru bulundu
Gelen Posta (IMAP) Sunucusu: imap. <hizmet adı>.com. Gelen (POP) Sunucusu: pop.<hizmetin adı>.com. Giden Posta (SMTP) Sunucusu: smtp.<hizmetin adı>.com.
Açılımı İnternet Mesaj Erişim Protokolü olan IMAP'in başlıca tasarım amacı, POP sınırlamalarını ortadan kaldırmaktır. IMAP, siz e-postalarınızı silene kadar onlara her türlü istemciden, cihazdan ve web postadan oturum açarak dilediğinizde erişmenizi sağlar.
- Port 80 ve 8080: Bu port'lar sırasıyla ön ve arka uç sistemlerindeki HTTP bağlantılarını kontrol ettiğinden, güvenliği ihlal edilmiş şifreler saldırganların neredeyse tüm kurumsal verilerinize erişmesine izin verebilir.
Genellikle bir giden sunucu portu noktası 25 kullanır: bu varsayılan SMTP portu noktasıdır. Ancak, bazı IP'ler etkilendikleri toplu spam ve kötü amaçlı yazılım trafiği nedeniyle, bunun kullanımını reddeder.
993 Nolu Port: 993 nolu port ise IMAP bağlantısını şifreleme yöntemiyle kullanmak isteyen kullanıcıların tercih edeceği seçenektir. Burada bağlantı türünü “SSL” olarak seçmeniz gerekmektedir. Ancak bu bağlantı türünü sunucunun desteklemesi ve ilgili portun sunucu üzerinde açık olması gerekmektedir.
İnternet Mesajı Erişim Protokolü (IMAP), birden çok cihazda bir sunucuda saklanan e-postalara erişmenizi mümkün kılar. IMAP etkin bir e-postanız varsa, e-postanızı dilediğiniz istemciye ve cihaza kurabilirsiniz. Bunlar, e-posta adresinizi bir masaüstü e-posta istemcisine eklemenize yardımcı olacak genel talimatlardır.
Portlar. Posta sunucuları arasındaki iletişim genellikle SMTP için ayrılmış standart TCP portu 25 kullanılarak yapılır. Ancak posta istemcileri genellikle bunu kullanmaz, bunun yerine özel "gönderim" portları kullanılır.
Bir IMAP hesabı için gelen posta sunucusudur ve IMAP sunucusu olarak da adlandırılabilir. Örneğin, e-posta sağlayıcınız ornek.com ise, gelen posta sunucusu muhtemelen imap.ornek.com şeklindedir. Sunucu adresinizden sonra gelen bağlantı noktası numarasını düzenleyebilmek için bu onay kutusunu işaretleyin.
SMTP veya IMAP gelen e-postalarınızı bilgisayarınıza ve mobil cihazlarınıza indirmenizi sağlayan iletişim protokolleridir. IMAP ve SMTP kullanımı arasındaki temel fark IMAP ile E-Posta sunucusuna bağlantı kurulduğunda, kutuda birikmiş e-postaların sadece başlık bilgilerini istemciye getirir.
SSL port numaramı nasıl öğrenirim? Varsayılan olarak, HTTPS bağlantıları TCP bağlantı noktası 443'ü kullanır. Güvenli olmayan protokol olan HTTP, bağlantı noktası 80'i kullanır.
Türk Telekom, SPAM MAIL gönderimini azaltmak icin bugüne kadar standart olarak kullanılan SMTP 25 portunu 587 olarak değiştirme kararı aldı. Biz de sunucularımızda hem 25 hem de 587 portunu açarak müşterilerimizin mail gönderme problemi yaşamasını önledik.
23 TELNET: Uzak bilgisayarların birbirleriyle haberleşmeleri, erişim ve komut verebilmeleri için telnet üzerinden haberleşme sağlanır.
445 portu microsoftun kullandığı bir port sonuçta. Bu portu dışarıdan içeri kapattığınız zaman bir sorun yaşamazsınız. SMB portu windows sistemlerde dosya ve yazıcı paylaşım hizmeti vermesine ve makineler arası dosya paylaşımı yapılmasına olana sağlar.
SSL VPN için yaygın kullanılan 443 portu yerine daha güvenli ve az sayıda bağlantının gerçekleştiği TCP 10443 portunu kullanır. Yapılandırmak için kullanımı kolay GUI üzerinden ayarlarınızı oluşturmanızı sağlar. Ücretsiz sunduğu Forti-Client yazılımı üzerinden kolaylıkla bağlantı kurmaya yarar.
5432 Postgres
Postgres veritabanına bağlantı yapmak için kullanılan port numarası.
1- Android cihazımızın Ayarlar menüsü içerisinden “Hesaplar” sekmesine giriş yapalım. 2- “Hesap ekle” butonu ile mail hesabımız için format seçimi ekranına geçiş yapabiliriz. 3- Hesap ekle menüsü içerisinden “Kişisel (IMAP erişimi)” mail formatını seçerek kuruluma devam edebiliriz.
IMAP (Internet Message Access Protocol) ve POP3 (Post Office Protocol - Version 3) aralarında ufak farklar bulunan e-posta okuma servisleridir. Outlook Express ya da Netscape Messenger gibi e-posta istemcileri kullanıldığı zaman e-postalara kolaylıkla ulaşılmasını sağlamaktadır.
IMAP Nedir? Internet Message Access Protocol, 1986 senesinde kullanılmaya başlanan, birçok cihaz üzerinden maillerinize erişmenizi sağlayan bir protokoldür. Maillerinizi sunucu üzerinden görüntülemenizi sağlayan IMAP bilgisayarınıza mailleri otomatik indirmemektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri