İncir ağacından düşen neden iflah olmaz. Uzmanlar bu soruya şu yanıtı veriyor: "İncir ağacı yapısı itibariyle diğer ağaçlara nazaran lifsiz bir yapıya sahiptir ve dalları daha çabuk kırılır.
En çok ceviz, incir ağacından ve üzüm asmasından düşüyorlar
Olgularda meydana gelen kemik kırıkları incelendiğinde, en sık kafatası kemiklerinde, sonra sırasıyla vertebra ve kaburga kemiklerinde kırıkların oluştuğu tespit edildiği makalede açıklandı.
Yapısı itibarıyla diğer ağaçlara oranla lifsiz hassas bir yapıya sahip olan incir dalı ani kırılışlar gösterir. Lifli dallarda dal Kırılsa bile kopma süresi uzundur, böylece düşen kişi dengesine toplayıp farklı bir dala tutunabilir.
Nedeni şudur, incir ağacının yetişmesi için toprağa ihtiyacı yoktur, suyu havadaki nemden sağlayabilen nadir ağaçlardandır.
Grek mitolojisinde incir, Dionysos ile ya da bereket tanrısı Priapos ile ilişkilendirilmiş. Dionysos'un şarapla başı döndüğü bir anda aşık olduğu güzel periyi, incir ağacına dönüştürmüştür. Eski Romalılar da incire değer vermiş ve imparatorlukları boyunca incirin Akdeniz'e yayılmasını sağlamışlar.
İlgili 31 soru bulundu
Yaprakları olması meyvesi olduğunu da ilan ediyordu. Fakat ilan ettiği şey yalandı. Meyvesi yoktu. Bunun için meyvesi olduğunu ilan eden fakat meyvesiz olan bu ağacı İsa lanetledi.
Bu deyim mecaz anlamda kullanılsa da gerçeklik payı oldukça yüksektir. İncir ağacının kökleri yayılma eğilimde olduğu ve çok güçlü olduğu için önüne ne çıkarsa parçalar. Bir evin yakınına dikilirse evin temellerine zarar verebilir. Bu sebeple eskiler bu tabiri bulmuştur.
Bu yüzden, incir ağacı, Hz. İsa'nın doğumunu simgeleyen bir ağaç olarak kabul edilir. Bazı hikayelere göre ise, incir ağacı ölümsüzlük ağacıdır. Eğer bir kişi, incir ağacının meyvelerinden yemişse, ölümsüzlüğe kavuşacağına inanılırmış. Bu yüzden, incir ağacı birçok mitolojide ve efsanede önemli bir yere sahip olmuştur.
İncir, Allah'ın insanlar üzerindeki rahmetinin bir göstergesidir. Rabbimiz bu mübarek meyve içinde, insanın ihtiyacı olan maddeleri, onun sağlığına uygun bir denge ile adeta paketlenmiş bir şekilde bizlere sunmuştur.
Bu yüzden bir evin yakınına incir ağacı dikmek o evi batırmak demektir. Evin; su borularını, kanalizasyon kanallarını, temellerini incir ağacı kökleri ; uzun zaman için de büyüyerek deler geçer.. İncir suya koşar.. Su neredeyse onu bulur"İncir ağacının toprak altındaki kökleri suyu bulmak için metrelerce uzar..
"İncir ağacı yapısı itibariyle diğer ağaçlara nazaran lifsiz bir yapıya sahiptir ve dalları daha çabuk kırılır. Kırılan lifli bir dal hemen kopmayacağı için bir süspanse imkanı vardır ama incir dalı kırılır kırılmaz koptuğu için düşüş daha sert olur. İşin bu kısmı için söylenmiş bir sözdür..."
' sözünün bilimsel açıklamasına göre ceviz ağacı sülfür gazı yayıyor ve bu gaz, havada bulunan diğer gazlardan ağır olduğu için dibe çöküyor. Ceviz ağacının yanında uzun süre vakit geçiren insanlar bu gazdan zehirlenerek zarar görüyor, hatta ölüyor. 'Ceviz ağacının dibinde ve gölgesinde oturulmaz, adamı erken öldürür.
incir ağaçları gerçekten cinlerin yuvası mı. evet. incir ağaçlarının diplerine konuşlandıkları söyleniyo. abi incir ağaçlarının diplerinden uzak durmak. incir ağaçlarının diplerinden geri durmak işte.
Olguların en sık ceviz (%28,5) ağacından düşerek öldüğü, bunu incir (%23,8) ve üzüm asmasından (%19) düşmelerin izledi- ği görüldü. Ağaçtan düşmelerin en sık sonbahar ve yaz aylarında görüldüğü tespit edildi.
Evlerin yakınlarına dikilen incir ağaçları da suya ulaşmak için evin temelindeki beton ve plastik maddeleri delerek, suya ulaşıyor. İncir ağacının temele zarar verdiği düşünülüyor. İşte bu yüzden incir ağaçlarının evlerden uzak dikilmesi tavsiye ediliyor.
Sonuç: Ceviz ağacından düşmeler orta yaşın üzerindeki erkeklerde başta vertebra kırıkları olmak üzere ciddi yaralanmalara ve ölümlere sebep olmaktadır. Uzun kemik kırıkları ve toraks yaralanmaları ise 2. ve 3. sırayı almaktadır. Ceviz ağacından düşen olguların çoğunun hastaneye yatırılması gerekmektedir.
Tüm dinlerde cennet ağacı olarak kabul edilen incir, insanlık kültürü içerisinde her zaman ayrı bir konumda yer almıştır. Hz. Âdem cennette çıplaklıklarını örtmek için incir yaprağı kullanmıştır. Hz. Âdem ve Havva'ya yaprak verdiği için incir ağacı, Allah tarafından içi ve dışı yenebilir meyve vermekle ödüllendirilir.
Kur'ân-ı Kerîm‟de hem dünya hem de ahiret hayatı bağlamında yedi çeşit meyveden söz edilmiştir. Bunları hurma, üzüm, incir, zeytin, nar, muz ve kiraz şeklinde saymamız mümkündür.
Tin Suresi (Arapça: سورة التين), Kur'an'ın 95. suresidir. Sure, 8 ayetten oluşur. Sure, ismini ilk ayetinde geçen ve "incir" anlamına gelen "tîn" kelimesinden almıştır. Mekke'de inmiştir.
Budizm ve İncir Ağacı
Bu nedenle incir (Bodhi) ağacı, o günden beri Budist sanatında bir sembol olarak kullanılmaktadır.
Anadolu ve Ege'nin bütün medeniyetlerinde yer alan incir, kuşaklar boyu hep bolluğun, bereketin simgesi olmuş. Dinsel kitaplarda yer alışıyla da kutsal bir nitelik kazanmış.
Birçok kişinin bildiği, bazılarının ise yeni duyduğu 7 zeytin 1 incir mucizesi, Kuran'da yer alan bir şifayı ifade etmektedir.
İncir Ağacı genel olarak meyveler içerisinde çiçek açmayan tek ağaç türü olarak öne çıkar. Özellikle ince çiçekleri içeride büyüdüğü için özel bir yapıya sahiptir. Bu doğrultuda özel bir polenleşmeye sahip olduğunu da söylemek mümkün. Bu gibi farklı nedenlerden dolayı İncir Ağacı çiçek açmaz.
Dış görünüş olarak dişi incir meyveleri döllenmeye hazır oldukları devrede iri fındık iriliğindedir. Kabuk rengi parlaklaşır, damarlar belirgin bir hal alır. Meyvenin ağzını kapatan pullar kalkarak açıklığın ortaya çıkmasına yardımcı olurlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri