“S” ve “H” harflerinin bir İngilizce kelimede yan yana gelmesi durumunda “SH”, “Ş” olarak okunur. “Shawl” kelimesi “Şowl” olarak okunmakta ve “Şal” anlamına gelmektedir.
– “sh” ile başlayan kelimeler “ş” şeklinde telaffuz edilir. – “ph” ile başlayan kelimelerde “f” harfi sesini verir. – “u” harfi kelime başlarındaysa ; “ye, yu” şeklinde ve uzun okunur. – “tion” , şın şeklinde telaffuz edilir.
SCH harfleri, İngilizcede sk olarak okunur. Almancada Ş olarak okunur, karıştırmayınız.
TH harfleri yanyana gelince T gibi okunur. RH harfleri R gibi okunur. PH, F gibi okunur. CH, K gibi okunur.
İlgili 41 soru bulundu
Sadece X harfi gibi okunuyor, sonrasında da A (ey) ve I (ay) harfleri. Öte yandan Elon Musk'ın daha farklı bir fikri varmış gibi görünüyor. Musk, Joe Rogan'ın podcast'inde şu ifadeleri kullandı: Önce X'i telaffuz ediyorsunuz, Æ “Ash (eş) şeklinde söyleniyor.
Əə (veya bazen Эə, Şva veya Ters E) Latin alfabesine eklenmiş bir harftir.
Î harfi,  harfi ile aynı sesi verir, ancak Romanya'daki yazı reformundan beri kelimelerin sadece başında ve sonunda yazılırken, kelimenin ortasında istisnalar dışında  harfi kullanılır.
Türkçedeki "ö" sesine denktir. Œ harfinin zamanla kaynamasıyla oluşmuştur.
Yan yana gelen iki sessiz harflerde, bazı durumlarda ilk sessiz harf okunmaz. “s” ve “c” harfleri yan yana geldiğinde, “c” harfi “k” ya da “i” şeklinde okunur. “c” ve “l” harfleri yan yana geldiğinde, “c” harfi “k” şeklinde okunur. “b” ve “l” harfleri yan yana geldiğinde, “bıla-” ya da “bılu-” şeklinde okunur.
Ancak batı dillerinde 'e' şeklinde telaffuz edilir. Ch: Ch birlikteliği Türkçede 'k' sesi verir. Ancak bazı terimlerde Fransızcanın etkisiyle 'ş' şeklinde okunması yaygınlık kazanmıştır.
Î: Türkçede ve Kürtçede kullanılır. Uzatılarak okunan bir i sesidir.
2. Yuvarlak Te ( ة ) ise, He ( ه ) harfine dönüşür ve cezimli gibi durulur. Kelimenin son harfi Yuvarlak Te ( ة ) ise, harekesi ne olursa olsun He ( ه ) harfine dönüşerek cezimli He ( ه ) gibi okunur ve durulur.
Eskiden bulunan ama sonrasında silinmiş ünsüzleri (çoğunlukla S) belirtmek için kullanılır. Resmen /ɑ/ sesini temsil eder, ancak günümüz Fransızcasında sık sık işaretsiz A ile birleşip /a/ diye telaffuz edilir.
IU, international unit (internasyonel-uluslararası ünite). Bir maddenin miktarını standardize etmek için, Dünya Sağlık Örgütünün belirlediği (WHO) ölçü birimidir. Bazen ağırlık, bazen hacim, bazen biyolojik aktivite ölçü alınarak her madde için ayrı ayrı belirlenir.
sch : [ ş ] okunur: Schule [şu:le], Türkisch [türkiş].
Latincede “w” ve “j” harfleri yoktur. “J” harfi alfabeye Orta Çağlarda ilave edilmiştir. “K” harfi çok nadiren, yalnızca bir kaç kelimede “a” harfinden önce kullanılır. “Y” ve “z” sesleri Cumhuriyet Dönemi'nin sonlarına doğru, Yunanca kökenli isimleri seslendirmek için eklenmiştir.
Æ (æ) Kuzey Avrupa alfabelerinde Norveççe, Danca, Faroece ve İzlandacada kullanılır. A-E arası bir ses verir. Daha sonra bu harf Kiril alfabesine çevrilmiştir. Slavik bir harf değildir ve Kafkasya bölgelerinde kullanılır.
Matematikte varlıksal niceleyici denen bazı sözcüğü sembolü ile ∃ ; evrensel niceleyici denilen her sözcüğü ise ∀ sembolü ile ; bir tek niceleyicisi ise ∃! veya ∃∗ sembolü ile belirtilirler. Bazı niceleyicisinin olumsuzu her niceleyicisi ; her niceleyicisinin olumsuzu ise bazı niceleyicisidir.
Ë, ë Arnavut ve Kaşubyan alfabelerinde bulunan bir harftir. Ayrıca Felemenkçe, Fransızca ve Lüksemburgca'da da kullanılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri